7 Eylül 2013 Cumartesi

TÜREL “CHP’li belediye yolsuzluk batağında”

AK Parti Antalya İl Başkanlığı’nda Kadın kolları üyeleri ile bir araya gelen Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel; “Antalya Büyükşehir Belediyesi yolsuzluk batağına dibine kadar batmış durumda. Adeta vatandaşlarımızın parasını birilerini zengin etmekten başka hiçbir şekilde harcamayan bir anlayış var” dedi. 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Kadın Kolları İl Başkanı Esra Özkoç ile birlikte Kadın Kolları üyeleriyle parti binasında bir araya geldi. Büyükşehir Yasası ve gündemdeki konular ile ilgili bilgilendirme yapan Türel, seçim sürecinde Kadın Kolları üyelerinin yapacağı çalışmaların önemine değindi. Kadın Kolları üyelerinin ev ziyaretlerinde daha yüksek etkileme gücüne sahip olduğunu vurgulayan Türel, “Sizlerin açılmayan kapıları çalıp ortaya koyacağınız performans, Gençlik Kollarımız ile bir seçimin en önemli gücü ve kazanılmasında en önemli faktör” diye konuştu. 
Antalya’da CHP'li Büyükşehir Belediyesinin “Gününü gün eden bir politika” izlediğini belirten Türel, “Antalyalılara daha fazla bu çileyi çektirmek, hiçbirimizin kabul edeceği bir durum değildir” dedi. Toplantıda Kadın Kolları üyelerine Büyükşehir Yasası'nı anlatan Türel, yasa ile büyükşehir belediyelerinin gerçekleşen bütçelerinin yüzde 10'unu, yatırım bütçesi olarak köylere ayırmak zorunda olduğunu ifade etti. Türel, “Bunu ister şarkı türkü için, ister festival için, ister kanuni ölçülerde birilerini zengin etmek için ya da hizmet için, kavşak için, köprü için, altyapı için, arıtma için, kanalizasyon için harcamak zorunda” diye konuştu. 
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yolsuzluk batağına dibine kadar batmış durumda olduğunu ifade eden Türel, “Adeta vatandaşlarımızın parasını, birilerini zengin etmekten başka hiçbir şekilde harcamayan bir anlayış var. Tek gayesi birilerini zengin etmek. Bunları biz laf ola beri gele söylemiyoruz. Sadece, 100.Yıl Stadyum Projesi'nde vatandaşın parası bugüne kadar, direkt ödenen parayı söylüyorum, 30 milyon. Ödenme ihtimali olan 250 milyon lirayı Büyükşehir Belediyesi birilerinin cebine indirmiştir. Kanunsuz indirmiştir. Bu milletin parasıdır, yazıktır, günahtır. Benim yaptığım 100. Yıl Projesi'nde bir madde vardı. 'Yüklenici firma tazminat alamaz' diye. Antalyalının hakkını korumak için o maddeyi koymuştuk. Tazminat hakkı doğurmak için tamamen hukuk dışı bir plan değişikliği yaparak o firmaya hiçbir tazminat hakkı yokken, bile bile doğurdular. Bir hafta içinde firma haklarını birilerine devretti. Hemen fırsatı ganimet bildi, tazminat davasını açtı. İşçinin parasını ödeyemeyen Büyküşehir Belediyesi, 30 milyon lirayı bir günde ödedi. Yazıktır, günahtır. Tabi ki bunların hesabını bağımsız yargıda vereceklerdir” dedi. 
Büyükşehir Yasası'nın hizmet bütünlüğünü getirdiğini belirten Türel, yürüttükleri çalışmaların ‘Eyalet Sistemi’ni getireceği yönünde bazı eleştiriler aldıklarını belirterek, “Yerel yönetimlerle ilgili ne zaman reform yapılmak istense, ‘Türkiye'nin bölüneecek’ diyorlar. Biz bu yasanın halkın hizmetine sunulan ve hizmette verimliliği artıran en önemli yasalardan biri olduğunu biliyoruz. Artık köy, kent ayrımı kalmayacak. Artık bu ülkede köyler de kentler gibi kalkınmış, ekonomisi büyümüş, refaha kavuşmuş yörelerimiz olacak” diye konuştu.
Toplantıya misafir olarak katılan AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ise kadın kolları, teşkilatlar ve milletvekillerinin Antalya'da önemli bir iş başardığını vurguladı. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya'ya büyük önem verdiğine değinen Çelebi, iki genel başkan yardımcısının Antalya milletvekilleri arasından seçilmesinin bunun işareti olduğunu söyledi. 
Çelebi, AK Parti hükümetleri öncesinde kara yoluyla doğuya yolculuk yapan vatandaşların pek çok noktada durdurulup arandığını hatırlattı. Doğu illerinde yaşayan vatandaşların o dönemdeki en büyük isteğinin olağanüstü halin kaldırılması olduğunu ifade eden Çelebi, çözüm süreci sayesinde son 8 ayda şehit haberi gelmediğini hatırlattı. 
Gezi Parkı odaklı olaylara da dikkati çeken Çelebi, “Türkiye'nin önünü kesebilmek için Gezi olaylarını bahane ettiler. Mahalli seçimler bizim onlara vereceğimiz en büyük tokatlardan birisi” dedi. 
AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç de AK Parti'yi daha ileriye taşımayı, muhafazakar demokratik ilkelere dayanarak birlikte yol almayı hedeflediklerini söyledi. AK Parti Kadın Kolları'nın ‘Parladığını’ ve ‘Görünmez kahramanlar’ olduğunu belirten Enç, Siyasette kadına en çok önem veren liderimiz, kadınlar ile birlikte başarıdan başarıya koşuyor. Siz kadın kollarımız da gece gündüz demeden varınız yoğunuzla çalışıyorsunuz. Bizim en büyük gücümüz kadınlarımız. Hepinizle gurur duyuyorum. Kadınlarımızın siyasette daha etkili olmalarını, yerel yönetimlerde görev almalarını ve karar mekanizmalarında olmalarını istiyorum” diye konuştu. 
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç da bilgilendirme toplantılarının ilkinin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'in katılımıyla başladığına dikkati çekerek, katılımlarından dolayı Türel'e teşekkür etti.
HABER / Mehmet BULUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder