1 Ağustos 2014 Cuma

ANTALYALILARDAN ÜCRETSİZ ULAŞIM TEŞEKKÜRÜ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, resmi plakalı 40 adet kırmızı otobüs, Antray ile nostalji tramvayı bayram boyunca ücretsiz olarak Antalyalıların hizmetine sundu. Antalyalılar toplu taşımanın bayram boyunca ücretsiz olmasından ve sabahın erken saatlerinde otobüslerin sefer yapmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin halkın bayramlaşma geleneğini rahatça yerine getirebilmesini sağlamak adına, toplu ulaşımı ücretsiz yapması vatandaşı sevindirdi. Resmi plakalı 40 adet kırmızı otobüs, Kepezaltı ve Meydan arasında hizmet veren Antray ile Müze ve Eski Mezbaha arasında hizmet veren nostalji tramvayı 3 günlük Ramazan Bayramı boyunca ücretsiz yolcu taşıdı. On binlerce vatandaş, Bayram namazından itibaren hizmet veren ulaşım araçlarını kullanarak, bayram ziyaretlerini gerçekleştirdi.

Bayramda otobüsler 05.45’de sefere çıkarak sabahın erken saatlerinde Antalyalıları sevdikleri ile buluşturdu. Bu sayede Antalyalılar istedikleri yere giderek bayram programlarına katılabildi. Ücretsiz otobüslerden yararlanan Antalyalılar duydukları memnuniyeti dile getirdiÖzel sektörde yönetici olarak çalışan Enise Buturak, bayramın birinci günü toplu taşıma araçlarını kullandığını söyledi. Belediyenin bayram günü imkanlarını ve ekiplerini seferber ederek çalışmasından duyduğunu mutluluğu dile getiren Buturak “Sabahın erken saatlerine sefer konması da çok isabetli bir karar olmuş” dedi.


Turizmci Recep Ejderha erkene alınan otobüs seferleri sayesinde şehir merkezindeki bayramlaşma programlarına katılımın yüksek olduğunu söyledi. Menderes Türel’in kısa zamanda başlattığı hizmetlerin Antalya’da hayatı kolaylaştırdığını anlatan Ejderha “Bayramlarda tramvay ve otobüslerin ücretsiz olması çok yerinde karar. Geçmişbayramlarda saat ondan önce otobüs olmuyordu. Bu yeni uygulama ile birlikte istediğimiz camiye gidebildik” şeklinde konuştu. 

İnsan Kaynakları Yöneticisi Metin Yalçın Antalya’yı gezmeye fırsatının olmadığını bayramın ilk günü ailesi ile birlikte nostaljik tramvaya binerek gezdiğini anlattı. Yalçın “Bu bayram Antalya bize kaldı. Doyasıya gezdik. Belediyenin toplu taşımadan ücret almaması ise ayrı bir güzellik olmuş” ifadelerini kullandı.

Selahattin Özcan: “Ben Ankara’da oturuyorum. Orada da bu tür uygulamalar yapılıyor. Bayramda ulaşımın ücretsiz olmasından çok memnunum. Gerekli bir uygulama.” Nurhan Amca: “Çok yerinde bir uygulama. Bayram ziyaretlerimizi, ücretsiz olarak yapabiliyoruz.”

Hatice Aksoy: “Bayramda ulaşımın ücretsiz yapılması, halk için önemli bir uygulama. Çok memnunuz. Ulaşımımızı rahatlıkla ve ücretsiz gerçekleştirebiliyoruz.”Kerim Demiröz: “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bayramda ulaşımı ücretsiz yapması, sosyal belediyecilik açısından önemli. Vatandaş, istediği yere ücretsiz gidebiliyor.”otobüsler ve Antray çok kalabalık oluyor. Güzel bir uygulama.”

Yavuz Tuğrul: “Bayramlarda uygulanan belediye otobüslerine ücretsiz binilmesi bence bu yıl daha kapsamlı bir hale gelmiş. Antalya’nın öncelikli sorunlarının birer birer ve hızlı bir şekilde çözen Menderes Türel başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Daha önce sabahın bu kadar erken saatlerinde otobüsler seferlere başlamıyordu sanırım bayram namazını dikkate alarak yeni bir düzenleme yapılmış ve yerinde olmuş. Emeği geçenlere ve Antalya’yı daha da yaşanılır bir şehir yapan herkese tekrar teşekkürlerimi sunarım.”

Yasin Aklaya : Duraklara bakacak olursak herkes büyük otobüsleri bekliyor. güzel ve vatandaşı memnun eden bir uygulama öğrendiğimiz kadarıyla daha erken sefer buygulaması yapmışlar gece geç saatlerde büyük otobüleri kullanıyoruz zaten Antalya gibi turistik şehirde olması gerekende zaten budur. başkanımız bunun sabah daha erkene alınması da özellikle bayramlarda gayet güzel olmuş. Başkanımız halkın istek ve taleplerine gördüğüm kadarıyla yanıt veriyor kendisine teşekkür ediyorum.

HABER /Mehmet BULUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder