29 Eylül 2015 Salı

Olimpos Dağı’nın zirvesinde Muhteşem Motor Show

Ekstrem enduro motosiklet yarışları arasında son altı yıl içinde bir dünya markasına dönüşen ve Türkiye’nin en büyük motosiklet yarışı olan Red Bull Sea to Sky 2 – 3 – 4 Ekim 2015 tarihlerinde Antalya’nın Kemer ilçesinde yapılacak. Red Bull Sea to Sky’ın basın toplantısı, 29 Eylül Salı günü Kemer Kaymakamı Sayın Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Belediye Başkanı Sayın Mustafa Gül, Eski Red Bull sporcusu ve Sea to Sky Sportif Direktörü Martin Freinademetz, Kemer Enduro Kulübü Başkanı Semih Özdemir ve Olympos Teleferik Müdürü Haydar Gümrükçü katılımıyla gerçekleşti. Yarışa katılan uluslararası sporculardan Red Bull Sea to Sky 2014 birincisi Graham Jarvis (İngiltere, Husqvarna), Jonny Walker (İngiltere, KTM), Paul Bolton (İngiltere) ve Ben Hemingway (İngiltere, Beta) basın toplantısına katılarak yarışla ilgili düşüncelerini paylaştı ve toplantının ardından parkurda şov yaptı.

Kemer sahilinden Olimpos Dağı’nın zirvesine
Yarış, Red Bull Türkiye, Kemer Enduro Kulübü ve XVENTURE tarafından altıncı kez düzenlenecek. Uluslararası enduro motosiklet camiasında büyük ilgi gören yarışta 32 ülkeden 370 sporcu yarışacak.

Sporcularını gerçek anlamda denizden gökyüzüne taşıyan Red Bull Sea to Sky’da amaç; deniz seviyesinde kumsaldan başlayarak, nehir yataklarını, ormanları ve kayalıkları aşıp 2365 metre yükseklikteki Olimpos Dağı’nın zirvesine motosikletle çıkmak. Üç gün sürecek etkinlik, yarışçılara eğlenceli ve zorlu bir parkur sunuyor. Katılımcılar, aynı yarış içinde kum, çim, kayalık ve ıslak zeminlerde yarışmak zorundalar. Ekstrem enduro motosiklet yarışının çekişmesi ve heyecanlı parkuru seyirciler için de eğlenceli bir deneyim vaat ediyor.

Üç gün boyunca üç farklı yarışla sürekli heyecan
Red Bull Sea to Sky 2015’de üç gün boyunca üç farklı tarzda üç yarış düzenlenecek. 2 Ekim Cuma günü birinci etap Kumsal Yarışı ile başlayacak. İzleyiciler Kemer sahilindeki kumsalda hızın, yeteneğin ve cesaretin tadına varacak. Sürücüler toplu başlangıç yaparak etrafı çevrilmiş, yuvarlak bir parkurda yarışacak. Motokros pistine benzeyen, kumlu toprağa sahip bu parkur, kıyı boyunca uzanan yüksek hızlı bir düz kısım ve hem doğal hem insan yapısı engeller içeriyor. Kumsal Yarışı 20 dakika artı bir turla tamamlanacak ve yarışın sonuçları Orman Yarışı’nın başlangıç sırasını belirleyecek.

3 Ekim’deki yarışın ikinci gününde sporcular Kemer sırtlarındaki ormanlarda zamana karşı yarışacak. Patika ve çakıl yollardan geçerek Toros Dağları’nın eteklerine varacak yarışçılar, Orman Yarışı’nda yaklaşık 75 kilometrelik bir etabı tamamlayacak. Orman Yarışı’nın sonuçları da Olimpos Dağı Yarışı’nın başlangıç sırasını belirleyecek.

4 Ekim’deki final günü Red Bull Sea to Sky’ın ana yarışı kumsalda başlayacak ve katılımcıları adeta denizden gökyüzüne çıkaracak. Olimpos Dağı Yarışı, özellikle altın madalyayı hedefleyen yarışmacılar için en zorlu etap olarak biliniyor.

Zira yarışmada altın madalyayı sadece 2365 metre yükseklikteki Olimpos Dağı zirvesinde bulunan Red Bull bitiş kemerine ilk ulaşan motor sporcusu kazanacak. Red Bull Sea to Sky 2015’de yarışmacılara verilecek toplam para ödülü ise 20 bin euro.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül yarışlar hakkında şunları söyledi: “İlk sene sadece bir yabancı yarışçının bulduğu Red Bull Sea to Sky’da bu sene 260’a yakın uluslararası sporcu yarışacak. Bu da bu yarışın uluslararası boyutta ne kadar geliştiğinin bir göstergesi. Yarışın uluslararası camiadaki bilinirliği Antalya ve Kemer’in tanıtımına büyük katkı sağlıyor.”


Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan: “Motor sporları Türkiye’de çok gelişiyor. Bu seneki yarış katılımı da bize bunu gösteriyor. Kemer’i, dünyaya uluslararası bir spor etkinliği ile tanıttığımız için mutluyuz."

Kemer Enduro Kulübü Başkanı Semih Özdemir, “Red Bull Sea to Sky’ın bu seneki yarışları için şu değerlendirmede bulundu: “Bu yıl 370 katılımcımız var bunların 111’i Türk. Katılım her yıl artıyor, özellikle yurtdışından profesyonel seviyede daha fazla yarışçı gelmesi, yarışın seviyesinin her yıl arttığını gösteriyor. Bu yıl sahil yarışı seyirciler için daha aksiyonlu ve eğlenceli olarak, 2 Ekim’deki ilk yarışa yaklaşık 2000 seyirci bekliyoruz.”

Eski Red Bull sporcusu ve Sea to Sky Sportif Direktörü Martin Freinademetz: Red Bull Sea to Sky’ın sloganı dünyanın en eğlenceli ekstrem enduro yarışı. Bunu desteklemek için de bu yıl parkurlarda yaptığımız düzenlemelerle zorluk seviyesini artırdık ve yarışçılar için bazı sürprizler ekledik. Özellikle sahil yarışının parkuru, seyircilerin daha fazla aksiyon görüp eğlenmeleri için değiştirildi. Bu yıl, çok daha iyi isimlerin ve daha fazla yarışçının katılacağı zorlu bir yarış olacak,”.

HABER / Mehmet BULUT


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder