24 Kasım 2015 Salı

Başkan KAYA '' Öğretmenler Güçlü Türkiye'nin Teminatıdır''

24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan MHP Antalya İl Başkanı Ali Adnan
Kaya "Öğretmenlerimizi hatırlamak için yılın bir gününe sığınmak elbette doğru değildir.

Üzerlerimizdeki emek ve hakları çok fazla olan öğretmenlerimizi her zaman için saygıyla anmak
bizim hem manevi hem de insani bir görevimizdir. Öğretmen gelecek nesillerin mimarı, gelecekteki ülke fotoğrafının hazırlayıcısıdır. " dedi.

Türk milletinin insanlığa nam bırakmasının yalnızca meydanlardaki kahramanlıklarıyla değil,
bilginlerin, hocaların ve hidayet sahibi isimlerin dokunuş, duyuş ve yönlendirmesiyle gerçekleştiğini kaydeden MHP Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya," 'Bana bir harf öğretinin kırk yıl kölesi olurum' sözü ve 'ilim Çin'de de olsa gidip alınız' diyen bir dinin mensupları olarak sadece yılda bir kez değil, toplum olarak hayatımızın her döneminde sevgi, saygı ve hürmetle öğretmenlerimizi hatırlamalıyız ve onlara gereken değeri vermeliyiz. Öğretmen yarının müjdecisi, güçlü Türkiye'nin, birlikte yaşamaktan başka tercihi olmayan Türk milletinin teminatıdır. Hem harf öğreten hem de adap gösteren öğretmenlerimizdir. Çabanın, dürüstlüğün, sabrın, anlayışın, disiplinin ve öz denetimin yolundan ayrılmayan öğretmenlerimiz, bizim ümit kaynağımız, gelecek tasarımımızın mümtaz temsilcileridir." dedi.

Öğretmenlerin son yıllarda şiddet kurbanı olduğunu ifade eden MHP İl Başkanı Kaya, "Bilinmelidir
ki, öğretmeni ve öğretmenlik mesleğini değersizleştirmeye, küçümsemeye, hor ve hakir görmeye
yeltenenler eninde sonuna sükutu hayale uğrayacaklardır" dedi. Öğretmenlerin sorunları bitirilmeden eğitimin düzelme şansının, Türkiye'nin istikrar kazanma ihtimalinin olmadığını öne süren Kaya, "Buradan öğretmenlerimizin ekonomik, sosyal ve mesleki ihtiyaçlarının acil bir şekilde karşılanması gerektiğini Hükümet yetkililerine ifade ediyor ve gerekenin yapılması için çağrıda bulunuyorum" dedi.  MHP Olarak Öğretmenlere yönelik yapılacak her iyi ve olumlu düzenlemenin yanında ve arkasında duracaklarını kaydeden Kaya, "Bu düşüncelerle, 24 Kasım Öğretmenler Günü halen görev yapan veya emekli olmuş öğretmenlerimize kutlu olmasını diliyorum. Görev başındayken şehit düşmüş ve bir nedenle Hakk'a yürümüş olan bütün öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.
HABER / Mehmet BULUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder