4 Eylül 2013 Çarşamba

Ak Parti heyeti dev yatırımları gezdi

Dev projeler beğenildi


Ak Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Başkan Hakan Tütüncü’nün kıt imkânlarla ve bütçeyi doğru kullanarak önemli kalıcı eserler yaptığını söyledi. Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse ise Tütüncü’nün, Büyükşehir’in yapabileceği büyüklükte ve güzellikte projeler ürettiğini belirtti.

Ak Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ve Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Kepez Belediyesi’nin, ilçeyi şehirleştiren, Antalya’ya değer kazandıran dev projelerini yerinde inceledi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün düzenlediği hizmet tanıtım gezisine, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, partinin ilçe, kadın ve gençlik kolları yönetimleri de eşlik etti.
Ak Parti heyeti dev yatırımları gezdi

Başkan Tütüncü, Ak Parti heyetine, yapımı süren Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’ni, hizmete giren Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu’nu, Antalya Yörükler Derneği’ne tahsis edilen Yörük parkını, Seyir Terası’nı, DSİ kanal düzenlemesini, asfalt çalışmalarını ve inşası tamamlanan Kepezpark Varsak yatırımlarını gezdirdi. Tütüncü, gezi sırasında Badak ve diğer davetlilere projelerle ilgili bilgi verdi.

Kepez beni memnun etti

Hizmet gezisinin ardından bir açıklama yapan Sadık Badak, Ak Parti Antalya Milletvekilleri olarak yaz döneminde ilçeleri ziyaret ettiklerini anımsattı. Badak, bu ziyaretlerde kaymakamlarla, belediye başkanlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek odalarıyla ve vatandaşlarla sohbet ettiklerini kaydederek, “Onları dinliyoruz. Görüşlerini, isteklerini alıyoruz. Bu çerçevede bugün Kepez ilçemizde ziyaretlerden çok memnun kaldım. Bunu ilgili yerlere aktaracağım. Belediye Başkanımızın ve ekibinin başarılarının devamını diliyorum. Kıt imkânlarla önemli, kalıcı eserleri yapmalarından dolayı şehrimiz, halkımız adına kendilerine teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.

Yatırımlar ilçenin cazibesini artırdı

Kepez Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerin kendisini memnun ettiğini aktaran Badak, şunları söyledi: “Muhteşem bir tam olimpik yüzme havuzu inşa edilmiş. Sinema salonlarıyla, spor alanlarıyla, fitness salonlarıyla ve masal parkıyla 46 dönümden oluşan Kepezpark Varsak muhteşem bir cazibe merkezi haline gelmiş. 2 bin 300 kişilik Mimar Sinan Kongre ve Sergi merkezi, ana salon ve yan salonlarıyla şehrin tam merkezine yapılan bir yatırım olmuş.
Bu tesis, Dokuma bölgesine kültürel bir canlılık getirecektir. Bu tesisin maliyeti 40 milyon lira, Kepezpark Varsak'ın ise 20 milyon lira. Bu iki yatırımı da belediyenin kendi imkânlarıyla yapıyor olması da ayrı bir güzellik. Yörük parkı, Seyir Terası gibi yeşil alan düzenlemeleri Kepez'e zenginlik kazandırdı. Belediye Başkanımızı, yaptığı hizmetlerden dolayı kutluyorum.”

Kepez Büyükşehir gibi yatırımlar yaptı

Projeleri, şahane olarak değerlendiren Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse de Başkan Hakan Tütüncü’nün, çok önemli bir kent vizyonu ortaya koyduğunun altını çizdi. Yapılan projelerin her birinin büyükşehirin yapabileceği büyüklükte ve güzellikte projeler olduğuna işaret eden Köse, “Ama maalesef, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, yöneticilerinin böyle bir derdi olmadığı için kentin büyük proje açığını Kepez Belediyesi kapatıyor. Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi, 40 milyon liralık bir yatırım. 5 yıla baktığımızda Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir yatırım yapmadığını görüyoruz. Kongre ve sergi sarayı kentin ihtiyacını giderecek son derece önemli bir hizmettir.”görüşünü dile getirdi.

Kepezpark Varsak muazzam bir proje

Kepezpark Varsak’ın, muazzam bir proje olduğuna vurgu yapan Mustafa Köse, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Bu projede Antalya’nın ilk tam olimpik kapalı yüzme havuzu da var. Bir deniz kentinde bugüne kadar bir olimpik yüzme havuzu yoktu. Bu açığı Kepez Belediyesi'nin kapatması da çok önemli bir artıdır. Kepezpark Varsak'ta çocuklarımız da düşünülmüş. İçerisinde çizgi film ve masal kahramanlarının sanatsal çalışmalarının yer aldığı 5 dönümlük bir masal parkı oluşturuldu. Bu hizmet, Başkan Tütüncü'nün çocuklara verdiği önemin bir göstergesidir.”

Hizmetler devam edecek

Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu yatırımıyla Antalya'nın ikinci bir kültürel sanatsal etkinlik alanı ihtiyacının karşılandığına değinen İl Başkan Köse, “Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu'nun olduğu alan yaz aylarında nemli ve sıcak oluyor.  Kepez ormanlarında güzel bir havanın içerisinde, çam ağaçlarının ortasında yer alan Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu ise sanatseverlere, sıcaklığın daha düşük olduğu bir ortamda etkinlik izleme imkânı sunuyor.” diye konuştu.
Köse, konuşması şöyle tamamladı: “Kepez bir kültür, spor ilçesi haline geldi. Bunu başaran Başkan Hakan Tütüncü'yü tebrik ediyorum.  Önümüzdeki süreçte çok daha önemli projelerle halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.”
HABER / Mehmet BULUT


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder