24 Kasım 2015 Salı

Fatih Şirazi '' Öğretmenlerimiz geleceğin toplum mühendisleridir ’’

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle açıklama yapan Türk halk müziği sanatcısı Fatih Şirazi, Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusuyla eğitimde büyük başarılara imza attığını belirtirken şu ifadelere yer verdi; "Öğretmenlik mesleğini diğer mesleklerden ayıran en önemli özellik, malzemesinin insan olmasıdır. İnsanın insan olma vasfını ön plana çıkaran şey ise eğitim ve kültürdür. Dolayısıyla öğretmenler ömür boyu öğrenen ve öğreten olmak gibi bir ayrıcalığa sahiptir.

Fatih ŞİRAZİ ''21. yüzyılın dünyasında; ülkelerin gelişmesi, çağı yakalayabilmesi ve küresel rekabette başarıya ulaşabilmesi, her şeyden önce eğitimli gençler sayesinde mümkün olacaktır. Cumhuriyetimizin erdemini öğreten, milletçe çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen ve bu hedefe ulaşmak için de kararlılıkla yürüyen öğretmenlerimiz, yetiştirdikleri öğrencilerini vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin ve insanlık meziyetinin kıymetli birer timsali olmalarını sağlamak için yüce bir görev yürütmektedirler.''

Öğretmenlerimiz geleceğin toplum mühendisleridir’
Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesinde fedakarca ve vefakarca gayret gösteren öğretmenlerimiz her türlü takdire fazlasıyla layıktır. Çocuklarımızın ruh ve karakterine biçim veren, bugünün mimarı, yarınların hazırlayıcısı muhterem öğretmenlerimize çok şey borçlu olduğumuz iyi bilinmelidir.
Böyle bir hizmetin bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar yüksektir. Bu kadar büyük misyona sahip olan bu meslek öncelikle sonsuz sevgi ve fedakarlık ister. Ülkemizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği güzel yarınlara ulaşabilmesi, evlatlarımızın iyi eğitim görmeleri, donanımlı olmaları için aldıkları eğitim ve o eğitimi veren öğretmenlerimiz hepimiz için çok önemli" ifadeleri kullandı.
"İstikbalimizin toplum mühendisleri olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum’’ dedi
HABER / Mehmet BULUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder