27 Aralık 2012 Perşembe

BU SÖZLER MUHALEFETİ KIZDIRACAK

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, partisinin Antalya’da en yakın muhalefet partisinden en az yüzde 10 farkla önde olduğunu söyledi. 

AK Parti Milletvekili Hüseyin Samani, Anadolu Ajansı (AA) Antalya Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Bölge Müdürü Tuncer Çetinkaya'dan AA'nın çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Samani, yaklaşan yerel seçimler ile Büyükşehir Yasası konularında açıklamalarda bulundu. 
Yerel seçimler öncesi muhalefet partilerinin anketler yaptırdığının hatırlatılması üzerine Samani, ''Muhalefet her seçimden önce, 'Tek başına geliyoruz, bütün belediyeleri alıyoruz' şeklinde şımarık ifadeler içeren anketler ortaya çıkarıyor. Bunu söyleyenlerin söyleminin anlamı yok, bu isimler siyaset yapmıyor artık'' dedi. 
Muhalefet partilerinin bütün belediyeleri alacaklarını, hedeflerinin yüz 100 olduğunu söylediklerini, ancak bunu halkın gördüğünü kaydeden Samani, ''Millet bu tip laflardan hoşlanmıyor. Milletin hoşlanmayacağı ifadeler kullanmam. Ama net olarak görüyor ve hissediyorum. Şu andaki tabloda her açıdan AK Parti çok farklı öndedir. Çok ciddi fark var. Partimiz en yakın muhalefet partisinden en az yüzde 10 farkla önde'' diye konuştu. 
Samani, yerel seçimlerde aday olacak isimlerin zaman zaman dile getirilmesinin doğru bir yaklaşım olmadığına dikkati çekerek, ''Şu anda 'hangi partiden kim aday olsun' şeklinde bir çalışma doğru bir çalışma değil. Zamanı gelmeden ortaya çıkmak siyaseten doğru değil. İl başkanlığı yapmış bir kişi olarak benim görüşüm, şimdiden 'ben adayım' deyip ortaya çıkmaları bir siyasi acemilik'' diye konuştu. 
Milletvekili Hüseyin Samani, iki tip anket olduğunu, birinci anketin seçimlerden önce diğer siyasi partilerin kamuoyu ile paylaştığı anketler, diğer anketin ise aynı zamanda kendilerinin de anketi olan seçimler olduğunu söyledi. 
Mecliste görüşülen ve muhalefetin engellemelerine uğrayan Büyükşehir Yasası'nı değerlendiren Samani, öncelikli olarak Antalya'yı ele alarak yasayı konuşmak gerektiğini kaydetti. 
Çalışmanın Türkiye için hayırlı bir çalışma olduğuna vurgulayan Samani, Antalya'nın dünyada tercih edilen 3 kentten biri olduğunu, 'nereye gidelim' denildiğinde akla öncelikli gelen kentlerden olduğunu dile getirdi. 
Samani, şöyle konuştu: 
''Mevcut yapıya göre dünya insanının tercih ettiği Antalya'yı analiz ettiğimizde, nasıl bir Antalya ortaya çıkarmışız bunu bakmamız lazım. Dünya insanın tercih ettiği 3 kentten biri olan Antalya'nın gerçekten her şekliyle yansıtıldığı bir Antalya var mı bunu incelemeliyiz. Bence yok. İki Antalya var. Biri deniz kenarındaki plajlardaki Antalya, diğeri arka taraflarda kalan Antalya. 
Antalya'da 74 belediye var. Bunların büyük çoğunluğunun yıllık bütçesi 500 bin lira ve altında. Bir mahalledeki marketin yılık cirosu kadar yok. Bu belediyelerin kurumsal bir yapısı yok. Yeni yasa ile birlikte ilçelerin vereceği hizmet daha fazla vatandaşa ulaşacak. Vatandaşlar hükümetlerin kaynaklarından daha çok faydalanacak. Siz insanlara hizmet götürebiliyorsanız insanlar memnun oluyor. Muhalefet, 'AK Parti insanların memnuniyetini artıracak çalışmalar yapıyor' diye karşı çıkıyorsa kendi açısından haklıdır. O zaman da millete hizmet gelmesinin önüne engel olacak bir beyanattır bu açıklamalar.'' 
Kepez ilçesine bağlanan Varsak'ı örnek veren Samani, ''Kepez Belediyesi Varsak'ın çehresini değiştirdi. Varsak'ta ilk zamanlar bu uygulamaya karşı çıkılsa da en yüksek oyu oradan aldık. Mesele artık oy meselesi değil, memnuniyet meselesi. Amacımız Antalya'nın genelini plajın arkalarda kalan kesimlerine kadar her yere eşit hizmetler sunmak. Plaja götürdüğün insanı arka taraflara da götüreceğin çeşit ve hizmetlerin olması gerekiyor'' dedi. kaynak-bizimantalya.com
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder