12 Mart 2014 Çarşamba

Türel,’’ 200 kilometre yol ve 19 yeni katlı kavşak yapacağız’’

Antalya’nın trafik sorununu yeni yol ve kavşaklar ile çözeceklerini belirten Menderes Türel, 200 kilometre yol ve 19 yeni katlı kavşak yapacaklarını açıkladı. Batı çevre yolunu 6 ayda, kuzey çevre yolunu ise 2016 yılında tamamlayacaklarını kaydeden Türel “Batı çevreyolunu Gazi Bulvarı’na yapacağımız 9 adet yeni katlı kavşak ilavesi ile Havaalanı’na kadar kesintisiz bağlayacağız. Altınova’ya yapılacak 60 metre genişliğinde yeni bulvarla, havaalanı yolunu rahatlatacağız.” şeklinde konuştu. Türel bir yandan modern bulvarlar yaparken diğer yandan yürüyen merdivenli ve asansörlü üst geçitleri hizmete sunacaklarını söyledi.  
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Antalya’nın trafik sorunlarını kökten çözecek projelerini açıkladı. Trafik sorununun Antalya’nın en önemli sorunlarından biri haline geldiğini vatandaşların evlerinden işlerine işlerinden evlerine gidemediğini dile getiren Türel 2009 yılında 500 bin olan araç sayısının 2014 yılında 831 bin 31 olduğunu ifade etti.
TRAFİK SORUNUNU YOL VE KAVŞAKLAR İLE ÇÖZECEĞİZ
Trafik sorununu yapılacak yeni yol ve kavşaklarla çözeceğini belirten Türel,200 kilometre yeni yol yapacaklarını açıkladı. Mevcut yolların modern bulvarlara dönüştürüleceğini dile getiren Türel, Batı çevre yolunu 6 ay içinde, Kuzey çevreyolunu ise 2016 yılına kadar tamamlayacağını söyledi. “Kepez-Korkuteli kavşağı- Havaalanı arası Doğu Çevreyolunun bağlantısı yapılacak.” diyen Türel, batı çevre yolunu bitireceklerini ifade etti. Türel “Batı çevre yolunu Gazi Bulvarı’na yapacağımız 9 adet yeni katlı kavşak ilavesi ile   Havaalanı’na kadar kesintisiz bağlayacağız. Altınova’ya yapılacak 60 metre genişliğinde yeni bulvarla, Havaalanı yolunu rahatlatacağız.” Şeklinde konuştu.
19 YENİ KATLI KAVŞAK
Antalya Büyükşehir Belediye başkanlığı yarışında en çok konuşulan konulardan bir tanesi de kavşaklar. Mustafa Akaydın kavşaklara karşı olması ile biliniyor. Menderes Türel ise 2004 yılında göreve gelmesinin hemen ardından art arda kavşaklar yapmıştı. Türel seçim projelerinde kavşak ve bulvarlara geniş yer verdi. Türel Antalya’ya toplam 19 adet katlı kavşak yapacağını açıkladı.
MODERN BULVARLAR YAPACAĞIZ
Antalya’da yeni Bulvarlar yapacaklarını belirten Türel Kundu-Kemerağzı turizm bölgesini Belek            ve Aksu’ya yeni bulvarlarla bağlayacaklarını kaydetti. Antalya’nın en çok konuşulan imar sorunlarından biri olan Kırcami planlamasını yapacaklarını dile getiren Türel Lara bölgesini çevreyollarına geniş bulvarlarla bağlanacağını, bu sayede şehir içi yollarının, trafik keşmekeşinden kurtulacağını ifade etti. Türel, Sakarya Bulvarının, Varsak şehir merkezine kadar modern bir bulvara dönüştürüleceğini ifade etti.     
YAYALARIN RAHATI İÇİN ÜST GEÇİT YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Türkiye’de yürüyen merdivenli ve engelli asansörlü üst geçitleri ilk olarak kendilerinin yaptığını hatırlatan Türel “Yayaların güvenli geçişlerini sağlamak amacıyla yaptığımız, modern ve son derece estetik tasarımlara sahip üst geçitlerimize yenilerini ekleyeceğiz. İlçelerimize de bu modern üst geçitlerden yapacağız.” dedi. 
VATANDAŞ KAVŞAK GEREKLİ DİYOR
Antalyalılar Menderes Türel’in projelerine destek verdi. Mustafa Akaydın’a kavşaklar konusunda tepki gösteren Alim Girgin “Kızılarıkta oturuyorum, Konyaaltı plajlarına daha önceleri 45 dakika da gidiyordum. Kavşaklar yapıldıktan sonra bu süre Mevlana kavşağından beach park 5-6 dakikada gidebiliyorum. Ancak Mustafa akaydın’ın yeni kavşak yapmamasından dolayı mevcut alt geçitler yetersiz kaldı. Yine eskisi gibi Konyaaltı plajları ve hastanelere ulaşamaz olduk” dedi.
Akaydın yönetiminin kavşaklar konusunda samimi olmadığını ifade eden Zafer Ercan ise ilk dönemlerde kavşaklara tamamen karşı olanların daha sonra “biz aslında kavşakların yerine karşıyız.” Dediğini söyledi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder