26 Eylül 2014 Cuma

Başkan TÜREL toplumsal desteğe önem veriyoruz

TOPLUMSAL DESTEĞE ÖNEM VERİYORUZ
Antalya’da şeffaf yönetim ve katılımcı demokrasinin en güzel örneklerini sergileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ulaşımın sorunlarına da halkla, esnafla Sivil Toplum Kuruluşları ile tartışarak çözüm yollarını arayacaklarını söyledi. Türel “Antalya ulaşımı ile ilgili radikal değişiklikleri Master Planı çıkmadan yapmayacağız. Ortaya çıkacak bilimsel rapor doğrultusunda değişiklik yapacağız” dedi. Türel hayata geçirecekleri projelerde toplumsal desteğe önem verdiklerini kaydetti.Sık sık sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelen ve onların görüşlerini alan Büyükşehir
Belediye Başkanı Menderes Türel, Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısına katıldı. Kent Konseyi Başkanı Sema Nur Kurt, başkanlığında yapılan toplantıda, çalışma gurupları Başkan Menderes Türel’e hazırladıkları raporları sundu. Sunumlarını dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, hazırlanın raporların çok faydalı olacağını ve raporlardan istifade edeceğini söyledi.

PROJELERDE TOPLUMSAL DESTEK ÖNEMLİ
Başkan Menderes Türel, hayata geçirecekleri projelerde toplumsal desteğe önem verdiklerini belirterek, “Toplumsal desteği arkamızda hissedebileceğimiz hususlara göre hareket etmeyi öncelik olarak görüyorum. Kent Konseyi olarak kafanıza yatan projelerde desteklerinizi yüksek sesle dillendirin. Karşı görüşte olduğunuz projelerde fikirlerinizi alacağız. Büyükşehir yasası ile Kent Konseyi gibi Sivil Toplum Kuruluşları ile ortak proje hazırlama imkânımız var. Sizlerin görüşleri bizim için son derece önemlidir” diye konuştu.


ULAŞIM MASTER PLANINA GÖRE HAREKET EDİLECEK
Çalışma gruplarının raporları doğrultusunda değerlendirmede bulunan Başkan Türel, “Ulaşım Master Planı’nda ihale hazırlıklarımız sürüyor. Antalya ulaşımı ile ilgili radikal değişiklikleri Master Planı çıkmadan yapmayacağız. Ulaşımda atölye çalışmaları, halkla, esnafla Sivil Toplum Kuruluşları ile tartışarak çözüm yollarını birlikte arayacağız. Ortaya çıkacak bilimsel rapor doğrultusunda değişiklik yapacağız. Ancak Ulaşım Master Planı hazırlanırken, planı hazırlanan hocaların bazılarının aynı olmasına rağmen belediye başkanına göre farklı raporların çıkmasına şaşırıyorum” dedi.

GÜNEŞ TARLALARI KURACAĞIZ
Başkan Türel, konuşmasında şunlara değindi: “Manavgat suyu bizim önemli bir projemizdi, maalesef mazide kaldı. Yeniden canlandırmaya çalışıyoruz. Manavgat suyu Türkiye’nin en iyi sulardan bir tanesidir. Antalya’ya yeniden kazandırabilirsek, Alanya Antalya sahil bandında çeşmeden memba suyu kalitesinde su hizmeti vermek istiyoruz. Tarıma dayalı sulama kooperatiflerinin enerji bedellerinin tarafımızca karşılanmasına ilişkin bir taahhüdüm vardı. Güneş tarlalarını oluşturacağımız yerleri tespit ettik. Güneş tarlaları ile güneş enerjisi elde edip, sulama birliklerinin kooperatiflerine bu hizmeti sunmak istiyoruz.”


TARIMSAL FAALİYETLERE DESTEK
Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, kısa kısa yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında da bilgi verirken, “İlçelerimizde 6 tane Atık Çevrim Tesisi kuracağız. Buralarda yer tespitleri yapıldı. Tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi konusunda bunlar için Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı kuruyoruz. Daha sağlıklı tarımsal faaliyetlerin içerisinde olabilme imkânını zorlayacağız” dedi.

BALBEY İKİNCİ KALEİÇİ OLACAK
Balbey Mahallesi’ni Antalya’da ikinci Kaleiçi yapacak bir proje hazırladıklarını kaydeden Başkan Türel “Kepezaltı Santral Projesi’nden sonra ikinci çalışmayı Zeytinköy’de yapmayı planlıyoruz. Balbey Mahallesi ile ilgili çok önemli bir projemiz var. Burası Antalya’da ikinci Kaleiçi olacak”
şeklinde konuştu.

HABER / NesLihan BAT


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder