30 Ağustos 2014 Cumartesi

Kepez’den spora destek

Kepez’den spora destek
Kepez Belediyesi ve Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile Kuzeyyaka Mahallesi’ne yapılan sentetik çim futbol sahası’nın inşası devam ediyor.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’den gençlere ve amatör spora bir tesis hizmeti daha geldi. Kepez Belediyesi’nin, Kuzeyyaka Mahallesi’ndeki çim ve alt yapısı bozulan Düden Futbol Sahası modern bir hale getiriliyor.
Kepez Belediye Meclisi, geçtiğimiz yıl 13 bin 967 m2’lik belediye spor tesisi alanını, sentetik yüzeyli çim futbol sahası yapılması amacıyla, 30 yıllığına Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis etmişti.
Resmi yazışmaların ve ihale sürecinin tamamlanmasının ardından yüklenici firma tarafından futbol sahasının inşasına hızla devam ediliyor  Gençlere ve çocuklara modern bir ortamda spor yapma imkânı sunacak olan sentetik çim futbol sahasının 700 kişi kapasiteli tribünü olacak. Saha ölçüleri FIFA standartlarına uygun olan tesiste, idari bina, hakem odası, soyunma odası, restoran ve kafe de bulunuyor. Sahanın gece ışıklandırması da olacak.

Spor Kepez’de yükseliyor
Kepez de her alanda çok güzel eserlerin ortaya çıktığını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptığı konuşmada, “Gerek eğitim kurumlarının sosyal faaliyetlerin gerçekleştirebilecekleri alanlar inşa ediyoruz. İçin de bulunduğumuz ortamda  gençlerimizin daha güzel imkanlarla spor yapabilmeleri için spor alanları Kepez’de yükseliyor. Bu eserlerin her birisi Kepez’in gelişmesi, dönüşmesi bakımından çok önem arz ediyor.” İfade etti.

Kuzeyyaka Mahallesi gelişiyor
Tütüncü konuşmasının devamında, “Kuzeyyaka mahallesi’nde sentetik futbol sahası ve bunun yanında da  çeşitli sosyal dokuların inşasındayız. Buraya güzel bir spor kompleksi inşa ediliyor. Sentetik çim futbol  sahasıyla gençlerimiz son derece modern ortamlarda spor yapma imkanı bulacak. Yaklaşık bin kişilik trübüniyle de burada bir çok amatör etkinlikler yapılabilecek.” dedi.

Güzel imkanlar sunuyoruz
Kafeterya ve duş alanlarının da bu komplekste bulunduğunu belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, sözlerine söyle devam etti, “Kuzeyyaka’ya kazandırdığımız bu spor kompleksi Antalya’da böylesi bir tesis olması bakımından bir ilk. Sentetik çim futbol sahası  trübünleriyle, kabiniyle, duşlarıyla, kafeteryası ve restaurantıyla faaliyete giriyor. Burada köhne bir futbol sahası vardı. Kepez’in, Antalya’nın gençleri maalesef o imkanların içerisin de spor yapmak durumunda kalıyordu. Şimdi biz onlara çok daha güzel imkanlarla çağdaş imkanlar sunuyoruz.”

Kepez Belediyesi çalışıyor
Hakan Tütüncü sözlerini şöyle tamamladı, “2009’da koymuş olduğumuz bir hedef vardı. Kepez’i bir gençlik, spor, eğitim, kültür şehri haline getireceğiz. Ortaya koyduğumuz bu tesisler hedefe ne kadar koşar adım yaklaştığımızı gösteriyor. Kepez Belediyesi çalışıyor. Kepez çok daha güzel ufuklara doğru yol alıyor.”

HABER / Mehmet BULUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder