28 Nisan 2013 Pazar

KENT EKONOMİ FORUMU ANTALYA'DA GERÇEKLEŞTİ


Kent Ekonomileri Forumu Toplantısını Antalya'da gerçekleştirdik.
AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı’nın Antalya’da düzenlediği Kent Ekonomileri Forumu’nda farklı siyasi görüşlü katılımcılarla Antalya için beş vizyonel proje ortaya konuldu.
AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen Kent Ekonomileri Forumu Toplantısını Antalya'da gerçekleştirdik. Rixos Downtown Otel'de gerçekleşen Kent Ekonomileri Forumu Toplantısı’na AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Menderes Türel, Milletvekillerimiz Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, AK Parti İl Başkanımız Av. Mustafa Köse, Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanımız Nurettin Tursun, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanımız Nezihe Yoldan Tezcan, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanımız Hasan Bozdemir, AK Parti 5 Merkez İlçe Başkanlarımız,Moderatör olarak Prof.Dr. Murat Ali Dullupçu, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve kamu kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Mustafa Köse, forumun AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı ve AK Parti Ekonomi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından teklif edildiğini belirtti. Yapılan çalışmanın siyasi bir çalışma olmadığını kaydeden Köse, şöyle konuştu: “Bugün burada her siyasi görüşten insan var. Her dünya görüşünden insan var. Sizler farklı dünya görüşlerine sahip olabilirsiniz, farklı partilere oy verebilirsiniz, meselelere karşı yaklaşımınız farklı olabilir ama her birinizin ortak bir özelliği var. Her birinizin bu kente dair bir sevdanız var ve her birinizin bu
kente dair içinizde taşıdığınız bir sorumluluk var. Onun için buradayız. Fikirlerinizi, koyacağınız katkıları, yapacağınız eleştirileri, Antalya için ortaya koyacağınız vizyonu önemsiyoruz."
Antalya’yı büyütmek, geliştirmek, kalkındırmak ve çocukların geleceğini teminat altına almak mecburiyetinde olduklarını kaydeden Köse, şunları söyledi: "Antalya’yı zenginleştirmek mecburiyetindeyiz. Antalya’yı zenginleştirmek, büyütmek ve en önemlisi belki Antalya’nın lobisini kuvvetlendirmek zorundayız. Antalya bir dünya şehri. Antalya, denizi, kumu, tarihi ve doğası ile bir dünya kenti. Bir marka. Biz Antalya’yı ekonomisi ile bir marka haline getirmek ve bunu başarmak mecburiyetindeyiz”
Forumda birçok sivil toplum kuruluşu, farklı görüş ve camiadan insanlar bulunduğunu kaydeden Köse, sözlerine şöyle devam etti: “Bu daveti yaparken hiçbir şekilde ayrım gözetmedim. Antalya’nın tamamını kucaklamaya çalıştım. Antalya’nın her kesiminden insanımızı buraya davet ettim. Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, AK Partisi diye ayrıt etmeksizin davetlerde bulunduk. Gelebilenler geldi. Gelemeyenler özellikle merkezdeki belediye başkanlarımız MHP ve CHP il başkanları mazeretlerini bildirdiler.”
Toplantının moderatörlüğünü yapan Prof. Dr. Murat Ali Dullupçu da forumla ilgili bilgi verdi. Antalya’yı konuşmak için bir araya geldiklerini ifade eden Prof. Dr. Dullupçu, makro ekonomiyi, Antalya kentini var eden ve kentte yaşayan insanları konuşturacaklarını bildirdi. Forumun Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirildiğini ve bundan sonra süreklilik kazanacağını ifade eden Prof. Dr. Dullupçu, forumda kentin vizyonu, uzmanlık alanı ve rekabet gücünün tartışılacağını kaydetti. Antalya’yı dünyaya daha fazla duyurmak için yapılabilecek işlerin konuşulacağını belirten Prof.Dr. Dullupçu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Antalya’yı geleceğe taşıyacak beş tane vizyonel projeyi ortaya koyacağız. Burada 100 kişi var. Her kişinin on yıllık bir tecrübesi olsa bin yıllık bir tecrübeyi bulunduruyoruz. Forum masalarda birer tane rapörter bulunuyor. Tartışmaları yönlendirmede yardımcı olacaklar. 6 soru olacak. Her masadan 3 tane vizyoner proje çıkmasını bekliyoruz. Antalya için kritik öneme sahip olduğunu düşündüğümüz 5 vizyonel projeye ulaşmaya çalışacağız.”
Prof. Dr. Dullupçu, foruma katılanlara yöneltilmiş 6 sorunun bulunduğu tartışmalar sonucu ortaya çıkan projeler, Antalya için beş adet vizyon projesi ele alınarak değerlendirilecek dedi.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder