28 Mart 2013 Perşembe

Av.MUSTAFA KÖSE ’’ Telif yasasında düzenleme yolda..’’


Kuaförler Odası Başkanı Dursun Dalma ve Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse’yi ziyaret etti. Oda başkanları, Telif Hakları Kanunu olarak bilinen 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun uygulamasında küçük esnafın sıkıntılar yaşadığını belirterek İl Başkanı Köse’den bu konuda kendilerine destek olmasını istediler.

Kuaförler Odası Başkanı Dursun Dalma ve Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun, kanunla ilgili bazı düzenleme ve değişiklikler yapılması konusunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ve milletvekilleri ile birlikte Telif Hakları Genel Müdürlüğü nezdinde bazı görüşmelerde bulunduklarını söylediler.  Birden fazla müzik meslek örgütü tarafından telif istenmesi sebebiyle bir karmaşa yaşandığını belirten oda başkanları, müzik yayını ile ilgisi olmayan işletmelere yapılan denetimlerin  ve cezaların küçük esnafı sıkıntıya soktuğunu ifade ettiler.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Telif Hakları Kanunu’nun uygulamasında birtakım sıkıntılar yaşandığına dair kendilerine de şikayetler geldiğini belirterek, “Bu konuyla ilgili sıkıntıların giderilmesi yönünde Genel Başkan Yardımcımız Menderes Türel ve milletvekillerimiz, partimize gelen şikayetleri Telif Hakları Genel Müdürlüğü’ne aktardı. Uygulamada sıkıntı oluşturan hususlarla ilgili yasal düzenlemeler yapılacağı bilgisini aldık. Umuyoruz önümüzdeki aylarda gerekli düzenlemeler yapılarak esnafımızın bu konudaki sıkıntısı ortadan kalkacak” diye konuştu...  HABER EKSPER / Mehmet BULUT
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder