11 Kasım 2015 Çarşamba

Başkan Türel'in Basın Mensuplarıyla G-20 Zirvesi

Basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Türel, G-20’ye ev sahipliği yapan Antalya’nın turizmin yanında artık siyasetin de başkenti olduğunu söyledi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Sarısu Kadınlar Plajı’nda G-20 hazırlıklarını değerlendirdi, G-20 için 900 kişilik bir orduyla çalıştıklarını, 90 bin asfalt döküp 232 iş makinesi ile hazırlıkları tamamladıklarını belirtti. Seçimlerin geride kaldığını, oy veren vermeyen herkese hizmet etmeye durmadan devam edeceklerini dile getiren Türel, siyasi partilerin sandıktan çıkan sonucu iyi okumaları gerektiğini ifade ederek, “Şükürler olsun 1 Kasım'da da bu fırsat döneminin, şanslı dönemin en güçlü şekilde devam etmesi hususunda Antalyalı seçmenlerimizin de bize vermiş olduğu destek çok önemli. Seçmen Antalya'da büyük projelere daha güçlü bir şekilde yola devam etmemiz hususunda önemli bir mesaj vermiştir” dedi. Başkan Türel, projelerle yarışan siyasi partilerin olması gerektiğini ancak bunun hiçbir zaman gerçekleşmediğini, projelerle sadece AK Parti’nin yarıştığını söyledi. Seçimlerde Antalya’da AK Parti’ye verilen oylara ve oy oranının artmasına vesile olanlara da teşekkür eden Türel, önemli bir başarı elde ettiklerini söyledi.
‘Hayat felç’ yaklaşımına eleştiri
G-20 Zirvesi’nin Antalya’da yapılıyor olmasının büyük şans olduğunu, ancak alınan önlemlerle ilgili ‘Antalya'da hayat felç’ yaklaşımının kabul edilemez olduğunu ifade eden Türel, “Yurtdışındaki örneklerini bilmeden, daha burada hayatın felç olduğuna dair en ufak emare yokken, ‘Antalya'da hayat durdu’diye bir şey söylüyorsanız böylesine güçlü bir şekilde bu toplantıyı gerçekleştiren ülkenize haksızlık yapıyorsunuz. Tabii ki 4 gün boyunca bazı aksamalar olabilir. Trafikte kuyruklanma olabilir. Ama yurtdışında hayatın donduğu örnekleri hem de Amerika'nın en önemli şehri New York’ta görmüş birisi olarak, bunun orada yaşananların yanında solda sıfır bir sıkıntı olduğunu söylemek mümkündür” dedi. Türel, Antalya'nın ev sahipliğinde yapılacak G-20 Zirvesi’nde bir ‘Türk mucizesi’ni gerçekleştirdiklerini ifade etti.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Belek’te yerinde yaptığı incelemelerin ardından Antalya'nın zirveye ‘fevkalade’ noktasında hazırlandığını dile getirdiğini belirten Türel, hükümetin G-20 hazırlıkları için Büyükşehir Belediyesi’ne 75 milyon lira kaynak aktardığını duyurdu.

Yatırım 100 milyonu aştı
Yaptıkları yatırımların 100 milyon lirayı aştığını kaydeden Türel, bu kapsamda kentin bir diğer önemli turizm merkezi Kundu’yu iki köprüyle Belek’e bağlayan yolu inşa ettiklerini hatırlattı. Başkan Türel, bununla birlikte 90 bin ton asfalt döküp 30 kilometre civarında yolu asfaltladıklarını, 900 kişinin üzerinde çalışanın peyzajda görev aldığını, 232 araç ve iş makinesinin sadece G-20 için çalıştığını aktardı. G-20 Zirvesi’nin Antalya’da yapılıyor olmasının tesadüf olmadığını kaydeden Türel, kentin özellikle turizmin yüksek sezonunda her gün, kent sakinlerinin gündelik hayatında en ufak aksama olmadan 150 bin kişinin gelip gittiği bir kent olduğunun altını çizdi. Ayrıca Belek’in doğal yapısı gereği özel güvenlik önlemlerinin en iyi uygulanacağı nokta olduğunu ifade etti.

Bütün dünya takip edecek
Zirvenin İstanbul’da yapılmasının da söz konusu olduğunu hatırlatan Başkan Türel, “Ancak burada yapılmasıyla ilgili kararı sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Başbakanımız aldı. Ülke ekonomisine katkısı aşağı yukarı 200 milyon euro civarında bir organizasyondan bahsediyoruz. Suudi Arabistan oteli 16 milyon Euro’ya kapatıyor. Ülke ekonomisine sağlanan katma değer ötesinde Antalya için ortaya çıkan tanıtım fırsatı milyar dolarları, euroları aşacaktır. G-20 sadece ve sadece buraya katılan 20 ülkenin takip ettiği bir zirve değildir. Bütün dünya tarafından, büyük ciddiyetle takip edilir. Ve artık bütün ülke kanallarında ‘Antalya zirvesi’ diye bir haberle Antalya müthiş bir tanıtım imkanını yakalamış oluyor” dedi.

900 kişinin üzerinde bir orduyla çalıştık
G-20 hazırlıkları ile ilgili konuşmasına devam eden Türel, “1 Eylül’den 1 Kasım’a izi dahi olmayan bir yolu 2 adette çok büyük köprü yaparak kongre merkeziyle Kundu bağlantısını 60 günde tamamladık. Biz bu yolu tamamlayacağımızı söylediğimizde kimse bize inanmamıştı. Ben de geçtim dün üzerinden ve gerçekten çok konforlu bir yol. Bu yolu G-20 boyunca heyetler kullanacak sonra Antalya’mıza açacağız. G-20 kapsamında 90 bin ton asfalt dökmüşüz. 30 kilometre yol asfaltladık. Adeta bir ordu gibi çalışan bacılarımız, kardeşlerimiz bu zirveye en iyi şekilde hazırladılar Antalya’yı. 900 kişinin üzerinde bir orduyla çalıştık G-20 için. 232 iş makinesi çalıştı. En güzel şekilde ‘Hoş geldiniz’ demek için hazırlıklarımız tamam. Antalya turizmin başkentiydi, şimdi dünya siyasetinin başkenti olacak” diye konuştu.

Yabancı basına özel VIP hizmet
Menderes Türel zirve süresince dünyanın gözünün Antalya’da olacağına dikkat çekerek,  zirvede alınan kararların ‘Antalya zirvesi’ ismiyle tarihe geçeceğini ve 50 yıl sonra dahi Antalya’nın isminin hatırlanacağını bildirdi. Antalya’ya gelen yabancı basına Antalya’nın tarihi ve turistik güzelliklerini göstermek ve Antalya’yı tanıtmak için VIP hizmet hazırladıklarını ifade eden Türel, 3 bin yerli ve yabancı gazetecinin bu toplantıyı izleyecek olduğunu hatırlatarak,  “Hepsine VIP hizmet ayarladık. Havalimanından kalacağı otellere kadar eşlik edilecek. Perge, Aspendos ve Side’ye ücretsiz olarak günde iki defa geziler düzenlenecek gazetecilere. Bu turlar 10:30 ve 14:00 saatlerinde yapılacak. Böylece bölgeye yakın tarihi ve turistik yerler de ziyaret edilecek. Sabah kent merkezine gelmek isteyen misafirler ve basın mensupları saat başı Cumhuriyet Meydanı’na gelebilecekler. İletişim merkezlerinde telefon başında birkaç dil bilen arkadaşlarımız çalışacak. Gelebilecek taleplerin hepsini cevaplayacaklar. Misafirimizin aspirine dahi ihtiyacı olsa temin edilecek” dedi.

Muhalefete çağrı
Öte yanan Türel muhalefete seslenerek, “Herkese kucağımızı, kollarımızı açıyoruz. Herkese, ‘Gelin birlikte yapalım’ diyoruz. Böyle olursa bunun mutluluğu herkes tarafından paylaşılır” çağrısında bulundu. Antalya’nın önünde 3.5 senelik bir belediye ve 4 senelik iktidar dönemi bulunduğunu dile getiren Türel, muhalefete, “Gelin bu büyük projeleri el ele verelim, hep birlikte bunun keyfini yaşayalım. Hep birlikte bu büyük eserleri Antalya’ya kazandırmanın onurunu yaşayalım. Bu çok önemli. Biz kararlıyız, bu projeleri Allah’ın izniyle en güzel şekilde Antalya'ya kazandıracağız. Ama bunlara karşı duruş sergileyerek, birtakım siyasi düşüncelerin esiri olmak suretiyle bunlara karşı durarak gelecekte, tarihte kendi adınızın haklı tartışmaların içinde olmasına yer vermeden bu birlikteliği kucaklaşarak sağlayalım. Biz bu konuda herkese kucağımızı, kollarımızı açıyoruz. Herkese, ‘Gelin birlikte yapalım’ diyoruz. Böyle olursa bunun mutluluğu herkes tarafından paylaşılır” diye konuştu.

G-20’den EXPO 2016’ya
Konuşmasında seçimin ertesinde 2 Kasım günü 7 saati aşkın toplantıyla projelerin hayata geçirilmesi için planlama yaptıklarını hatırlatan Türel, “Artık siyaset zamanı noktalanmış, hizmet zamanı başlamıştır” dedi. Bu kapsamda hafta sonu Antalya’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek G-20 Zirvesi için 100 milyon lirayı aşan bir yatırım gerçekleştirdiklerini aktaran Türel, zirvenin hemen ardından başlayacak 16’ncı Uluslararası Antalya Piyano Festivali’yle de Antalya’nın dünya siyasetinin başkentliğinden sanatın başkentliğine yolculuğunun başlayacağını söyledi. Piyano Festivali sona ererken bu yıl 52’ncisi düzenlenecek Antalya Film Festivali'nin kapılarını açacağını ifade eden Türel, sonrasında ise 23 Nisan 2016’da açılacak EXPO 2016 Antalya için kolları sıvayacaklarını bildirdi.

HABER / Neslihan BAT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder