8 Aralık 2011 Perşembe

Engelli projesi festival oluyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bedensel ve zihinsel engellilerin yaşamlarındaki zorluklara dikkat çekmek amacıyla başlattıkları “Engeliniz Engelimizdir”, projesini engelliler festivaline dönüştürmek istediklerini söyledi.

Engeliniz Engelimizdir, projesi kapsamında 5 günlük bir kamp programında bir araya getirilen 50’si engelli 100 öğrenci, gerçekleştirilen sosyal aktivitelerle hem eğleniyor hem de engelleri kaldırıyor. Birlikte portakal toplayan, piknik yapan, sinemaya giden öğrenciler, kampın dördüncü gününde Dr Günseli-Dr Bülent Akınsal İlköğretim Okulu’nda eğitim gören zihinsel engelli öğrencilerle sanatsal faaliyetlerde bulundular. Öğrenciler, birlikte ebru, seramik yaptılar, şarkı söylediler, ahşap işiyle uğraştılar.



Çalışmalar başladı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ebru, müzik, seramik, ahşap ve galoş üretimi yapılan atölyeleri gezdi, öğrencilerin yaptığı el işlerini dikkatli bir şekilde inceledi. Başkan Tütüncü, Türkiye’de bir ilk olan engeliniz Engelimizdir, projesini uluslararası bir engelliler festivaline dönüştürmek istediklerini de açıkladı. Tütüncü, “Bu projeyi festivale dönüştürebilirsek, ulusal düzeyde yapabilirsek, yüzlerce öğrencimizi Antalya’da buluşturabiliriz. Hem eğitim noktasında hem de farkındalık ve sosyal sorumluluk noktasında önemli bir adımı atmış oluruz. Bu konuda çalışmalara başladık. Bu projeyi ulusal bir festival havasına dönüştürmek istiyoruz.” diye konuştu.

www.antalyaekspres.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder