26 Mart 2012 Pazartesi
Sivil Toplum Kuruluşları İle Çözüm Topluluğu İlk Çalışma Toplantısı Yapıldı
Antalyalıların güvenlik hizmetlerini izlemesi, hizmetlere katılması, öneri sunması, nihayetinde toplumun istek ve talepleri doğrultusunda güvenlik yönetim sürecinin şekillendirilmesi ve Antalya’da “Güvenlik Kültürü” oluşturmak amacıyla, “Sivil Toplum Kuruluşları İle Çözüm Topluluğu” oluşturuldu.
STK’lar ile Çözüm Topluluğu kapsamında Antalya İlinde güvenli yaşama etki eden her türlü olumsuz faktörün yanında sivil toplum kuruluşlarının neleri “sorun” olarak gördüğü, “çözüm” için neler öngördüklerini, etkin ve hızlı bir şekilde Emniyet Müdürlüğü’ne iletmeleri hedefleniyor. Antalya Polisinin, toplumun desteği ve katılımıyla hayata geçirdiği Gelecek Eğitimle Gelecek, Antalya Dost Eli, Onlar Bizim Hemşerimiz, Çiçekleri Soldurmayalım, Yaya Öncelikli Kent Antalya gibi 8’i AB tarafından desteklenen 40’ı aşkın sosyal projenin ardından uygulamaya koyduğu ve sendikalar, öğrenciler, işadamı dernekleri, meslek odaları ve vakıflardan oluşan 100’ü aşkın STK Temsilcisinin katılımıyla düzenlenen “Sivil Toplum Kuruluşları İle Çözüm Topluluğu” Projesinin ilk çalışma toplantısı 14 Mart 2012 günü, Antalya Valisi Sayın Dr.Ahmet ALTIPARMAK, İl Jandarma Komutanı Sayın Jnd.Kur.Alb.Aykut TANRIVERDİ, İl Emniyet Müdürü Sayın Dr. Ali YILMAZ, STK Temsilcileri ve basın mensuplarının katılımları ile gerçekleştirildi.
Toplantıda, Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü M. Taha GÜN’ün “Sivil Toplum Kuruluşları ile Çözüm Topluluğu” projesi ile ilgili yaptığı sunumun ardından,
STK’lar İle Çözüm Topluluğu” projesi ile “Daha Güvenli Bir Antalya Modeli” oluşturmayı hedeflediklerini belirten Sayın Dr. Ali YILMAZ, en önem verdikleri unsurlardan olan “çok ortaklı ve çok aktörlü güvenlik yönetişimi” prensibi doğrultusunda, kentimizdeki STK’lar ile birlikte; Güvenlik hizmetleri konusunda beyin fırtınası yaparak, geleceği beklemek yerine geleceği şekillendirmek için güvenlik politikalarını birlikte planlanlayacaklarını kaydetti. Bu proje ile sivil toplumun neleri “sorun” olarak gördüğü ve“çözüm” için neleri öngördüklerinin ortaya çıkacağını, kent güvenliğinin demokratik denetimi ve gözetimi konusunda, bilinç düzeylerinin yükselerek farkındalıkların artacağını, güvenlik sorununun toplumla birlikte çözülerek, Antalya’da “Güvenlik Kültürü” oluşturalacağını vurguladı. Emniyet Müdürü Dr. Ali YILMAZ konuşmasının sonunda, “Başlattığımız çalışmalarımızın kentimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi
Programın devamında;
Sivil Toplum Kuruluşlarının, demokratik sistemler içinde vazgeçilmez temel unsurlardan biri olduğunu ve devletin ulaşamadığı noktalarda örgütlenerek toplumsal sorunlara çözüm bulabildiklerini ifade eden Antalya Valisi Dr. Ahmet ALTIPARMAK, Antalya’nın her yıl 11 milyon yabancı misafir ağırladığını ve bu yönüyle de dünyanın 4. kenti olduğunu, dolayısıyla insanların güven duymadığı bir yere gelmeyeceğini, hem kırsal hemde merkezde yaptırılan anketlerde Emniyet Hizmetlerine güvenin % 80’nin üzerinde olduğunun ortaya çıktığına dikkat çekti. Vali Dr.ALTIPARMAK Kolluk Kuvvetlerinin, Antalya’da mafyalaşmaya özenen hiçbir kimseye hareket kabiliyeti sağlamadığını, buradaki girişimcilerimizin emeğinin, alınterinin karşılığını almaları için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, Avrupa’da ki büyük kentlere bakıldığı zaman olay sayısının çok yüksek olduğunu, ancak olay sayısından çok güvenlik algısının önemli olduğunu vurgulayarak, bir kentte geç saatlerde sokaklarda rahat bir şekilde dolaşılabiliyorsa o kentte güvenlik algısının sağlanmış olduğuna dikkat çekti.
Vali Dr.ALTIPARMAK ayrıca, Antalya Valiliği koordinesinde, toplam (840) Jandarma ve Polis personeline “Kolluk Personelinin İletişim Becerilerinin Geliştirilmesi” konulu eğitim verildiğini ve bu eğitimin turizmi de olumlu yönde etkileyeceğini ifade etti.
Antalya’da yaşayan herkesin huzur içinde yaşadığını belirten Güç Birliği Platformu Sözcüsü Canan TUNGAR, Antalya’nın huzurlu bir şehir olduğu için büyüdüğünü ve bu nedenle bu huzurlu kentte yaşayan birisi olarak kendisini çok şanslı hissettiğini, Antalya’nın kaderini değiştirmek için bu proje sayesinde toplanmalarının da kendilerine sunulan büyük bir şans olduğunu ifade etti.
Emniyet Teşkilatı ile birlikte Antalya’da güvenlik ve asayişi sağlamaya çalıştıklarını belirten İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut TANRIVERDİ, Emniyet ile çok yakın bir işbirliği içerisinde bu görevi icra ettiklerini, Antalya’da halkın kolluk kuvvetlerine büyük destek sağladığını, en ufak şüpheli bir konuda kendilerini arayarak bilgi verdiklerini, birçok olayın da bu sayede aydınlatıldığını, bu bilgi aktarımının devam etmesi anlamında ve Toplum Destekli Kolluk Projeleri kapsamında böyle bir projenin de başlatılmasının Jandarma Teşkilatı içinde fayda sağlayacağını vurguladı. Toplum Destekli Kolluk anlayışında, salt kanunu uygulamaktan ziyade çözüm üretmenin de ön plana çıktığını, çüzümü de ancak STK’ların katkıları ile bulabileceklerini kaydetti.
Toplantı sonrasında Beyaz Baston Görmeyenler Derneği, Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Konseyi, OSİAD, Antalya Eczacılar Odası, Türkiye Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Vakfı, Sakatlar Derneği, Katre Kadınlar Derneği, Türkiye Tabiatını Koruma Derneği, İç Mimarlar Odası, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Tüketicileri Koruma Derneği, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Çevre Mühendisleri Odası, Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği, Kamu İşgörenler Sendikaları Konfederasyonu, Türk Diyanet Vakfı Sendikası Başkanı ve basın mensuplarımızdan oluşan Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri tek tek söz alarak, sorunlarını, önerilerini ve teşekkürlerini Sayın Dr.Ali YILMAZ’a ilettiler. Emniyet Müdürü Ali YILMAZ, tüm öneri ve sorunların kayıt altına alındığını ifade ederek, sorunların ilgisi nedeniyle diğer kurumlarla da irtibata geçilerek çözüme kavuşturulacağını, bu proje ile STK’ların sorunlarını ve önerilerini stkcozum@antalya.pol.tr e-mail adresine gönderebileceklerini belirtti.
Kaynak /www.antalya.pol.tr
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder