23 Ocak 2014 Perşembe

Enç, “CHP’li başkanın vaatleri hayal oldu”

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, “CHP’li başkanın vaatleri hayal oldu” 
AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, CHP zihniyetinin AK Parti iktidarı döneminde Antalya’ya yapılan yatırımlarını görmezden gelerek, halkı yalanlarla kandırmaya çalıştığını söyledi. Milletvekili Enç, “CHP’liler anlatacak yatırımları olmadığı için, son 11 yılda AK Parti hükümetleri döneminde Antalya’ya yapılan 13,8 milyar liralık yatırımı görmek istemiyor. 

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, “Bizim hiçbir zaman yalanlarla, yalan vaatlerle işimiz olmadı. Biz halka hizmet için bu yola çıktık. Yapamayacağımız sözü vermedik, verdiğimiz sözleri de her zaman yerine getirdik. Antalya’ya 11 yılda yapılan 13,8 milyar liralık yatırım bunun kanıtıdır. Son 11 yılda Antalya’ya yapılan bazı kamu yatırımları ve desteklerinin bakanlıklar bazında dağılımı şu şekildedir;
‘Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı: 2,5 milyar,
Milli Eğitim Bakanlığı: 1,4 milyar
Sağlık Bakanlığı: 459 milyon
Adalet Bakanlığı: 205 milyon
Orman ve Su İşleri Bakanlığı: 1 milyar
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı: 614,5 milyon
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: 356,7 milyon
Toki: 500 milyon
İlbank: 4,2 milyar
Gıda ve Tarım Hayvancılık Bakanlığı 487 milyon
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı: 659,4 milyon
Gençlik ve Spor Bakanlığı: 592,2 milyon
Kültür ve Turizm Bakanlığı: 213,1 milyon
Vakıflar: 4,1 milyon
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: 15,4 milyon
KOSGEB: 27,9 milyon
KÖYDES: 161 milyon
Kalkınma Ajansı: 19,2 milyon
Üniversite: 381,6 milyon

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, “CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın’a soruyorum; Antalya’ya 5 yılda hangi yatırımı yaptınız. 2009 seçimlerinde ‘Bedava elektrik’ vaadiniz, ‘100 bin kişilik istihdam sağlayacak 3 Mega Proje’niz, ‘Kente 5 hastane, 4 üniversite’ sözünüz, ‘Kepez’e 80 kata kadar gökdelen izni’ verecektiniz, ne oldu? CHP’li başkan bu kadar vaatler verdi ama, hastane yerine sadece belediye sağlık merkezleri açabildi. ‘Kent merkezi ile Kepez arasına metro yapacağım’ dedi, o da olmadı ve sadece nostaljik tramvayın çalışması için ödenek ayırabildi. Yatırım yapamayan Akaydın, 50 milyondan fazla bütçeyi eğlenceye ayırdı. 2009 seçim beyannamesinde vaatlerinin hepsi hayal oldu. Antalya halkı bunların hesabını 30 Mart’ta sandıkta soracaktır” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder