29 Kasım 2015 Pazar

Emlak işinde başarı istatistikleri

Gayrimenkul sektörünün değerli ismi, sevgili  Hilmi Işıkören'in bir yazısını sizinle paylaşmak istiyorum.
Gayrimenkul Sektöründe mazeretsiz daha başarılı sonuçlar elde etmek için, işbirliği içinde olduğunuz kişileri iyi tanımanızı çok güzel bir şekilde açıklayan istatistikleri okumanızı tavsiye ederim.

EMLAK İŞİNDE BAŞARI İSTATİSTİKLERİ
ABD'de 1908'de kurulan ABD Ulusal Emlakçılar Birliği NAR'ın geçen sene yaptığı bir araştırmaya göre;
* Alıcıların % 40'ı, satıcıların ise % 38'si kendilerine tavsiye edilen emlakçılarla çalışıyor.
* Alıcıların % 12'si, satıcıların ise % 22'si daha önce çalıştıkları emlakçılarla çalışmayı tercih ediyor.
* Alıcıların % 53'ü bir emlakçının en önemli rolünün bir müşterinin istek ve bütçesine göre aradığı en iyi portföy listesini hazırlayıp kendisine sunmak olduğuna inanıyor. Satıcıların % 20'si ise bir emlakçının en önemli rolünün bir müşterinin portföyünün belirlenmiş bir zaman dilimi içerisinde satılmasını sağlamak olduğuna inanıyor.
* Alıcıların % 66'sı ilk görüştükleri emlakçı ile çalışmayı tercih ediyor. Satıcıların % 70'i ilk görüştükleri emlakçı ile çalışmak için sözleşme yapıyor.
Araştırma sonuçlarına göre;
mevcut alıcı ve satıcılarla yeniden çalışmaya devam etmek ve tavsiye edilmek için
* ilişki düzeyini, memnuniyeti en yüksekte tutmak,
* alıcıları iyi analiz edip ihtiyaç ve beklentilerini iyi anlayarak onlara en doğru portföyleri sunmak,
* satıcıları iyi analiz edip sözleşme süresi içerisinde satabilecek şekilde söz konusu portföy üzerine odaklanıp satışa gitmek,
* ilk defa görüşülecek satıcı ve alıcılarla anlaşma sağlamak için daima hazırlıklı olup en iyi açılışı yapmak gerekiyor.
Bu araştırma ABD'da yapılmış olsa da satıcı ve alıcıların beklentileri ülkemizde de aynı. Emlakçılar açısından da durum değişmez. Ülkemizde yukarıda sayılanları gerçekleştiren emlakçılar başarılı olmaya devam ediyor.Hilmi Işıkören
HABER / Mehmet BULUT

1 yorum:

  1. Gayrimenkul AntalyaFind luxury property for sale in Turkey with us. Visit or call us for Property and real estate in Antalya. antalya Emlak, Gayrimenkul Antalya, Yatırım emlak.

    YanıtlaSil