15 Aralık 2011 Perşembe

Kasada bozuk para kalsın

Veznedarlardan ilginç savunma
Büyükşehir Belediyesi’ndeki ‘zimmet’ olayında gözaltına alınan veznedarların emniyetteki sorguları tamamlandı. Toplam 33 kişinin gözaltına alındığı olayda 28 veznedar, ifadelerinde kasada bozuk para kalsın diye kendi kredi kartlarıyla çekim yaptıklarını ileri sürdü.

Sorguları tamamlandı
Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgulanan zanlılar, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Antalya polisi tarafından Antalya Su ve Atıksu İdaresi(ASAT) Genel Müdürlüğü’nde görevli 28 veznedar ile bunlara kredi kartlarını verdikleri belirlenen 5 kişiye yönelik düzenlenen ‘zimmet’ operasyonunda zanlıların sorguları tamamlandı. Zanlıların polis sorgusunda vezne kasalarında bozuk para bulundurmak ve kredi kartlarında biriken puanlar için bu yönteme başvurduklarını söyledi.

Kart limiti dolunca
Vatandaşın parasıyla haksız kazanç elde ettikleri belirtilen zanlıların, birçoğunun, kendi kredi kartlarının limitlerinin dolu olması nedeniyle akraba ve yakın arkadaşlarının kartlarını kullandıkları da tespit edilmişti. Zanlıların paraları repoda değerlendirmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Toplam 33 zanlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. CHA

Kaynak /www.akdenizmanset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder