21 Ağustos 2014 Perşembe

Büyükşehir Yasası ile ilçe ve köylere hizmet yağmuru devam ediyor

Büyükşehir Yasası ile ilçe ve köylere hizmet yağmuru devam ediyor Büyükşehir’den ilçelere 4 ayda 20 milyonluk yatırım
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akaydın yönetiminin Antalya’ya 1 yılda yapamadığı yatırımı 4 ayda ilçelere yaptı. Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, ilçe ve köylere 20 milyon liralık yatırım yapıldığını açıkladı. İlçelere yapılan yatırımlarda aslan payını 7 milyon lira ile Korkuteli aldı. Korkuteli yollarına 4 ayda 70 kilometre asfalt döküldü.

Büyükşehir Belediyesi Korkuteli ilçesi Taşkesiği ve Başpınar köyleri ile Sülekler Yaylası’nda 17 kilometrelik asfalt çalışması başlattı. Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Korkuteli Koordinatörü Hüseyin Karaceliloğlu, Taşkesiği köyünde devam eden asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Büyükşehir ekiplerinin hızla devam eden çalışmalarını denetleyen Akdemir, bilgi aldı.

KÖY YOLLARI YENİLENİYOR
Uzun yıllardır yapılması beklenen köy yollarının Büyükşehir Yasası ile artık standartlara uygun bir şekilde hızla asfaltlanacağını dile getiren İsa Akdemir “Başkanımız Menderes Türel’in mimarlarından olduğu Büyükşehir Yasası’yla köy yollarını yeniden yapıyoruz.

Korkuteli Taşkesiği yolunun çok bozuk olduğunu daha önce muhtarımız dile getirmişti. Hemen programımıza aldık. Taşkesiği’nden Yeleme’ye kadar bütün yolları standartlara uygun bir şekilde yapacağız” diye konuştu.

20 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe ve köylere 4 ayda 20 milyon liralık yatırım yaptığını açıklayan Akdemir şunları söyledi: “Başkanımız Menderes Türel, ilçelerimize büyük önem veriyor. Büyükşehir birimleri içinde şu ana kadar en fazla yatırım yapan birimiz. 4 ayda ilçelerimize 20 milyon liralık yatırım yaptık. Önceki Büyükşehir yönetiminin yatırımlarına baktım, son bir senede Antalya’ya bu kadar yatırım yapılamamış. Akaydın yönetiminin Antalya’ya 1 yılda yapamadığı yatırımı biz 4 ayda ilçelerimize yaptık”.

ASLAN PAYI KORKUTELİ’NİN
Korkuteli’nin en fazla yatırım yapılan ilçe olduğunu ifade eden Akdemir, “Bu zamana kadar bu ilçemizde hizmetler biraz aksamış. Korkuteli’ne 4 ayda yaptığımız yatırım 7 milyon lirayı buldu. Şu anki yol çalışmasının Büyükşehir’e maliyeti 2.5 milyon lirayı bulacak. Büyükşehir Yasası olmasaydı bu hizmetlerin gelme şansı çok zayıftı. Büyükşehir Yasası’nı eleştirenler, bu yasanın ne kadar doğru olduğunu artık görüyor.”

70 KİLOMETRE ASFALT
Büyükşehir Yasası’yla birlikte Korkuteli’nin hizmetleri hızlı bir şekilde almaya devam ettiğini söyleyen Korkuteli Koordinatörü Hüseyin Karaceliloğlu, Korkuteli’nde 4 ayda 70 kilometre asfalt çalışması yapıldığını söyledi. Karaceliloğlu, Başkan Türel’in göreve gelmesiyle Korkuteli’nin hak ettiği hizmetleri en iyi şekilde almaya başladığını ifade etti.

KURBAN KESTİLER
Yıllardır bekledikleri hizmete Büyükşehir Yasası ile kavuşmanın sevincini yaşayan muhtarlar ve köylüler kurban keserek, çalışmaların kazasız şekilde tamamlanması için dua ettiler. Muhtarlar, seçim çalışmaları sırasında verdiği asfalt sözünü kısa sürede yerine getiren Başkan Menderes Türel’e teşekkür etti. Başpınar Mahelle Muhtarı Ali yıldırım “Seçimlerden önce Başkan Türel bize söz vermişti. Göreve başlamasının ardından sözünü hemen yerine getirdi. Başkan Türel’in sözünün eri olduğuna bu yol çalışması en güzel örnektir. Çalışmalardan son derece memnunuz. Köy halkı olarak Başkan Menderes Türel’e teşekkür ediyoruz” dedi.
HABER / Neslihan BAT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder