30 Ekim 2015 Cuma

Antalya'da Cumhuriyet Çoşkusu

Cumhuriyette, Demokraside, Sevgide Buluşalım’ sloganı ile yola çıkarak Cumhuriyet'in 92..ci yılı kutlamaları nedeni ile Antalya'da meşale'li yürüyüşün ardından Volkan Konak konseri gerçekleştirildi. Volkan Konak şarkılarını hayranlarıyla birlikte seslendiren  sanatçı, zaman zamanda alandaki kalabalıkla sohbet etti. Hayranlarına birbirinden farklı hikayeler ve yaşadıklarını anlatan Konak, izleyenleri kahkahaya boğdu.
Yürüyüşün başlamasına dakikalar kala yaklaşık dört kilometrelik yürüyüş güzergâhındaki Konyaaltı Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi araç trafiğine kapatıldı. Güzergâh boyunca park eden tüm motosiklet ve diğer taşıtları da çektiren polis, gerek yürüyüşe katılanları gerekse Volkan Konak konseri için meydanı dolduranları tek tek aradı. CHP'li Muratpaşa Belediyesi ve Antalya El Ele Platformu'nun düzenlediği yürüyüşe CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal başta olmak üzere CHP milletvekilleri, parti yöneticileri, partili belediye başkanları katıldı. Antalyalıların yoğun katılım gösterdiği yürüyüşte 300 metrelik dev Türk bayrağı da elden ele taşınarak Cumhuriyet Meydanı'na ulaştırıldı. Katılımcılar Türk bayrağı şeklinde tişörtler ve pusetlerinde taşıdıkları çocuklarıyla dikkat çekti. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüşte sadece Türk bayrakları taşınırken, atılan sloganlarda hükümete tepki vardı.

Antalya Muratpaşa Belediyesi, ‘Cumhuriyette, Demokraside, Sevgide Buluşalım’ sloganı ile hazırladığı programla Antalyalıları bir araya getirdi. Konyaaltı Varyant’ın beach park bölümünde start alan fener alayı ile binlerce Antalyalının katılımıyla gerçekleştirildi. ellerinde meşalelerle yürüyen Antalyalı vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'na kadar sloganlarla gitti. Yürüyüşte 400 metre uzunluğunda da Türk bayrağı vatandaşların elinde dalgalandı


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında coşku Volkan Konak konseriyle son buldu.
Birbirinden ünlü şarkılarını Antalyalılarla birlikte söyleyen Konak, zaman zamanda seyircilerle sohbet etti. Karadeniz müziğine doyan Antalyalılar, Volkan Konak'ın esprileriyle de kahkahaya boğuldu. 

HABER / Mehmet BULUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder