8 Mart 2013 Cuma

GÜLDEREN GÜLTEKİN ’’Kadın ve Ahlak’’ başlıklı konferansta konuştu.

Gülderen GÜLTEKİN manavgat kadın kollarının 8 mart kadınlar günü münasebeti ile düzenlediği ''Kadın ve Ahlak'' başlıklı konferansta konuştu. 
Gülderen GÜLTEKİN; Yaptığı konuşmada '' sosyal hayattan soyutlanarak asli manası anlamsızlığa büründürülmüş olan kadının vahiy sayfasındaki paragrafları olan cenne hanımlarının HZ.Muhammed'in hadisiyle müjdelediği hanımların çok iyi bilinmeleri gerekir.Onların bilinmesi kadını ikincil varlıkolarak görenlere yeni anlayışların kapılarını aralayacaktır. 
Kalpleri çöle dönmüş zamanın insanına kadın vakarında kurulmuş cümlelerin zenginliği, deniz bereketinde onuruyla dik durmayı öğretmektedirler.
kadının kimliksizleştirilmesinin günümüzdeki sonuçlarının , kadının onurunun teslim edilerek vahyin öğretileri istikametinde bir hayat yaşamanın ebedi mutluluğa ulaştırmasının kelamıdır cennetlik hanımların Kur'an-ı Kerimdeki kıssaları... Kadın toplumun mihengidir. Ondaki olumsuz gelişmeler toplumun gidişatının ip uçlarını verir...Günümüzde kadınlar manevi değerlerden uzaklaşarak kendisini ispatlama kaygısına düşmüş , yanlış adreslerde eşitlik aramakla, bazılarına fayda sağlayabilmiştir. bazıları hoşlanmasa da kadına geleneklerin gölgelemediği, çağdaşlarının karalamayacağı tavizsiz sulandırılmamış bir din eğitimi verilmelidir. '' dedi. Manavgatlı hanımlar ''çok faydalı bir organizasyon olduğunu, bunun bir başlangıç olduğunu ve devamını istediklerini ifade ettiler. Gülderen Gültekin katılımcılara ve programı organize eden manavgat kadın kolları başkanı Av. Eda TEMUR TANSAK'a teşekkür etti. HABER EKSPER / Mehmet BULUT





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder