3 Şubat 2015 Salı

Türel: “Kırsalda 1 yılda 100 milyon lira harcayacağız”

Büyükşehir Belediyesi kırsala hizmet için 39 yeni iş makinesi satın aldı
Kırsala dev yatırım Türel: “Kırsalda 1 yılda 100 milyon lira harcayacağız”

Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal bölgelere en iyi asfalt hizmeti vermek üzere satın aldığı 13 milyon lira değerindeki 39 iş makinesi, Başkan Menderes Türel tarafından tanıtıldı. Türel, bir yıl içinde kırsal kesime 100 milyon liralık yol yatırımı yapacaklarını söyledi.

Tören alanında asfalt ekibi tarafından karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, işçilerle tek tek tokalaştı. Türel, iş makinesi filosunun tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, 6360 Sayılı Yasa ile Büyükşehir Belediyesi’nin sahil sınırının 40 kilometreden 640 kilometreye çıktığını, 22 bin kilometrekare bir coğrafyada hizmet vermeye başladıklarını dile getirdi. Yasa ile hizmet verecekleri kırsal kesimdeki belde ve köy yollarını önce satı kaplama sonra da sıcak asfaltla kaplayacaklarını belirten Türel, “Karda kışta bu yayla ve köy yollarımız her sene satı kaplama da olsa sonra bakıma muhtaç hale geliyor. Hatta yeniden yapılması gerekiyor. Geçtiğimiz yıl daha önce sati kaplama olan yolları tekrar asfaltlamak zorunda kaldık. Büyükşehir farkıyla bu yoları 5 sene içinde sıcak asfaltla dönüştürmek gibi bir hedefimiz var” dedi.

 Genişleyen sınırlarla birlikte en iyi hizmeti verebilmek için araç parkının güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Türel, “Göreve gelir gelmez doğu ve batı ilçelerimizde kiralama yöntemiyle geçen yıl hizmet verme şansını zorladık. Bazı ilçelerimizde kiralayacak araç dahi bulamadık. Arkadaşlarımız geceli gündüzlü bir çalışmayla bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirdiler” diye konuştu.

100 milyonluk yatırım 2015 yılı içinde kırsal kesim yollarına yaklaşık 100 milyon liralık bir yatırım yapacaklarını müjdeleyen Türel şunları söyledi: “2013 senesinde bu hizmetler İl Özel İdaresi tarafından yürütülüyorken, İl Özel İdaresinin toplam yatırım bütçesi 10 milyon liraydı. Ne mutlu ki artık bunun 10 misli yatırımı yapabilir hale gelmişiz. Sadece yol için hem de. 10 milyondan 100
milyon liraya sadece yol yatırımlarında kullanmak için çıkıyoruz Yaklaşık 13 milyon liralık bir yatırımla17 kamyon, 2 arozöz, 10 silindir, 2 yükleyici, 2 greyder, 2 freezer, 4 asfalt bakım aracı  olmak üzere 39 adet yeni iş makinesini Büyükşehir Belediyesi’ne kazandırıyoruz.”

Alınan araçların hepsinin dünyanın en iyi markası olduğunu vurgulayan Başkan Türel, “Biz aldığımız araçları sanayide yatan araç değil arazide de çalışan araç olarak planlıyoruz.

Sizlerin gayretleri, geceli gündüz çalışması, milletimizin hayır duasıyla birlikte hizmete dönüşecek. Belediyemize ve Antalyamıza hayırlı uğurlu olsun.Tüm arkadaşlara kazasız belasız hayırlı hizmetler diliyorum” şeklinde konuştu.Başkan Menderes Türel, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, ilçelerin koordinatörleri ile birlikte yeni iş makinelerinin kurdelesini kesti. Başkan Türel, finisher ve greyderin de kaptan koltuğuna oturdu.


HABERCİ / NesLihan BAT





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder