17 Nisan 2013 Çarşamba

BAŞKAN IŞIKHAN ’’ 14 hizmet yılının sonucu bu mu olmalıydı ’’

Ak Parti Antalya Muratpaşa İlçe Başkanı Işıkhan, düzenlediği basın toplantısında Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in geride bıraktığı 4 yılı değerlendirdi. Başkan Evcilmen'in yerel seçimlere 1 kala 'bol vaatten' başka bir şey sunamadığını belirten ilçe Başkanı Işıkhan, “Sayın Evcilmen, geride bıraktığı 4 yıl içinde açılan yollar, yapılan ziyaretler, asfaltlama, park, çiçek böcek, fıskiye anlatıyor. Küçümsemek için söylemiyoruz, ama bu belediyenin bir rutinidir" diye konuştu. 

Türkiye'de belediye başkanlığında üç dönemi tamamlamak üzere birçok belediye başkanının süreçlerini 'Biz çırak olarak geldik, kalfa olduk, şimdi ustalık dönemimiz, ustalık eserleri yapıyoruz' diye anlatabileceğini kaydeden Başkan Işıkhan, “Ama sayın Evcilmen hala çırak olarak devam ediyor. 14 hizmet yılının sonucu bu mu olmalıydı? Böyle olmamalıydı" dedi. Evcilmen'in 11 Nisan günü düzenlediği toplantıda ilçenin geleceği adına çok önemli projeler göremediklerini kaydeden Işıkhan, şöyle dedi: 

“Ufuk görünüyor mu, var mı bir şey diye baktığımızda çok fazla göremedik. Önemsenecek projelerde de problemler var. Mülkiyet problemi var. Faaliyet raporunda belirtiyor. Meltem pazarı niye durdu, mülkiyet problemi var. Yüzme havuzu aynı şekilde, mülkiyet problemi var. Yüzme havuzunu 2007 yılından bu yana konuşuyoruz. Şu anda 2013. Meltem çarşısı 3 ay gibi bir zaman konmuştu, 5 ay geçti inşaat durduruldu, hala beklemede. Tünelin ucu yok. Sinan Mahallesi, kentsel dönüşüm projesi olarak ortaya çıkarılıyor ama sokak düzenlemesi olacak gibi kentsel dönüşüm değil." 

Böylesine bir ortamda Başkan Evcilmen'in hala 'Her hafta bir proje', 'Türkiye'de bir ilk' gibi huylarına sıkı sıkıya bağlı kaldığını iddia eden Abdullan Işıkhan, “Büyük lokma büyük laf etme diye bir atasözümüz vardır" dedi. Işıkhan, Başkan Evcilmen'in 'Yine hükümetten hiç yardım almadım' diyerek algıyı yönlendirmeye çalıştığını savunarak, “Her belediyeye İller Bankası aracığıyla gelen paylar var. 2012'de Muratpaşa Belediyesi'ne genel bütçe vergi gelirlerinden 53 milyon TL geldi. 2012 belediye bütçesi 133 milyon TL. Yüzde 40'ı devletten geliyor, bunu yok sayıyorsun. Bu inkar edilir mi? Ayıp diye bir şey var" diye konuştu. 

MANAVOĞLU PARKI 

İlçe Başkanı Işıkhan, bir soru üzerine Manavoğlu Parkı'nda en fazla 50 metrekare alana sahip olması gereken büfelerin imar planlarıyla 200 metrekarelik alanlara ulaşmasına çalışıldığını söyledi. Konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını, hazırlıklarını devam ettiğini belirtern Işıkhan, şunları söyledi: “Manavoğlu Parkı bir kangrendi. Yıllarca devam eden bir sorundu. Bölgede usulüne uygun olmayan kiralama ve kullanımlar olmuş. Protokol kısmına belediye müdahale edebilirdi ama bu yöntemi tercih etmedi." 

"Cumhuriyet savcılığından 2012 yılının 10'uncu ayda gelen yazı üzerine tabiri caizse Muratpaşa tutuştu, yıllarca bitiremediği sözleşmeyi iptal etti. Yıllarca büyümüş alanlar yıkılmaya başlandı. Demek ki yapılabiliyormuş. Yıllarca kimsenin bilmediği halka ait yol açıldı. Bilinmiyor muydu, bilinmemesi mümkün değil. Şimdi diğer bir perde başladı. Daha öncesinde küçük büfe tarzı alanlar, 50 metrekare olabilecek yerlere 200 metrekarelik kütle işlenmeye çalışılıyor. Türkçesi ne, oradaki işletmeler yasal hale getirilecek." ANTBLOGHBR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder