22 Aralık 2012 Cumartesi

“KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLUYORUZ”


Başkan Hakan Tütüncü, 65 yaş üstü yaşlılara yönelik gerçekleştirdikleri evde bakım ve sağlık projesiyle ilçedeki kimsesizlerin kimsesi olduklarını söyledi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yavuz Selim Mahallesi’nde, “Evde Sağlık” projesi kapsamında bakım ve sağlık hizmeti verilen 17 yaşlıyı doktorlarla ve hemşirelerle birlikte evlerinde ziyaret etti. Yaklaşık 4 saat süren ziyarette Tütüncü, mahalle sakinlerinin belediye hizmetleriyle ilgili isteklerini de dinledi.

Kepez Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Mustafa Özsoy ile Mahalle Muhtarı Yunus Şahin’in de eşlik ettiği ziyaretler sırasında Başkan Tütüncü, ilgiye, şefkate hasret kalan ve bakacak kimseleri olmayan yaşlılarla yakından ilgilendi. Tütüncü,  doktor ve hemşirelerin muayenesini yaptığı yaşlıların; yakacak, gıda gibi diğer ihtiyaçlarının karşılanması için de ilgili birimlere talimat verdi.

Allah senden razı olsun
Evde bakım ve sağlık hizmetine ihtiyaç duyan kimsesiz yaşlılar ise Başkan Tütüncü’nün sağlık ekibiyle yaptığı ziyaretten büyük mutluluk duydu. Yaşlılar, “Allah senden razı olsun. Umudumuz tükendiği bir anda umudumuz oldun.” sözleriyle Tütüncü’ye teşekkür ettiler. Başkan Hakan Tütüncü de iyilik hareketi olan “Evde Sağlık” projesi ile Kepez’de kimsesizlerin kimsesi olduklarının altını çizdi.

Kepez’de yaşlılar yalnız değil
Bu projenin yaşlıların gönlünü almaya, hayır dualarını kazanmaya yönelik güzel bir çalışma olduğuna işaret eden Tütüncü, “Çok büyük ve önemli bir sağlık ve iyilik hizmeti yapıyoruz. Bizden önce doktorların gelmediği evlerde, şimdi iki doktor, iki hemşire ve belediye başkanı var.  Muhtarlarımızın desteği ile tespit edilen, bakıma ve sağlık hizmetine muhtaç yaşlılarımızı evlerinde ziyaret ediyoruz.  Onların muayenesinn yapıyoruz, hastaneye gitmesi gerekiyorsa hastaneye götürüyoruz, ilaçları alınması gerekiyorsa ilaçlarını alıyoruz.  Diğer taleplerini karşılıyoruz. Periyodik olarak tedavilerini, bakımlarını yapmaya devam ediyoruz. Artık Kepez’de yaşlılarımızın yüzü gülüyor.” ifadesini kullandı.

Başkan Hakan Tütüncü, Yavuz Selim Mahallesi’ni ziyaretinde bölge sakinleriyle de sohbet etti. Mahalleliler, belediye hizmetleriyle ilgili taleplerini dile getirdiler. Tütüncü de dile getirilen problemleri en kısa zamanda çözeceklerini kaydetti.

3 bin 500 yaşlıya evde bakım
6 ay önce başlatılan  “Evde Sağlık” projesinde bugüne kadar 3 bin 500 yaşlıya ulaşıldı.  Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün organize ettiği projede; doktor, acil tıp teknisyeni, hastabakıcı, hemşire, sosyal hizmet uzmanı, fizyoterapist, diyetisyen ve psikologlardan oluşan 36 kişilik sağlık ekibi ve 1 acil müdahale ambülansı, 1 hasta nakil ambülansı ve 1 sosyal destek aracı görev yapıyor. Yaşlılara; ücretsiz olarak muayene, kişisel bakım, fizyoterapi, psikoterapi, diyet, acil yardım ve hasta nakil ambulans hizmetleri sunuluyor.

Hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlar, http:www.kepezdeevinizdesaglik.com adresinden bilgi alabilirler veya 316 07 08 no’lu telefona başvuru yapabilirler.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder