12 Aralık 2012 Çarşamba

Kaş İlçesi’nde Aşure Günü


AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Mustafa Köse, Kaş Gençlik Kolları’nın düzenlediği geleneksel Aşure etkinlikleri kapsamında kurduğu stantda yaklaşık bin kişiye aşure dağıttı. Emine Erdem Meydanında gerçekleşen aşure dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.


AK Parti Kaş Gençlik Kolları’nın  her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayı nedeniyle Emine Erdem Meydanı’nda, düzenlediği aşure gününde  AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Mustafa Köse, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Çetin, Mustafa Atılgan, Zihni Kilit, İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Bozdemir, Kaş İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ada, partililer ve vatandaşlar bir araya geldiler. Muharrem ayının insanların gönlünde çok mümtaz bir yere sahip olduğunu söyleyen İl Başkanı Av. Mustafa Köse, "Aşure dağıtma geleneği senelerdir yaşatılan çok köklü bir gelenek. Muharrem ayında her evde mutlaka aşure yapılır ve konu komşuya dağıtılıyor. Bu vesile ile birlik, beraberlik için de sevgiyi paylaşarak büyütüyor kaynaşmaları arttırıyoruz. Güzel geleneğe her yıl olduğu gibi bu yıl da davetlere katılmayı devam ettirdik" dedi.


AK Parti Kaş Gençlik Kolları’nın kurduğu standa İl Başkanı Av. Mustafa Köse ve İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Bozdemir, kendi elleriyle vatandaşlara aşure dağıttılar. Yoğun ilgi gören aşure dağıtımı vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Bazı vatandaşlar Başkanlara aşure dağıtımı ile ilgili olarak teşekkür etti.


İl Başkanı Köse ve yanındakiler Kaş İlçesi’nde aşure programı sonrası esnafları ziyaret etti. Daha sonra da Kaş Eski Belediye Başkanı Halil Kocaer’ı ve Eski Yönetim Kurulu Üyesi Hayri  Usta’yı taziye ziyaretin de bulundular. Üzümlü  Köyü’nde Hac vazifesi görevini yerine getiren eski Kaş İlçe Başkanı Musa Yücel’i ziyaret ettiler.
HABER EKSPER / Mehmet BULUT







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder