28 Eylül 2015 Pazartesi

Döşemealtının Baş Pehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil

Döşemealtı Güreşlerinin Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil Döşemealtı Belediyesi tarafından10’ncusu düzenlenen Nar Festivali Yağlı Pehlivan Güreşlerine bu yıl 54’ü başpehlivan olmak üzere çeşitli boylarda toplam 600 güreşçi katıldı. Müsabakaların sonunda finalde rakibini yenen Aksu İlçesi’nden Mehmet Yeşil Yeşil Döşemealtı güreşlerinin başpehlivanı oldu.

Belediye Başkanı Turgay Genç’in güreşçisi Hasan Cengiz üçüncü oldu. 54’ü Başpehlivan 600 güreşçi katıldı..

Döşemealtı Yeniköy Stadı’nda gerçekleştirilen yağlı pehlivan güreşlerine 54’ü başpehlivan toplam da 600 güreşçi katıldı. Nar Festivali’nin eğlence bölümü ülkemizde meydana gelen terör olayları ve şehitlerimize saygı nedeniyle Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve Döşemealtı halkının talebiyle iptal edildi.

Şeref turu attılar..
Güreşleri izlemeye gelen binlerce güreşsevere Döşemealtı Belediyesi tarafından Türk bayrakları dağıtıldı, er meydanı da Türk bayraklarıyla donatıldı. Belediye Başkanı Turgay Genç, Dünya Güreş Şampiyonu Taha Akgül, Gençler Avrupa şampiyonu ve Dünya Üçüncüsü Yunus Emre Dede ile Tarihi Kırkpınar ve Elmalı Güreşlerinin son başpehlivanı Orhan Okulu tribünleri selamladı. Müsabakalara onur konuğu olarak katılan eski Başpehlivan Ali Gürbüz’de Başkan Genç ve Milli Güreşçi Taha Akgül ile birlikte şeref turu attı.

Döşemealtı Er Meydanı Türk bayraklarıyla donatıldı..
Döşemealtı güreşlerine katılan 54 başpehlivan Türk bayrağı t-shirtleri giydi ve 50 metre uzunluğunda ki bayrak ile saha içerisinde da tur atıp birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Başpehlivanlara ellerinde ki Türk bayraklarıyla güreşseverler de eşlik etti.

BaşpehlivanDöşemealtı Er Meydanı .
Büyük çekişme içerisinde geçen Döşemealtı güreşlerinde alt boylar sabah saatlerinde, başpehlivanlar ise; öğleden sonra er meydanına çıktı. Sıcak havaya rağmen centilmence mücadele eden güreşçilerin her türlü sakatlanmalarına karşın sağlık ekibi hazır bulundu. Akşam 19.15’de final maçıyla sona eren Döşemealtı güreşlerinin bu yıl ki başpehlivanı Aksu bölgesinden Mehmet Yeşil Yeşil olurken,
ikinciliği Ünal Karaman, üçüncülüğü ise Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in güreşçisi Hasan Cengiz ile Recep Kara elde etti.  Başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil’in madalyasını ve kupasını Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, ikinci olan Ünal Karaman’ın madalyasını Belediye Başkanı Turgay Genç, üçüncü olan Hasan Cengiz ile Recep Kara’nın madalyasını Döşemealtı Güreş Ağası Osman Ali Avcı verdi.

Siyasiler ve iş adamları Döşemealtı Er Meydanında..
Döşemealtı güreşleri işadamlarının ve siyasilerin de akınına uğradı. Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül ve Belediye Başkanı Turgay Genç’in ev sahipliğinde Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayları, Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Adayları, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı, İl Başkanları, İlçe Başkanları, Partilerin Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Bahattin Bayraktar, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül katıldı.

Festivalin eğlence bölümü iptal edildi..
Döşemealtı güreşlerine katılan güreşçilere ve misafirlere teşekkür eden Belediye Başkanı Turgay Genç, “Kurban Bayramı’nın 4.ncü gününde bizleri yalnız bırakmayan başta Döşemealtı halkıma, misafirlerimize ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen güreşçi kardeşlerime teşekkür ederim. Festivalimizin eğlence bölümünü ülkemiz de meydana gelen hain terör olayları ve şehitlerimize saygımız nedeniyle iptal ettik.

Peygamber sporu olan güreşlerimizi ise halkımızın da isteğiyle gerçekleştirdik.
Dolayısıyla hem bayramı hem de nar festivalimizi istenilen coşkuda kutlayamadık buna rağmen son derece çekişmeli ve güzel müsabakalar çıkartan güreşçilerimizi kutluyorum, bizleri yalnız bırakmayan yurttaşlarımıza şükranlarımı sunarım” dedi.

Başkan Genç, En iyi nar üreticisi yarışmasında dereceye giren üreticileri, Döşemealtı Güreşleri’nin yeni ağası Osman Ali Avcı’yı ve başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil ile dereceye giren güreşçileri da
tebrik ettiğini açıkladı.


HABER / Mehmet BULUT



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder