25 Temmuz 2014 Cuma

Millet Vekili Enç, “Kadınlar Plajı Antalya için ihtiyaçtı”

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç,
“Kadınlar Plajı Antalya için ihtiyaçtı”

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Kadınlar Plajı’na karşı çıkan muhalefetin eleştirilerini anlamsız bulduğunu belirterek, “Kadınlara pozitif ayrımcılık dışında bireysel özgürlük sağlanmıştır” dedi

Muhalefetin her zaman ki gibi icraatları soruna dönüştürmeye çalıştığını ifade eden Milletvekili Enç sözlerini şöyle sürdürdü; “Yapılan yatırımları hazmedemiyorlar, bu yüzden de çamur atmaya devam ediyorlar. Ak Parti özgürlüklerin ve demokrasinin sadece bir zümreye ait olmadığını her fırsatta vurgulayan ve çalışmalarını bu doğrultuda yürüten bir partidir. Ak Parti’nin şiarında olan özgürlüklere saygı ve kadına yönelik pozitif ayrımcılık ilkesi, Ak Parti belediyeciliğine de yansımıştır. Kadınlar plajı uygulaması da bunun bir göstergesidir. Antalya Büyükşehir Belediyesi kadınlara yönelik bu projeyle sadece tesettürlü kadınlara değil, tüm kadınlara imkan sağlamıştır. Belediye böylece kadınlara pozitif ayrımcılığın yanı sıra bireysel özgürlük hakkı sağlamıştır. Antalya’da yaşayan kadınlar isterse Kadınlar Plajı’nda denize girebilir, isterse de tüm halka açık olan plajlarda denize girebilir. Kadınların talepleri doğrultusunda yapılan bu plaj ayrımcılık değil aksine özgürlüktür. Bu uygulama Türkiye’de geçmiş yıllarda da hayata geçirilmiştir. Örneğin Marmara Ereğli’de CHP’li belediye başkanı 2000’li yıllarda talep üzerine Kadınlar Plajı’nı hizmete açmıştır ve büyük ilgi görmüştür”


Kadınlar Plajı ile ayrımcılık yapıldığını iddia eden muhalefete seslenen Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, asıl muhalefetin ayrımcılık yaptığını ve kadınların bireysel özgürlüklerine saygı duymadıklarını ifade ederek; Ak Parti iktidarı döneminde kadınlara ne kadar çok önem verildiğini şu şekilde açıkladı; “2002 – 2003 öğretim yılında yükseköğretimde okullaşma oranı kadınlarda yüzde  23,04 iken, 2012 – 2013 öğretim yılında bu oran  yüzde 70,01’e yükselmiştir. 2002 yılında ilköğretimde okullaşma oranı kız çocukları için yüzde 87,34 iken, 2012 yılında yüzde 98,56 ya yükselmiştir. 2002 yılında ortaöğretimde okullaşma oranları kız çocukları için yüzde 42,97 iken 2012 yılında yüzde 66,14 e yükselmiştir. Kadın istihdamı 2008 yılında yüzde 21.6 iken, 2012 yılında yüzde 26.3’e yükselmiştir. Her alanda olduğu gibi siyasette de kadınlara önem verilmiştir. 12 Haziran 2011 seçimlerinde kadın milletvekili sayısı 79’a yükselmiştir” dedi.

Milletvekili Enç sözlerini şu şekilde tamamladı; “Kadınlar Plajı için ayrımcılık diyen muhalefete soruyorum; Bunun adı kadınlar için pozitif ayrımcılık ve bireysel özgürlük değil de nedir? 12 yılda yapılanları görmezden gelerek çamur ve kavga siyaseti yapan muhalefet ne yaparsa yapsın, bizler Ak Parti kadroları olarak halka hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. 
HABER / Mehmet BULUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder