6 Nisan 2012 Cuma

AKMEK’in geleneksel yemek yarışması sonuçlandı

Kepez Meslek Eğitim Kursları (AKMEK)’nın Aşçılık ve Pasta Ustası kursiyerleri, bu yıl 3.’sü düzenlenen “Antalya ve Yöresi Geleneksel Yemek ve Tatlıları” yarışmasında tüm hünerlerini ortaya koydu. 65 farklı branşta 10 binin üzerinde kişiye mesleki eğitim veren AKMEK, gelenek haline dönüşen yemek yarışmasının bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün projeleri arasında yer alan yarışmada, AKMEK’in Aşçılık ve Pasta Ustası kursiyerleri “Antalya ve Yöresi Geleneksel Yemek ve Tatlıları” yarışmasında tüm hünerlerini ortaya koydu. AKMEK Sakarya Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen ’AKMEK 3.Geleneksel Yemek Yarışması’nın onur konuğu Antalya’nın değerli yazarlarından Hüseyin Çimrin oldu. Çimrin yarışma öncesi “eski Antalya “ fotoğrafları sunusu ile izleyicileri bilgilendirdi. Kepez Belediye Meclis Üyesi Ayşe Güliz Yılman, Gazeteci Cevat Alp, Club Hotel Sera Yiyecek İçecek Müdür Yardımcısı Ahmet Davas, AKMEK aşçılık kursiyeri Muhittin Bozkurt ile Aşçılık ve Pastacılık kurs öğretmeni Ahmet Yıldırım’dan oluşan jüri üyeleri, yarışmaya katılan 44 kursiyerin yapmış olduğu 77 çeşit yöresel yemeği değerlendirirken oldukça zorlandılar. Yarışma sırasında AKMEK Bağlama Kursu Öğretmeni Gürsel Bağlan, Antalya ve Yöresine ait türküleri icra ederek, etkinliğe ayrı bir renk kattı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, park, yol, imar çalışmaları ile şehir kimliği kazandırmaya çalıştıkları ilçede, kültürel ve sanatsal etkinliklerle sosyal hayatın canlanmasına katkıda bulunmalarının yanı sıra, 3. Ev Hanımları Yemek yarışması ile Türk mutfak kültürüne sahip çıkmayı amaçladıklarını kaydetti. Yarışmada birinci Hoşmerim tatlısı ile Alime Aydıncan, ikinci Çağla Cacığı ile İnci Dağ, üçüncü Fırında Kaya Levreği ile Fikret Öztunç oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder