25 Nisan 2013 Perşembe

ÜLKENİN DEĞERLERİ KEPEZ’DE YAŞIYOR


Başkan Hakan Tütüncü, Turgut Özal, Necmettin Erbakan gibi ülke tarihinde iz bırakan değerlerin isimlerini yaptıkları kalıcı eserlere vererek, Kepez’de yaşattıklarını söyledi.

Birlik Vakfı Antalya Şubesi'nin sohbet toplantısının konuğu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü oldu. Şube hizmet binasındaki toplantıdaki konuşmasına, Birlik Vakfı'nın hizmetlerinden övgüyle söz ederek başlayan Başkan Tütüncü, "Birlik Vakfı, milletimizin ufkunda, irfanında yer edinmiş, ülkeye önemli hizmetleri olmuş müstesna bir vakıftır. Bugünlere yürüyüşümüzde önemli bir etkiye sahip olan Birlik Vakfı, birçok nice güzel insanı da devlet kadrolarına, millete hizmet kadrolarına taşımıştır." dedi.

Bir medeniyet tasavvuru ile hizmet yaptıklarının altını çizen Tütüncü, ilçeye kazandırdıkları kalıcı eserlere, belediye meclis kararıyla, ülkeye ve Antalya’ya hizmet etmiş, Türk ve İslam medeniyetinde iz bırakmış değerli şahsiyetlerin, aziz şehitlerin isimlerini verdikleri belirtti.

Bilinmiyordu şimdi herkes Erdem Bayazıt’ı konuşuyor

Kepez'e kazandırdıkları önemli yatırımların, bir kimlikle, karakterle, kendine has bir üslupla var olmalarına özen gösterdiklerine değinen Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Antalya için çok önemli bir yatırım olan 40 milyon TL bütçeli kongre ve sergi merkezimizin temelini attık.  Bu tesise verdiğimiz isim de çok önemliydi. Kongre ve sergi merkezine Mimar Sinan'ın ismini verdik. Erdem Bayazıt'ın ismini kültür merkezimize verdiğimizde bize dediler ki Erdem Bayazıt kim? Erdem Bayazıt'ı anlattık. Şimdi birçok yerde Erdem Bayazıt'ın şiirlerinin okunduğu,  şairle ilgili anekdotların anlatıldığı bir Kepez var. Açık hava tiyatromuza Arif Nihat Asya, butik kültür merkezimize Ahmet Hamdi Tanpınar, semt konaklarımıza ise Osman Gazi ve Orhan Gazi isimlerini verdik."

Turgut Özal’ın ismi Kepez’de yaşıyor

Merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın isminin Antalya'da bir bulvara, caddeye verilmemesinden yakınan Tütüncü, "Vefatının üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen, bu şehirde merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın adının verildiği bir bulvar, cadde yoktu. Açtığımız en büyük bulvarlardan bir tanesine Turgut Özal ismini verdik. Necmettin Erbakan'ın, Elmalılı Hamdi Yazır’ın, Adnan Kahveci’nin, Fatin Rüştü Zorlu’nun, Hasan Polatkan’nın, Tevfik İleri’nin ve Recep Yazıcıoğlu’nun, Hamza Taş’ın, Turgut Cansever’in, Şehit Üsteğmen Gökhan Korkut’un ve Aslı Çakır Alptekin’in isimlerini de yeni açtığımız caddelerimizde yaşatıyoruz." açıklamasını yaptı.

Önemli olan makam değil eserdir

Makamların değil, kalıcı eserler bırakmanın önemine dikkat çeken Tütüncü, konuşmasının devamında şu görüşleri dile getirdi: "Makamlar kalıcıdır. İnsanlar makamlardan gelip geçerler. Biz de zamanın bir anında bu makamları işgal ediyoruz. Bu makamları işgal ederken önemli olan kalıcı eserler bırakabilmektir. Önemli olan bıraktığınız eserlerle anılabilmektir. Önemli olan bir iyiliğin, bir güzelliğin bir hayrın yolunu yapabilmektir. Adına hayat dediğimiz bu yolculukta, gök kubbeye bir ses bırakıp terki diyar ediyoruz. Böylesi bir ruhla yaptığımız eserleri bütünleştirebilirsek o zaman ortaya koyduğumuz eserler, yaptığımız çalışmalar çok daha farklı anlam kazanacaktır."

Özal’ın sözünün gereğini yapıyoruz

Konuşmasının devamında, 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 1992 de 3. İzmir İktisat Kongresi nde yaptığı konuşmada ki; "Nesiller gelir, nesiller gider, önemli olan bir neslin kendisinden sonra gelecek nesile neler bırakabildiğidir. Tarih ancak bu birikimleri yazar. Büyük millet olmak da bu birikimleri nesilden nesile taşıyabilmektir." sözünü anımsatan Başkan Hakan Tütüncü, "Biz de belediyecilik hizmetlerimizde bu sözün gereğini yerine getiriyoruz." dedi.

Tütüncü, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını cevaplandırdı.
Birlik Vakfı Antalya Şube Başkanı Bekir Asri, katılımından dolayı Başkan Tütüncü'ye plaket takdim etti.
HABER EKSPER / Mehmet BULUT



 











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder