14 Temmuz 2014 Pazartesi

ERDOĞAN ''Antalya ile özel ilgileneceğim''

Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, “İnşallah önümüzdeki dönemde yeni Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Cumhurbaşkanı seçildiğimde yine Antalya ile özel ilgileneceğim” dedi

AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim mitingleri kapsamında bulunduğu Antalya’da valilik ziyaretinin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konyaltı Sahili Beach Park’ta düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Yaklaşık 12 bin kişinin davetli olduğu ve aralarında 176 yetimin de yer aldığı iftarda konuşan Başbakan Erdoğan, “İnsani Yardım Vakfı, Deniz Feneri Derneği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız yetiştirme yurtlarında kalan ve bugün bizlerle birlikte olan 176 çocuğumuzun her birinin gözlerinden öpüyorum. Çocukların etnik kökenleri yoktur, mezhepleri de yoktur” dedi. ‘Her çocuk fıtrat üzere doğar’ hadisini hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Barış içinde huzur içinde bir ülkemiz var ve kardeşliğimiz her geçen gün güçleniyor. Bizim bu kardeşliğimizi bu dayanışmamızı hazmedemeyip bizi bölmek isteyenler var.  Parçalamak isteyenler var. Onlara inanıyorum ki fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.
Bugünkü yollar bizim eserimiz
Geçtiğimiz 12 yılda Başbakan olarak Türkiye’ye kazandırdıklarına değinen Erdoğan, “Eğitimden, ulaştırmaya, turizme, sağlığa, ihracata kadar her alanda ülkemize nasıl sınıf atlattığımızın şahidi sizsiniz. Ülkemizin göz bebeği, turizm cenneti şu anda Antalya’nın pek çok yeri 12 yıl öncesine kadar adeta bir köy görünümündeydi. Başbakan olarak ilk Antalya ziyaretimde Belek’e gitmiştim. Belek’e giderken şu anki yollar yoktu. Köy içinden garip yerlerden geçtim ve Belek’e ulaştım. Burada hemen mevcut Belek’teki otel patronlarını davet ettim. Biz de o zamanın rakamı ile 8 trilyon buraya ayırdık. Bu günkü yolların adımını attık ve bunlar yapıldı” ifadelerini kullandı.
Ölüm virajları vardı
Kemer’deki yolların eskiden ‘ölüm virajı’ olduğuna işaret eden Erdoğan Belek yolları için, “O bir tohumdu ekildi. Filizlendi şimdi Kemer yoları yapıldı. Bu yolları bilirsiniz virajdan geçilemiyordu ama şimdi artık bu yollar genişletildi. Hamdolsun buralarda artık kaza oranları iyice düşmüş oldu. Buralar hep ölüm virajlarıydı” şeklinde konuştu. Havalimanı’ndaki gelişimi de aktaran Erdoğan şöyle devam etti: “O havalimanının hali neydi? Gelen turistler ‘yandım Allah’ derdi. Bizim çemberli taş hamamından berbattı. O derece klimalar çalışmaz o, bu vs. Hemen 12-13 ay içerisinde hem pisti hem de yeni hizmet binasını süratle yaptık. Şuandaki Antalya Havalimanına kavuştuk.”

Yeni nesillere hatırlatın
Aynı şekilde Alanya-Antalya arasındaki çift yolun da hızla yapıldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan sözlerini şu sözlerle tamamladı: “Gazipaşa Havalimanı, onu da bitirdik. Yeni nesiller tam olarak bunları hatırlamıyor olabilir, sizler lütfen onlara bunları anlatınız” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e, AK Parti geldiğinde sahillerdeki mavi bayrak sayısını soran Başbakan Erdoğan, “Parmak sayılarını geçiyor muydu? Hamdolsun şimdi artık rahatladı. Bundan sonra büyükşehir belediyesi mülki sınırları sorumlusu olduğu için bütün bunların kanalizasyon ihtiyaçları olduğu için çareler A’dan Z’ye inşallah büyükşehir belediyemizin suratla giderilecektir. Artık 12 sene öncesinin Antalya’sında üretilen tarım ürünlerinin hangi koşullarda değerlendirilmeye çalışıldığını bir düşünün. İnşallah önümüzdeki dönemde yeni Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Cumhurbaşkanı seçildiğimde yine Antalya ile özel ilgileneceğim.” Yemekte konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, Başbakan Erdoğan’ın Samsun’dan çıktığı yolun hayırlı olmasını diledi. Antalya'nın hayallerinin Başbakan Erdoğan ile büyüdüğünün altını çizen Türel, “Hayaller artık gerçek oldu. Bu sevda hiç bitmeyecek. Yolunuz açık olsun. En büyük hizmet millet sevdasıdır” dedi.  Halil FİDAN-Fırat ÇİÇEK
,







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder