6 Nisan 2014 Pazar

Nerede kalmıştık Antalya..

Saat 11.00’de Antalya Adliyesi’ne eşi Ebru Türel, çocukları Akant ve Akın ile gelen Menderes Türel’e AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, AK Parti Antalya Milletvekilleri Hüseyin Samani, Sadık Badak, Gökçen Özdoğan Enç ve Vecdi Gönül de eşlik etti. Çocuklarını öperek adliyeye giren Türel, İl Seçim Kurulu Başkanı Faris Özsoy’un elinden mazbatasını aldı. Özsoy, görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiklerini belirterek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın Türel’e hayırlı olmasını diledi. 5 yıl aradan sonra yeniden büyükşehir belediye başkanlığına seçilen Menderes Türel, "Seçimler bir demokrasi bayramıdır. Mazbata da demokrasi bayramının en güzel meyvesidir” dedi.

Teşekkür etti
Türel, “Antalya halkına bu sorumluluğu bize verdikleri için teşekkür ediyorum. Bundan sonra Antalya’da yeni bir dönem başlıyor. Antalya’da hizmet dönemi olması hepimizin en büyük arzusudur. İl Seçim Kurulu’na göstermiş olduğu fedakar çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Antalya’da gayet net bir seçim süreci yaşanmıştır. 23 bin 431 farkla AK Parti adayı olarak ipi en önde göğüsleyen kişi olarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevime devir teslimin ardından başlayacağım. Mazbatalar aynı zamanda demokrasinin sandıktan çıkan sonucu ifade eden adete bir beraat, bir diplomadır. Bunu hayatım boyunca evimin en güzel yerinde saklayacağım " dedi. Türel konuşmasının ardından tebrikleri kabul etti. Ardından Türel, adliye önünde bekleyen kalabalığı selamladıktan sonra konvoy eşliğinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne geldi.
Belediyenin balkonundan belediye önünde bekleyen Mahşeri kalabalığa yaptığı konuşmaya .Nerde kalmıştık Antalya’mız, nerde kalmıştık.diye başladı
Daha dün gibi hatırlıyorum. Görev devir teslimiydi. Beş sene önceydi. Türkiye’de siyaset nezakettir diyen kardeşiniz burada bu meydanda görevi devir alanların elinden zor kurtulmuştu. Yuh Yuh şarkısı ile uğurlanmış, bir sürü hakarete uğramıştı. İşte o gün karar vermiştim bana bu hakaretleri reva görenleri bir gün gelecek bu kapıdan karanfillerle uğurlayacağım. Allaha şükrediyorum bunu yaşamak yüce Rabbim ve sizler sayesinde nasip oldu. Allah hepinizden razı olsun. Onlar görevi devir alıyorken Türk Bayrağını gönderden indirip CHP bayrağını göndere çektiler. Biz İstiklal Marşımızla ŞANLI bayrağımızı göndere dikip görevi devir aldık. Onlar Yuh Yuh şarkısı ile bizi uğurladılar. Biz Bir başkadır benim memleketim diyerek onları uğurladık. Onlar küfürlerle bizi uğurladılar. Biz karanfillerle onları uğurladık. İşte aramızdaki fark bu. Bu millet bize yapılanları, atılan iftiraları beş yıl unutmadı. Bu mutlu günü birlikte paylaşmak için sabırla bekledi. Çünkü biz men sabere zafere diyen bir inanca sahibiz. Zafer inananlarındır. Bu zafer hepinizindir. Kutlu olsun.
Sevgili Antalya’m
Artık Antalya’da yeni bir dönem başlıyor. Antalya’da yalancılar, iftiracılar gidiyor.
Antalya’da doğrudan şaşmayan adaletli ve dürüst bir yönetim geliyor. Antalya’da kavgacılar, mazeret üretenler gidiyor. Antalya’ya çözüm üreten bir anlayışla hizmet yağmuru geliyor. Velhasıl Antalya’ya huzur geliyor barış geliyor. Hayırlı olsun.
Antalya’da demokrasi kazandı, cumhuriyet kazandı, çeteler kaybetti, takiyyeciler kaybetti. Sözde Atatürkçüler, sözde cumhuriyetçiler kaybetti, özde Atatürkçüler, özde cumhuriyetçiler kazandı.
Cumhuriyeti Pensilvanyada peşkeş çekenler gitti, cumhuriyeti cumhurla, milletle demokrasiyle kuranlar geldi. Darbeciler, tuzaklarla, tezgahlarla montajlarla demokrasiyi tezgahlamaya çalışanlar gitti hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir diyenler göreve geldi.
Beş sene önce 2009 da görevi devir ediyorken ne demiştik. Gelin kursağından haram geçen kim varsa hesabını birlikte soralım. Bugünden itibaren elinizdeki tüm bilgi ve belgelerle hesap sorun Hodri meydan demiştik. Ne oldu beş sene attıkları iftiraların altında ezildiler. Hiç bir şey bulamayınca uydurma bir iki dosya ile yargıya gittiler ama her seferinde yüce yargının ağır tokadını yediler. Biz evrak yakmadık evrak çalmadık. Çünkü korkumuz yoktu. Ama onlar giderayak evrak yakarken suçüstü yakalandılar. Utanmadan sıkılmadan yakılanları önemsiz evrak deyip kendilerini kurtarmaya çalıştılar. Sevsinler sizin önemsiz evrakınızı. Madem önemsizdi seçimi kaybettikten sonramı evrak yakmak aklınıza geldi. Ne zamandan beri iç denetçi raporları Mustafa Akaydın ıslak imzalı evraklar önemsiz oluyor.
Ayrıca resmi evrakları önemli önemsiz diye tanzim etmek Mustafa Akaydına düşmez. Resmi kurumlardaki her evrak önemli önemsiz fark etmez beş sene saklanmak zorundadır. Saklamazsan yakarsan suçtur. İşte beş senesini doldurmamış
2012-2013 tarihli evrakları yakarken yakayı ele verdiniz. Yalanlarla geldiniz, Antalya’yı Yalanlarla beş sene yönetmeye çalıştınız yalanlarınızla bu millet sizi yolcu etti. Hala yalanlarınızla milleti kandırmaya çalışıyorsunuz. Ama bu millet sizin yalanlarınıza kanmadığını sandıkta gösterdi ve bize şu mesajı verdi. Kursağından haram geçenleri, yetim hakkı yiyenleri, hırsızları kaçtıkları yere kadar kovalayın dedi. Amerika’ya da kaçsanız hangi deliğe girerseniz girin bu milletin kör kuruşunun hesabını size soracağız. Yolsuzluk yapanları yüce yargıya teslim edeceğiz. Sizi kaçsanız da ininizde bulacağız ve hesap soracağız.

Evet sevgili kardeşlerim,
Kendilerini milletin efendisi görenlerin hor gördüğü, hakaret ettiği kardeşlerim.
Sizler! Medyada olmayan; sesi çıkmayan kardeşlerim.
Sizler tarih boyunca zor zamanlarda ortaya çıktınız. Sizler tarih boyunca sandıkta konuştunuz.
Sizler Çanakkale’de ölen isimsiz kahramanların çocuklarısınız.
Sizler sessiz Türkiye’siniz.
Siz derin milletsiniz, siz derin devlet değilsiniz, derin milletsiniz.  
Bu bayrak sizin sayenizde inmedi. Siz yalanlara kanmadınız. Sizler korkmadınız, sizler kanmadınız, sizler teslim olmadınız.
Siz, bayrağı düşürmeye çalışanlara karşı koydunuz. Sizler o filmdeki Türk bayrağına koşan kadın erkek, genç yaşlı, kahramanlarsınız.
Siz Türkiye’deki, Antalya’daki hayasızca akına karşı çıktınız.
Sizler, “Menderes’i astınız, Özal’ı yediniz, ama artık Erdoğan’ı yedirtmeyiz” dediniz.

Allah sizden razı olsun.
Hepinize teşekkür ediyorum
Bu sevgi seli için, bu bayram coşkusu için teşekkür ediyorum.
Sizin sevginizle, sizin inancınızla, sizin fedakârlığınızla biz bu yarışı önde bitirdik.
Siz Antalya’ya sahip çıktınız, geleceğimize sahip çıktınız.
Siz demokrasiye sahip çıktınız.
Sizin sayenizde hasret bitti, 5 yıllık hasret bitti.
Sevenler kavuşunca Antalya güzel olacak demiştik ve 30 Mart’ta sevenler kavuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder