23 Mayıs 2015 Cumartesi

BAİB Azerbaycan’da

Batı Akdeniz’in yaş sebze meyve, gıda ve tarım makineleri ürünleri Azerbaycan’da
BAİB, Batı Akdeniz’in yaş sebze meyve, gıda ve tarım makineleri ürünlerini tanıtmak için Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen fuara katıldı. BAİB standı, World Food Azerbaycan Fuarı’nın en iyi standı seçildi.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), bölge ihracatını artırmak için dünyanın dört bir yanındaki
fuarlara katılımını sürdürüyor. Bu çerçevede BAİB son olarak Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de
düzenlenen World Food Azerbaycan Fuarı’na 30 metrekarelik bir stant ile katıldı. Batı Akdeniz’i fuarda

BAİB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Demir ve BAİB Genel Sekreteri Fisun Evrensevdi Pektaş temsil etti.
BAİB standı, fuara katılan kurum, kuruluş ve firma stantları arasında fuarın en iyi standı seçildi. Fuarın en iyi standı sertifikasını BAİB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Demir aldı.

Küresel ölçekte yiyecek, içecek, gıda üretimi ve teknolojileri sektörünün kalbinin attığı fuar, Hazar
bölgesinde üretim, lojistik ve son satış noktasına kadar her aşamada önemli bir buluşma noktası olarak öne çıkıyor. Geçen yıl 36 ülkeden 251 firmanın katılığı fuarı, 6 bin 959 profesyonel ziyaret etmişti. BAİB standı Azerbaycan başta olmak üzere Türki Cumhuriyetler ve Ön Asya ülkelerinden gelen sektör temsilcileri tarafından ziyaret edildi.

Açılışını Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in yaptığı fuarda BAİB standını T.C. Bakü
Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Cengiz Türkay, Azerbaycan Tarım Bakanlığı yetkilileri, Azerbaycan Türk Sanayici ve İşadamları Beynelhak Cemiyeti (TÜSİAB) Genel Sekreter Yardımcısı Samed Hacıyev de BAİB standını ziyaret etti. Stant ziyaretçilerine Batı Akdeniz’in gıda sektörü, gıda ihracatı ve gıda üretici firmaları hakkında bilgi verildi. Gıda ithalatçısı firmaların temsilcileriyle gerçekleşen görüşmeler bölge ihracatı adına olumlu geçti. Fuar, bölge ürünlerini tanıtmak, iş bağlantıları kurmak adına önemli fırsatlar sundu. 21 Mayıs Perşembe günü başlayan fuar, 23 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.


HABER / Mehmet BULUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder