29 Aralık 2012 Cumartesi

Av.MUSTAFA KÖSE’DEN AKAYDIN’A TOKAT GİBİ CEVAP

“Akaydın rüya görüyor”

 
CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın seçim anketleri ve adaylarla ilgili açıklamalarını eleştiren AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, Akaydın’a bir atasözü ile cevap verdi. ‘Zırva tevil götürmez’ diyen Köse, “Sayın Akaydın, 4 yıl önce Antalyalı seçmene verdiği sözleri yerine getirsin. Bizim işimize, adayımıza karışmasın, kendi işine baksın” diye konuştu.
 
CHP’den öndeyiz
AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın önümüzdeki yerel seçim ve adaylarla ilgili açıklamalarına cevap verdi. CHP’nin seçim öncesi bazı anket sonuçlarıyla kendini önde gösterip kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını belirten Köse, “Görünürde elle tutulur, kayda değer Antalya Büyükşehir Belediyesi, hangi yöntemlerle, nerede ve nasıl yapıldığı belli olmayan, var olup olmadığı belli olmayan anket sonuçlarıyla kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor. Yalan vaatlerle seçim kazanıp, dördüncü yılına girmekte olan Akaydın, hangi anketten birinci çıkmış ve bu anket nerede yapılmış bilmiyorum ama ortada bir gerçek var ki; 2011 seçimlerinde CHP’den 6 puan fazla oy aldık. Genel merkezimiz tarafından yapılan son ankette de 2011 seçimlerine göre oyumuzu yüzde 5 daha artırdığımızı gördük. Biz, Akaydın gibi dolaylı yollardan kulağa fısıldanan duyumlarla değil, güvenilir anket sonuçları ve belgelere dayanarak konuşuruz” dedi.
 
Türel fobisinden kurtulsun
Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın’ın, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel hakkındaki sözlerini de eleştiren Köse, “Sayın Akaydın’ın kendi partisiyle, belediye başkanıyla ve meclis üyeleriyle ilgili sözlerine karışmam. İstediğini desin. Ama bizim partimize, işimize karışmasın. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Menderes Türel’in büyükşehir belediye başkanlığı döneminde Antalya’ya kazandırdığı yatırımların yakınından bile geçemeyen Akaydın, uçuk, gerçekleştirilemeyecek vaatlerle seçimi kazandığı günün ertesinde başladığı enkaz edebiyatına devam ediyor. Akaydın, artık ‘Menderes Türel’ fobisinden kurtulsun ve kendi işine baksın. Akaydın’ın her fırsatta icraatlarını eleştirdiği Menderes Türel, Antalyalıların oyları ile milletvekili seçilmiş, partimiz tarafından da MKYK ve Genel Başkan Yardımcılığı görevine layık görülmüş olup, çok önemli bir görevi yürütmektedir. Zira, Menderes Türel’den sonra Akaydın, görev yaptığı süreçte Antalya için kayda değer hiçbir proje üretmemiş, yarım kalan projeleri de iptal etmeyi marifet saymıştır. Ürettiği herhangi bir hizmeti olmadığı için, bilboard yazıları, anket sonuçları ve polemiklerle gündemde kalmaya, kamuoyu oluşturmaya çalışmaktadır. Bunlarla değil, hizmetleriyle kamuoyu oluştursun” diye konuştu.
 
Anketten CHP, sandıktan AK Parti çıkıyor
AK Parti anketinden birinci çıktığını öne süren Akaydın’ın talihsiz beyanlarını eleştiren AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, “AK Parti tarafından yapılan böyle bir anket söz konusu değildir. Hangi mantıkla, nereden çıkarıyor bilmiyoruz ama bizim tarafımızdan yapılan böyle bir anket yok. Biz en iyi anket sonucunu vatandaşlarımız ile bir araya gelip, yüz yüze görüşerek alıyoruz. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, il, ilçe, belde, köy ve mahalle teşkilatlarımızla sürekli halkın içindeyiz. Vatandaşımızı dinleyip, sıkıntısını öğreniyor ve çözüm eritiyoruz. Nereye ne ihtiyaçsa yerinde görüyor ve tamamlıyoruz. Bundan daha iyi anket olamaz. Zaten, CHP seçim öncesi hep anket yaptırır, isteği doğrultusunda kendisini birinci çıkarır, ama sandıktan da AK Parti birinci çıkar. En doğru anket sonucu sandıktır” dedi.
 
Yönetemeyiz diye korkuyorlar
Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan ve Resmi Gazete’de yayınlanan Yeni Büyükşehir Yasası’nı eleştiren Akaydın’a cevap veren Köse sözlerini şöyle sürdürdü; “Yeni yasa konuşulmaya, tartışılmaya başladığı günden itibaren ana muhalefetin Genel başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları, hepsi, direnip, yasanın çıkmasını engellemeye çalıştı. Mesnetsiz bir takım iddialarla vatandaşımızı yanıltmaya, kafasını karıştırmaya çalıştılar. Sayın Akaydın şimdi çıkıp, gittiği birkaç ilçe ismini sayıyor ve kazanacağından bahsediyor. Sanırım rüya görüyor. Akaydın son zamanlarda, yani seçim öncesi gitmeye başladığı bazı ilçe ve beldelerde yeni yasayı eleştiriyor. Antalya merkezde hiçbir hizmet ortaya koyamadığı için biliyor ki; ilçelere, beldelere ve köylere hizmet götüremeyecek. Kötülüyor. Oysa, biz bütün ilçelere, beldelere, köylere ve yaylalara 11 yıldır, sürekli gidiyoruz. Şimdi de yeni yasayı ve bu yasayla ilçelerimizin, beldelerimizin, köylerimizin elde edeceği kazanımları, daha fazla hizmetin gelebileceğini anlatıyoruz. Vatandaşımız yasanın faydalarını anlayınca diyor ki; (Bize farklı şeyler anlattılar. Beldeniz kapanacak, köyünüz yok olacak dediler. Yarın seçim vakti geldiklerinde nasıl oy isteyecekler?)” HABER EKSPER / Mehmet BULUT
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder