21 Kasım 2015 Cumartesi

Ansiad Girişimcilik Yarışmasında 1.Sınıf Öğrencileri Finale Kaldı

Ansiad Girişimcilik Yarışmasında 1.Sınıf Öğrencileri Finale Kaldı
 Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneğinin Teke Yöresinde bulunan beş üniversite öğrencileri arasında düzenlediği "Girişimcilik" yarışmasında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu Bilgi Yönetimi 1.sınıf öğrencileri Ayşenur Erdoğan ve Ceren Taşdemir "Tarım Takip Sistemi", Gülsüm Öztürk-Sena Kocabıyık-Neslihan Tanay ise "Sesli Kalem" projesi ile finale kaldı.
 Tarım Takip Sistemi projeleri ile finale kalan Ayşenur Erdoğan ve Ceren Taşdemir "Öncelikle Girişimcilik dersinde yarışmayı duyuran Öğr. Gör. Kahraman Köktürk hocamıza teşekkür ederiz. Projemiz ziraat mühendislerinin iş imkanlarını arttırarak çiftçilerin mağdur olmadan kar sağmalaları ve ürünlerini satmasını hedefliyoruz" dedi. Taşdemir ve Erdoğan "Böylelikle çiftçilerin kanayan yarası olan ürünlerin değerini bulabilmesini hedefliyoruz. bu proje aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi çünkü ürün takip sistemini getiriyoruz. Böylece çiftçiler hadi bu sene bu ürün çok kazandırdı diye o ürünü ekmektense takip ile her üründen ülkenin ihtiyacı kadar üretilecek. Hem toprağın verimli olarak kullanılması sağlanacak hem de çiftçilerimiz daha fazla kazanacak. Bu proje sayesinde sanayi üretimine de yeterli ürünler üretilmesi sağlanırken başta ziraat meslek lisesi çıkışlılarına bile iş bulunduğu gibi uydu takip sistemi sayesinde çiftçilerimiz,bilgisayar programcılarımız,ziraat mühendislerimiz de iş bulmuş olacak" dedi.
 Öğr.Gör. Kahraman Köktürk "Gençlerin girişimci ruhunu fikirlerini dinlemek güzel. Umarım öğrencilerimizden ülkemiz yararına daha güzel fikirler çıkıcak dedi


HABER / Mehmet BULUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder