6 Mart 2014 Perşembe

TÜREL’’ Antalya köylerinin bütcesi 100 Milyon Lira olacak ’’

TÜREL: ANTALYA KÖYLERİNİN BÜTÇESİ 100 MİLYON LİRA OLACAK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel İbradı ve Akseki de köyleri gezerek yeni büyükşehir yasasını anlattı. Yasayı şehirlere yapılan hizmetlerin köylerde de yapılabilmesi için çıkardıklarını kaydeden Türel, Antalya’nın köyleri için ayrılan bütçenin on katına çıkarıldığını söyledi. Yasayı çıkarırken muhalefetin çok ciddi eleştirisi ve baskısı ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Türel, Antalya Büyük Şehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın da “Antalya’dan İbradı’ya Akseki’ye, Gazipaşa’ya hizmet mi gidermiş? Bu kadar uzak mesafelere hizmet gitmez. Böyle kanun olmaz.” diyerek kanuna muhalefet yaptığını hatırlattı. Mustafa Akaydın ve CHP’lilerin seçim zamanı ile birlikte söylediklerini unutarak köylerden oy istemeye başladıklarını aktaran Türel “Bizim sayemizde köyleri hatırladılar. Yoksa gelecekleri yoktu.” Dedi.
Seçim çalışmaları için İbradı ve Akseki’nin köylerini ziyaret eden ve projelerini anlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel köylere seçimden seçime gelen siyasetçilerden olmadığını anlattı. Türel, “Ben buralara seçimden seçime gelen siyasilerden değilim bunu en iyi sizler biliyorsunuz. Her gelişimde buralarda yaşayan kardeşlerimin nasıl bir ihtiyacını görürüz. Nasıl bir hizmet ederiz diye düşünüyoruz. Esas buralara gelme nedenimiz sizlerle bir araya gelip sizden gelen talepleri kendimize ev ödevi yapıp, bu sorunları çözmek” dedi.
ŞEHİRDE NE VARSA KÖYDEDE OLSUN DİYE BU YASAYI ÇIKARDIK
Büyükşehir yasasının muhalefet tarafından çarpıtılarak aktarıldığını kaydeden Menderes Türel, yasasıyı şehirlerde ne varsa köylerde de olsun diye çıkardıklarını söyledi. Bu yasa ile birlikte köylere ayrılan bütçenin arttığını belirten Türel, Antalya’da İl Özel İdaresi’nin köylerin yatırımı için ayrılan 10 milyon liralık bütçesinin artık on katı artarak 100 milyon lira olduğunu söyledi.
KÖYLERİN YOLUNU SAYEMİZDE ÖĞRENDİLER
Şehirde ne varsa köyde de olsun diyerek hazırladıkları kanunun çıkmaması için muhalefetin her şeyi yaptığını, kendisine bile meclis kürsüsünde saldırdıklarını dile getiren Türel, kanuna en çok muhalefet edenlerden bir tanesinin de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın olduğunu dile getirdi. Akaydın’ın “Antalya’dan İbradı’ya Akseki’ye, Gazipaşa’ya hizmet mi gidermiş? Bu kadar uzak mesafelere hizmet gitmez. Böyle kanun olmaz” diyerek kendilerini yerden yere vurduğunu hatırlatan Türel tüm bunların arşivlerde olduğunu belirtti. Mustafa Akaydın ve CHP’lilerin seçimler ile birlikte söylediklerini unutarak köyleri hatırlayarak oy istemeye başladıklarını aktaran Türel “Bizim sayemizde köyleri hatırladılar. Yoksa gelecekleri yoktu.” dedi.
OTOMOSYON SİSTEMİ KURULACAK

Türel köyler için otomasyon sistemi ve daire başkanlığı kuracaklarını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir otomasyon sistemi kuruyoruz. Özellikle köylerimize hizmet etmesi için bir Daire Başkanlığı kuracağız. Bırakın Antalya’ya gelmeyi, ilçenize gitmeyi, elinizde telefonla isteklerinizi ileteceksiniz. Evden kahvehaneden çıkmadan anında bizim sistemimize girecek ve sorunlarınızı ileteceksiniz. Birkaç saat içinde size o çalışmanın ne zaman biteceğine tamamlanacağına dair bilgi gelecek. Siz belediyeye çay içemeye kahve içmeye geleceksiniz. Biz böyle çalışıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder