31 Ağustos 2012 Cuma

KEPEZ BARIŞ FESTİVALİNDE MUHTEŞEM FİNAL


Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen  “Uluslararası Kepez Barış Şenlikleri Halk Dansları Festivali” Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen görkemli kapanış galasıyla sona erdi.
28 Ağustos’ta açılış kortejiyle başlayan,  Türkiye başta olmak üzere Bosna-Hersek, Bulgaristan, Avusturya, Hindistan, Kosova, Romanya, ve Yunanistan halk dansları ekiplerinin katıldığı, 3 gün süren “Uluslararası Kepez Barış Şenlikleri Halk Dansları Festivali”, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen kapanış galasıyla sona erdi.
Kapanış galasına; Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Belediye Meclis Üyeleri, Kepez Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı.
EBKM’de Muhteşem Gala
Barış ve kardeşlik temasının işlendiği festivalin EBKM’de düzenlenen kapanış galasında, 8 ülkeden gelen halk oyunları ekipleri, yöresel kıyafetleriyle sundukları gösterilerle izleyenlere, güzel bir 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu yaşattı. Gecede, Kosova halk oyunları ekibinin sahneye ellerinde Türk ve Kosova bayraklarıyla çıkıp, seslendirdileri  “Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa” türküsünün ardından açtıkları Atatürk pankartı, salonu dolduran davetlilerden büyük alkış aldı.
Yurtta Sulh Cihanda Sulh
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yaptığı konuşmada, “ Antalya’mıza, Kepez’imize böyle güzel bir organizasyonu armağan etmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu gün milli bir bayram, çok önemli bir milli bayram ve bu bayramda şehitlerimizi, gazilerimizi buradan bir kez daha rahmetle minnetle şükranla anıyorum. Gönül arzu ediyor ki herkesin ulusal sınırları içerisinde bağımsızca yaşayabileceği ve savaşların olmadığı güzel bir dünya olsun. Büyük Atatürk’ün ifade ettiği gibi  ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesi, bu topraklarda yaşayan atalarımızın çok önemli bir ilkesi olmuştur. Dolayısıyla böylesine anlamlı bir günde; barışın, sevginin, kardeşliğin dünyaya yeniden hakim olmasını, nefretin erimesini arzu ediyoruz.” dedi.
Kepez'de Barış ve kardeşlik içinde yaşıyorlar
Başkan Tütüncü konuşmasının devamında, “Kepez, dünya çapında çok önemli bir marka olan Antalya’nın bir ilçesi ve burada Türkiye’mizin dört bir tarafından, barış ve kardeşlik içerisinde yaşayan birbirinden değerli vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımız burada barış ve kardeşlik içerisinde güzel bir ortamı teneffüs ediyorlar ve yaşıyorlar. İşte bizde arzu ettik ki yerel kültürleri, etnik kültürleri merkezi alarak, barışın kardeşliğin tesis edilmesinde en önemli nokta olan gönüllerin, insanların birbirine yaklaşması noktasında ulusal ve uluslararası düzeyde bir etkinlik yapalım. Hem Kepez’de hem de Antalya’nın muhtelif noktalarında 300 kişiden oluşan 8 ülkeden gelen ekiplerimiz, çok değerli konuklarımız, kendi kültürlerini Antalya’daki dostlarımıza, hemşerilerimize, bize ve Antalya’ya gelen misafirlerimize gösterme imkanı buldular. Bundan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum.” dedi.
Kepez’le Birlikte Anılan bir Festival Olsun
Başkan Tütüncü konuşmasını şu sözlerle tamamladı, “İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda da geliştirerek devam ettireceğimiz bu organizasyon, Kepez’le birlikte anılan güzel bir etkinliğe, güzel bir festivale dönüşsün. Bu bölgeye Antalya’mıza şehrimize büyük bir katkı verir. İnşallah bu organizasyonu sizlerle, halkımızla  birlikte büyütmek ve bu etkinlikleri kültür ve sanatın olduğu bir ilçede yapmak çok önemli, bu etkinliklerle kenti kültürle, sanatla buluşturmak çok önemli, Kepez’de ve her yerde kültüre ve sanata çok büyük önem veriyoruz.”
Galanın sonunda, 8 ülkeden gelen katılımcılara 3 gün boyunca göstermiş oldukları başarılarından dolayı, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü plaket ve çiçek takdim etti.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder