19 Ağustos 2014 Salı

Büyükşehir’den yılın transferi Ali Gürbüz yuvaya döndü


Büyükşehir’den yılın transferi Ali Gürbüz yuvaya döndü

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yılın transferi. Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz, 5 yıl aradan sonra yuvaya döndü. Gürbüz’ü Büyükşehir Belediyesi güreşçisi yapan imza töreninde konuşan Başkan Menderes Türel, “Antalya’nın güreşte medarı iftarı Ali Gürbüz’ü hem Türk sporuna kazandıracağız hem yeni başarılar için sonuna kadar destekleyeceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından Serik Belediyesi’nden Büyükşehir Belediyesi’ne transfer edilen Ali Gürbüz için imza töreni düzenlendi. Törene, Başkan Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mithat Yolcu, Güreş Koordinatörü Mustafa Kemal Karaboğa ile çok sayıda basın mensubu katıldı. İmza töreninde Ali Gürbüz’ü sağına, Gençler Dünya İkincisi olan Büyükşehir güreşçisi Yusuf Can Zeybek’i soluna alan Başkan Menderes Türel, ilk başkanlık döneminden bu yana güreş sporuna büyük önem verdiğini hatırlattı. O zaman güreş alt yapısına yönelik
önemli çalışmalar başlattıklarını belirten Türel, “Yaklaşık 90 genç sporcumuzu küçük yaşta Büyükşehir Belediyemizin bünyesine alarak onları her türlü desteklemiştik. Ne mutlu bize ki o dönemlerde ekmiş olduğumuz tohumlar yeşermeye filiz olmaya başladı. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda Yusuf Can Zeybek kardeşimiz 96 kiloda Dünya Gençler İkincisi oldu. Yusuf, 10 yaşında Büyükşehir Belediyesi’nde güreşe başladı. Şimdi 20 yaşında dünya ikincisi oldu. Yusuf’un gelecekte başarılı bir sporcu olacağına inanarak her zaman destekledik ve destekleyeceğiz. Şimdi ondan dünya şampiyonluğu bekliyoruz” dedi.

Başkan Menderes Türel, sadece futbol, basketbol değil başta güreş olmak üzere tüm spor branşlarında gençleri destekleyeceklerini, alt yapıya destek olmak adına bu dönemde de çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti.
ANTALYA’NIN MEDARI İFTARI
Antalya’nın güreşte bir başka gururu Ali Gürbüz’ü de ilk dönem başkanlığı sırasında Büyükşehir Belediyesi bünyesine alarak desteklediklerini anlatan Başkan Menderes Türel şunları söyledi: “Ali’nin ileride çok önemli bir sporcu olacağını biliyor idik. Ali, kardeşim kadar sevdiğim, inandığım sporculardan. Bizi mahcup etmemiş ve o dönemde 20 yaşındayken minderde dünya üçüncülüğünü getirmişti. Daha sonra o minderden çok babası Recep Gürbüz gibi yağlı güreşi tercih etti. Yağlı güreşte de başaltı şampiyonluğundan başpehlivan oluncaya
bir çok başarıya imza attı. Güreş sporunda Antalya’nın medarı iftarı. Hem onu Türk sporuna kazandıracağız hem yeni başarılar için sonuna kadar destekleyeceğiz. Ali’nin altın kemeri Antalya’ya bir kez daha getireceğine inanıyoruz.”

SAHİP ÇIKIP DESTEKLEYECEĞİZ
Ali Gürbüz’ün artık Antalya Büyükşehir Belediyesi himayesi altında güreşeceğini kaydeden Türel, “Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra Ali’ye her zaman sahip çıkacak ve destekleyeceğiz. Antalya’nın bir medarı iftarı olarak, güreşte parlayan bir yıldızı haline getirmek için çalışacağız. Artık geçmişi tamamen kapatıp geleceğe yeni projelere, başarılara odaklanacağız. Başarılar diliyorum. Birçok belediyemizin Ali Gürbüz’ü kulübün bünyesinde güreştirmek istediğini biliyoruz. Kendisi ‘Menderes Türel başkan olduktan sonra Antalya Büyükşehir’den başka yere gitmem’ dedi ve bizi seçti. Maddi hiçbir konu bile konuşmadan
böyle bir mutabakata vardık. Çünkü o benim kardeşimdir. Bizi yeniden en güçlü şekilde başarıdan başarıya koşturacak” diye konuştu.

TÜREL BAŞKAN OLUNCA GELDİM
Ali Gürbüz, Serik Belediyesi ile sözleşmesinin bittiğini belirterek, “Menderes Başkanımız koltuğa oturunca hiçbir maddi şart konuşmadan imza attım. Tekrar Büyükşehir Belediyesi adına güreşeceğim için çok mutluyum. Bir çok transfer teklifi geldi ama Antalya Büyükşehir’i tercih ettim. Kendi memleketimde yola devam edip Altın Kemer’i Antalya’ya getirmek için çalışacağım” dedi.

Başkan Türel, tören sonunda Gençler Dünya İkincisi Yusuf Can Zeybek’e 10 Cumhuriyet Altını hediye etti. Büyükşehir Belediyesi Güreş Koordinatörü Mustafa Kemal Karaboğa da güreşe katkılarından dolayı Başkan Menderes Türel’e mini kispet şeklinde plaket verdi.

ELMALI GÜREŞLERİNİ DÜNYA İZLEYECEK
Karaboğa, bu yıl Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenecek 662’nci Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri ile ilgili de bilgi verdi. Karaboğa, Başkan Türel’in organizasyona el atmasıyla Elmalı Yeşilyayla güreşlerinin farklı bir boyut kazanacağını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanımız Mithat Yolcu ile birlikte 1 aydır yoğun bir çalışma içindeyiz. Profesyonel bir organizasyon olacak. Elmalı’yı sadece Antalya değil dünya izleyecek” dedi.

HABER / Mehmet BULUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder