9 Aralık 2012 Pazar

Türkiyeyi Yeniden Kuralım


Antalya Özgürlük ve Dayanışma Partisinin Üç Kapılar önünde Başlıyan yürüyüşü Saat Kulesi Karşısı attalos Heykeli önünde Yapılan Basın açıklaması ile son buldu ÖDP İl Başkanı Zeynel Abidin Ergen Sözlerine şöyle başladı Demokratikleşme aldatmacasının arkasına gizlenerek AKP nin kesin egemenliğini kurduğu 10 yıllık karanlık dönem içinde baskı ve sömürü düzeni emparyalizmin ihtiyaclarına uygun olarak yeniden yapılandırıldı..
temelleri 12 Eylül başlayan ve Özal ile geliştirilen 'herşeyin satılığa çıkarıldığı' piyasa düzeni AKP ile birlikte dini muhafazakarlıkla bütünleştirilerek tamamlandı..
Bugün AKP İkdidarda
Herkez zorbalık ve şantajla susturulmaya çalışılıyor..Muhafazakar bir örtü hayatın her alanında yayılıyor,hayatın her alanı tek tipleştiriliyor,Kentler ve Doğa talan ediliyor,yağmalanıyor,Emekciler Güvencesizliğe ve sefalete ücretlerine mahkum ediliyor..Kürt sorununda şiddet politikaları ile gençlerimizin canlarını almaya devam ediyor.Kürecik de kurulan NATO füze kalkanının ardından şimdide PATRİOT  füzeleri ile ülkemiz ABD üssü haline getiriliyor..
Artık Yeter
AKPnin zorbalıklarına ve yalanlarına teslim olmaayan  bir dirençle bu karanlığı yırtacak gücü hep birlikte yaratmalıyız..
Herkeze parasız eğitim ve sağlık haklarının sağlandığı bir Türkiye kuralım
Kürt ve Alevilerin eşit yurttaşlık hakkına sahip olduğu bir arada kardeşce yaşadığı bir türkiye kuralım
Bu yürüyüşü büyüterek 8 Haziranda  İstanbul da büyük bir mitinge dönüştüreceğiz ..Türkiyeyi yeni den kurma mücadelesi AKP ye karşı direnişi birlikde büyütme cağrısıdır bu çağrıya sizi davet ediyoruz..dedi
HABER EKSPER / Mehmet BULUT





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder