1 Ağustos 2014 Cuma

3x3 Antalya Etabı Tüm Heyecanıyla Sona Erdi.

3x3 Türkiye Turu Antalya Etabı dün oynanan maçlarla sona erdi ve madalya sahipleri belli oldu. İki gün boyunca yaklaşık 50 takımın ilk 3 içine girmek ve Türkiye Finali'nde mücadele etmek için karşılaştığı Antalya Etabı'nda 3 kategoride toplam 9 takım madalya sahibi oldu.
Türkiye Basketbol Federasyonu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile TBF Antalya Basketbol İl Temsilciliği tarafından düzenlenen, 'Şehirler Sokak Basketbolu Türkiye Şampiyonluğu İçin Yarışıyor' etkinliğinin 14.Ayağı olan Antalya Ayağı 26 Temmuzda Antalya Muratpaşa Kent Meydanında başladı.Sokak basketbolunun heyecanını yeni bir formatla buluşturan 3x3 müsabakaları büyük çekişmeye ve inanılmaz şovlara sahne oldu.
“Antalya’da basketbola büyük ilgi var.”
Antalya Ayağının son derece heyecanlı geçtiğini söyleyen TBF Alt Yapı Faaliyetleri Müdürü Samer Şenbayrak, şöyle konuştu:
"3x3 Sokak Basketbolunun 14.Ayağı olan Antalya’da bu turnuvayı de en iyi şekilde ve eksiksiz olarak düzenlediğimizi düşünüyorum. Bize bu alanı tahsis eden Muratpaşa Belediye Başkanı Sayın Av.Ümit Uysal’a teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. Tüm sporcular, basın ve seyirciler turnuvanın çok iyi bir şekilde organize edildiğini ve hem basketbol keyfinin hem de yanında eğlenceli şovların tadını çıkardıklarını söylediler. Bu durum da beni ve ekibimi haklı olarak gururlandırıyor. Sayın başkanımız Turgay Demirel önderliğinde devamını getireceğimize inanıyorum. Umuyorum önümüzdeki yıllarda daha geniş kitlelere ulaşarak bu şekilde başarılı işlere imza atacağız. Bu arada seyircimize de değinmeden edemeyeceğim
​.
 Antalya'lı​
 basketbol severlerin ilgisinden çok memnun
 ​
um
. Bu da alan için ne kadar doğru bir tercih yaptığımızı gösteriyor. Başta Hurriyet Akdeniz olmak üzere tüm basın mensubu arkadaşlara teşekkür ederim. ” Dedi.

“Turnuvadan büyük mutluluk duydum."
TBF 3x3 Sokak Basketbolu Antalya Ayağını organize eden TBF Antalya Basketbol İl Temsilcisi Soner Yasak organizasyonun çok iyi geçtiğini belirtirken, "Turnuvanın düzenlendiği alan gerçekten çok güzel.Çok güzel iki gün geçirdik ve daha da mutlu edici olan şey seyircilerimizin, basketbol severlerimizin, sporcularımızın turnuvaya katılması gerçekten mutluluk verici. 3x3 Sokak Basketbolu Antalya Ayağına ilgi her geçen yıl giderek artıyor. Amacımız Antalya’ya basketbolu sevdirmek ve Antalya’yı basketbol şehri yapmak. Antalyalılar Basketbol heyecanını doyasıya yaşıyor ve bunun devamını istediler. Bu organizasyonu Antalya İline veren TBF Başkanı  Sayın Turgay Demirel'e Antalya Basketbol Ailesi olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Organizasyonda emeği geçen; TBF Alt yapı Yetkilisi Samer Şenbayrak’a, TBF Altyapılarında görevli Serdar Çelik’e, İl Hakem Kurulu Üyelerimiz Emin Bayramlar ve Şenol Yalçın’a, görev alan tüm hakemlerimize, sporcularımıza, seyircilerimize emeği geçen herkese teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

"Heyecanla takip ettiler"
Muratpaşa Belediyesinin destekleri ile gerçekleşen TBF 3X 3 Türkiye Turu olan 14.Antalya Ayağı sokak basketbolu heyecanı Antalya’da 2 gün boyunca akşam üzerinden itibaren gece 22.00’a kadar büyük bir heyecanla sürdü. Turnuvaya TBF Direktörü Samer Şenbayrak, TBF Antalya Basketbol İl Soner Yasak  ve çok sayıda Antalya’lı basketbol sever turnuvayı başından sonuna kadar büyük bir heyecanla tatip ettiler. Muratpaşa Kent Meydanı önünde kurulan, TBF'na ait aynı anda iki takımın karşılaşma yapabildiği ikili portatif sahada mücadele eden takımlar şampiyon olabilmek için kıyasıya mücadele ettiler.
3 kategoride madalya kazanan takımlar, sıralamaları ve madalyalarını aldıkları kişiler aşağıdaki gibidir:

18. Yaş Üstü Erkekler
1.Geçerken Uğradık - TBF Altyapı Faaliyetleri Direktörü Samer Şenbayrak
2. Acelemiz Var - Antalya Basketbol İl Temsilcisi Soner Yasak
3.Black Birds  - Muratpaşa Belediyesi Adına Murat Çama

18 Yaş Altı Erkekler Kategorisi
1.Hamamcılar - TBF Altyapı Faaliyetleri Sorumlusu Serdar Çelik
2.To Work Team - Antalya İl Ceza Kurulu Üyesi Mete Bulut
3. Sadrazamın Sol Turnikesi - Arda Urcu -Eski Basketbolcu
Kadınlar Kategorisi
1.Blue Tigers
2.Demirciler
3.Beyaz Zenci
HABER / Mehmet BULUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder