24 Mayıs 2015 Pazar

Kültür ve Sanat Gönüllüleri Vakfı basın birarada





Antalya Kültür ve Sanat Gönüllüleri Vakfı Konyaaltı DSİ tesislerinde Geleneksel hale getirdikleri basın mensupları ile kahvaltıda biraraya geldi. Antalya Kültür ve Sanat Gönüllüleri Vakfı Başkanı Mehmet Çınar, vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi,
Toplantıda konuşan Antalya Kültür ve Sanat Gönüllüleri  Vakfı Başkanı Mehmet Çınar; 11-17 Mayıs 2015 Vakıflar Haftası nedeniyle kutlama etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Gönüllülük esasına dayanan üyeliğimiz var
Başkan Çınar;  vakıf bünyesinde 3600 gönüllü üyeleri bulunduğunu, 2016 yılı itibâriyle aslî üyeliğe başlayacağını belirtti.Vakıfta eğitim verenlerin de tamamen gönüllülük esasına dayandığını dile getiren Çınar, yeni kurslar açmaya devam edeceklerini hatırlattı. Çınar, “Saz, gitar ve kemanın yanı sıra kişisel eğitim kursu veren vakıfta kısa süre içerisinde de İngilizce, Almanca ve Rusça kursları açtık. Kurslar tamamen ücretsiz” dedi. Antalya’da sanata gönül verenler için güzel projeleri olduğunu hatırlatan Mehmet Çınar, “Her şeyi sıra ile yapıyoruz. Gönüllülüğe dayanan bir felsefemiz var.

Aşıklara ve Ozanlara Projemiz var
Ayrıca vakıf bünyesinde İlköğretim 2. sınıftan 5. sınıfa kadar 100 öğrenciye Matematik-İngilzce dersi vereceklerini açıkladı.Çınar konuşmasına, Halk ozanı ve aşıklara asgari ücret maaş bağlamak istiyoruz. Türkiye geneli başta olmak üzere önce Antalya’dakilere sahip çıkmak istiyoruz” . aşık ve ozanlara da gelir sağlamak amacıyla  bir proje düşündüklerini belirtti.    

Hükümetten destek almıyoruz
Son olarak siyasete dair soruları yanıtlayan Başkan Çınar; '' hükümetten Vakıf olarak yardım almadıklarını belirterek; demokrasi ilkeleri gereği hükümet ve muhalefete eşit mesafeden baktıklarını ifade ederek sözlerini tamamladı.''


HABER / NesLihan BAT




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder