21 Ağustos 2012 Salı

ANTALYA AK PARTİ BAYRAMLAŞTI


AK Parti Antalya il yönetimi ve milletvekilleri, vatandaşlar ve partililerle bayramlaştı.
 
Parti binasında düzenlenen bayramlaşma törenine İl Başkanı Mustafa Köse'nin yanı sıra, Antalya Milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu, Gökçen Özdoğan Enç, Sadık Badak, Menderes Türel, Hüseyin Samani, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun ile ilçe başkanları, mahalle temsilcileri ve partililer katıldı.
İl Başkanı Köse, bayramlaşma öncesi yaptığı konuşmada, bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, tüm İslam aleminin ve Antalya'nın bayramını kutladı.
Bayramda bir sosyal sorumluluk olarak sokakta yer aldıklarını ve vatandaşlarla bayramlaştıklarını kaydeden Köse, bunu siyasi bir amaçla gerçekleştirmediklerinin altını çizdi.
Lüks otellerde iftar programlarına katılmadıklarını, evlere konuk olduklarını ve muhtaç insanlara ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Köse, "Bu konuda milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Yaptığımız programlara harfiyen uydular. Sahada çok güzel yankılar bulduk" dedi.
Bayramların birlik, beraberlik duygularının pekiştiği günler olduğuna dikkati çeken Mustafa Köse, tüm dünya Müslümanları'nın acılarının dinmesini dilediklerini söyledi. Suriye'de yaşananlara dikkati çeken Köse, "Böyle bir zulümle karşı karşıya dünya. Arakan'da yaşananları biliyorsunuz. Bu şartlar altında bir Bayram yaşıyoruz. İnşallah bayramların tüm dünyada Bayram gibi yaşandığı bayramlara erişiriz" diye konuştu.
Yaşanan terör eylemlerine de değinen Köse, terörün bugün ortaya çıkmadığını belirtti. Chp'lilerin "Pkk'yı Chp'den başka kimse bitiremez" dediklerini kaydeden Köse, bu açıklamaları eleştirdi. Köse, şunları söyledi:
"Shp'nin koalisyonda olduğu zamanda HADEP'lileri, DEHAP'lıları, Bdp'lileri meclise sokan siz misiniz, biz miyiz- Bunları meclise taşıyan, palazlandıran, Pkk'nin uzantılarını milletin huzuruna çıkaran, bu ayıbı yapan siz misiniz, biz miyiz- Şimdi hangi yüzle çıkıyorsunuz da bu işi biz çözeriz diyorsunuz- Bir kaçırılmayı bile beceremediniz. Elinize yüzünüze bulaştırdınız."
-Akaydın'a vaat eleştirisi-
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın seçim döneminde bazı vaatler verdiğini, bu vaatleri yerine getirmediğini savunan Mustafa Köse, Akaydın'ı eleştirdi.
Akaydın'ın 10 bin ev hanımına, 5 bin gence sigortalı iş vereceğini, 100 bin kişiye istihdam sağlayacak 3 mega proje yapacağını, 4 üniversite yapılacağını, herkese bedava elektrik verileceğini vaat ettiğini söyleyen Köse, bunların gerçekleştirilmediğini bildirdi.
Akaydın'ın seçim döneminde, "Vatandaşın yüzünü güldürecek, yoksulun tenceresini dolduracak 3 eşsiz proje" sözü verdiğini kaydeden Köse, "O kadar eşsiz ki kimse görmüyor. Çok enteresan" dedi.
Akaydın'ın seçildikten sonra kendilerine ait kente turist çekecek projeleri de yerine getirmediğini ifade eden Köse, "2 yıl içince Antalya'da yoksulluk sorunu çözülecekmiş. Sayın Kılıçdaroğlu bundan öğrendi. 'Böyle seçim kazanılıyormuş demekki' dedi. O da onu taklit ediyor" diye konuştu.
Mustafa Köse, Akaydın'ın seçim döneminde Kepez bölgesiyle ilgili "Kepez, Akaydın hocayla Antalya'nın yeni merkezi olacak", "Kepez modern Antalya'nın yüzü olacak' 'vaatlerine de değindi. Bu sırada Kepez Belediye Başkanı Tütüncü'ye dönen Köse'nin "Senin kazanacağını bilmiş başkanım. O zamanlar demiş ki Kepez Antalya'nın modern yüzü olacak" şeklindeki sözleri gülüşmelere neden oldu.
Köse, geçen yıl bilboardlardaki Bayram tebriklerinde "Şeker Bayramı" yazdığını da hatırlatarak, "Geçen sene Şeker Bayramı yazıyordu her yerde. Vatandaş öğretmiş, şimdi Ramazan Bayramı yazmış. Biraz Ramazandan haberi olmuş" diye konuştu.
-Menderes Türel-
Milletvekilleri adına konuşan Menderes Türel ise Ramazan ayında da süren terör eylemlerine dikkati çekerek, bu eylemleri lanetlediklerini belirtti.
Türkiye'nin kalkındığı dönemlerde benzer oyunların oynanmaya başladığını kaydeden Türel, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek bu oyunların boşa çıkarılacağını ifade etti.
Chp Milletvekili Hüseyin Aygün'ün terör örgütü mensuplarınca kaçırılması olayını hatırlatan Türel, şöyle konuştu:
"Kaçırıldı mı, gönüllü mü gitti, o da bugünlerde tartışılan bir konu. Ama işin trajikomik tarafı şu. Kılıçdaroğlu soruyor, 'Teröristler basının huzurunda milletvekilleriyle kucaklaşıyorken devlet nerede' diyor. Devlet 30 yıldır tankıyla, topuyla, tüfeğiyle teröristin peşinde. Bundan sonra da peşinde olmaya devam edecek. Eğer çok merak ediyorsan devletin nerede olduğunu git Hüseyin Aygün'e sor devletin nerede olduğunu. O sana söyler."
Türel, bazı gazetelerde yer alan resmi bayramlaşmaya Antalya milletvekillerinin katılmamasıyla ilgili haberleri hatırlatarak, Ak Parti milletvekillerinin hepsinin bir ilçede resmi bayramlaşmalara katıldığını ifade etti. Türel, "Herhalde sayın valimizin sitemi şortuyla, mayosuyla deniz kenarında güneşlenen ve denizlenen muhalefet milletvekillerine olsa gerek. Biz üzerimize alınmıyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından il yönetimi ve milletvekilleri parti binasının önünde partililerle bayramlaştı. Milletvekilleri bayramlaşmada partililere karanfil hediye etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder