15 Mart 2014 Cumartesi

TÜREL MUHALEFETİN İDDİALARINA CEVAP VERDİ

Antalya’da yerel seçimlere rakiplerinin, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel ile ilgili ortaya attığı iddialar damga vuruyor. Kısa süre içinde yalanlanan iddiaları duyan Menderes Türel bazen kendisini gülmekten alamıyor. Türel’in hem güldüğü hem de şaşırdığı iddialar arasında, Sosyal Denge Sözleşmesini uygulamayacağı ve bazı iş yerlerini yıkacağı iddiaları başı çekiyor. Türel Sosyal Denge Sözleşmesini çıkaranın kendisi olduğunu, yıkacağı söylenen Ayakkabıcılar Çarşısının ise tarihi kimliğine uygun hale getirilerek önemli cazibe merkezlerinden biri olacağını anlatıyor. Türel’in en çok karşılaştığı iddia ise köylerde suyun pahalanacağı ve emlak vergisi alınacağı söylentisi. Büyükşehir yasasını hazırlayan birkaç kişiden biri olduğunu hatırlatan Menderes Türel “Köylerde su fiyatları şehir merkezlerinin dörtte bir oranını geçemez. Bundan az olur ama fazla olamaz.” diyor. 100. Yıl stadının yanına AVM yapılamasının şuan söz konusu olmadığını ifade eden Türel, bu balonları ortaya atanların, kendi hizmet ayıplarını iftira ile örtmek isteyenler olduğunu belirtiyor. Türel, vatandaşları yeni iftira ve balonlara karşı da uyarıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel, seçim çalışmaları sırasında bir yandan projelerini anlatıyor diğer taraftan da rakiplerinin ortaya attığı iddialara cevap veriyor. Geçtiğimiz haftalarda rakiplerini “Atıyorken destekli atmak lazım” diyerek uyaran Türel, iddiaları duydukça bazen gülmekten kendini alamıyor.

KÖYLERDEN EMLAK VERGİSİ ALINMAYACAK

Antalya’nın en uzak köylerine bile giderek projelerini anlatan Menderes Türel’in en çok cevap vermek zorunda kaldığı iddia, su fiyatları ve emlak vergisi ile ilgili söylentiler. Büyükşehir Yasasını hazırlayan birkaç kişilik ekibin içinde yer alan Türel, “Okuması olan bir çocuk bile anlar ancak rakiplerimiz anlamak istemiyor. Yasada açık şekilde yazıyor. Köylerde su fiyatları şehir merkezlerinin dörtte bir oranını geçemez. Bundan az olur ama fazla olamaz.” diyor. Köylerde hayvancılığın engellenmeyeceğini dahası teşvik edileceğini, daha modern tarım imkanı sağlanacağını ifade eden Türel, emlak vergisi alınacağı iddialarının da gerçeği yansıtmadığını söylüyor.

BELDELERDE ÇALIŞANLAR İŞTEN ÇIKARILMAYACAK

Yasa ile kapanan belde belediyelerinde çalışanların Antalya’ya gönderileceği iddialarına da cevap veren Türel “Beldelerde çalışanların yerlerinde kalacağını” büyükşehir belediyesinin birimi olarak görevlerine devam edeceklerini söylüyor. Gittiği bir beldede belediyede bulunan iş makinelerinin şehirlere götürüleceği şeklinde söylentiler olduğunu duyan Türel, iş makinelerinin kalacağını hatta yenilerini göndereceklerini kaydetti.

KENDİ ÇIKARDIĞIM SÖZLEŞMEYİ KALDIRACAĞIMI SÖYLÜYORLAR

Türel’in seçim çalışmaları sırasında en sert tepkiyi verdiği iddialardan bir tanesi de belediye çalışanlarına "Menderes Türel göreve geldiğinde Sosyal Devlet Sözleşmesini kaldıracak" şeklinde propaganda yapılması oldu. Türel bu söylentiye çok kızdı çünkü “Sosyal Denge Sözleşmesini” çıkaran kendisi idi. Sözleşmeyi çıkaran, meclisteki çalışmaları ile tüm Türkiye’ye yayılmasını sağlayan kişinin kendisi olduğunu hatırlatan Türel " Sosyal devlet sözleşmesini ben çıkardım. Bütçe komisyonunda iken alt komisyonda yer aldım. Sosyal denge sözleşmesi ile ilgili maddeyi belediyelerde uygulansın diye alt komisyona girdim. Şimdi ben kendi çıkardığım bir kanunu uygulamayacakmışım. Buna kim inanır." Demişti.

AYAKKABI ÇARŞISI ANTALYANIN CAZİBE MERKEZLERİNDEN BİRİ OLACAK

Menderes Türel’in deyimiyle “heybelerinde hizmet olmadığı için iftira yolunu seçenlerin” bir diğer iddiası ise “ayakkabıcılar çarşısı yıkılacak” iddiası oldu. İddiaları kesin bir dille yalanlayan Türel, Ayakkabıcılar Çarşısı’nın yıkılmayacağını aksine tarihi kimliğine uygun hale getirilerek Antalya’nın cazibe merkezlerinden biri olacağını ifade etti.  Daha çok müşteri kazandıracak bir projenin yıkılacak olarak anlatılmasına tepki gösteren Türel hizmeti olmayanların balonları ortaya attığını belirtti.

100. YILA ALIŞ VERİŞ MERKEZİ İDDİASI
Antalya’nın çok büyük bir açığını karşılayacak olan 100. Yıl Stadı inşaatı devam ediyor. Bir yandan Stad inşaatı yükselirken diğer yandan da asılsız iddialar yayılmaya çalışıyor. Antalya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cem Oğuz bir programda Menderes Türel’e bu iddiaları sordu. Türel “Şuan orada Alış Veriş Merkezi yapılmasına yönelik en ufak bir çalışma söz konusu değil” cevabını verdi.

Kendi hizmetlerini ortaya koyamayanların bu balonları ortaya attıklarını söyleyen Türel bu iddia ve iftiralara yenilerinin eklenebileceğini ifade ederek vatandaşları uyardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder