13 Nisan 2014 Pazar

Ak Parti Antalya’da kaç para dağıttı?

Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile 10 ilçe belediye başkanlığı kazandıkları seçimin kampanyasında 1 milyon TL harcandığını ve 1.5 milyon TL de borçlanıldığını, dolayısıyla vatandaşa para dağıtıldığı şeklindeki iddiaların akla mantığa aykırı olduğunu söyledi.

Ak Parti’nin Antalya’daki yerel seçim süreci için 30 milyon TL para harcadığı, seçmene para dağıttığı yönündeki iddialara ilişkin Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, seçim kampanyası sürecinde harcadıkları miktar ve piyasaya olan borçları açıkladı. Bu seçim kampanyası sürecinde çok az harcama yaptıklarını ve maddi anlamda sıkıntılar yaşadıklarını belirten Mustafa Köse, genel merkezin katkısı ve bazı partili işadamlarının ve adayların şahsi katkı koyduklarını söyledi.

Çok kısıtlı bir bütçe ve kısıtlı imkanlarla seçim sürecinde 1 milyon TL civarında bir harcama yaptıklarını, 1.5 milyon TL de borçlandıklarını dile getiren Köse, "Böyle bütün bir kentte belediye başkanlığı seçimi için Ak Parti İl Başkanlığı’nın harcadığı para bu. Onun dışında maddi imkansızlık nedeniyle borçlarımız var hala ödeyemediğimiz. Her birini ötelemek suretiyle belli periyotta kendileriyle görüşerek, bu borçlarımızı da ödemeye çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte genel merkezimizin katkısı olacak. Oradan gelecek kaynakla borçlarımızı kapatmaya çalışacağız" dedi.

’RAKİPLERE GÖRE BÜTÇEMİZ DÜŞÜKTÜ’
Rakiplerininse çok ciddi, büyük seçim kampanyaları olduğunu ifade eden Mustafa Köse, sözlerine şöyle sürdürdü:

"Mesela Sayın Mustafa Akaydın 12 kalem eşantiyon malzemesi dağıttı. Antalya’nın tüm köy, beldelerine varıncaya kadar kahve, lokum dağıttı. Bunları herhalde belediye bütçesinden yaptı. Bunun karşılığında bizim böyle bir imkanımız olmadı. Bazı adayların, her hareketlerini mesaj attığını gördük. Günde 4-5 mesajın geldiğine şahit olduk. Bu mesajların tüm Antalya’ya gittiği düşünülürse çok ciddi paralar ediyor. Biz bu anlamda mesaj da atamadık seçim kampanyası boyunca. 3-4 ay boyunca bunu yaptıklarına şahit olduk. Biz iktidar partisi olmamıza rağmen böyle bir imkanımız yoktu."

’İFTİRALAR BİZİ ÜZDÜ’

Tüm bunlar ortadayken rakiplerin ’Ak Parti seçimde para dağıttı’ gibi bir iftirada bulunduğunu ve bunun kendilerini üzdüğünü söyleyen Mustafa Köse, "Bu iddiaların hiçbir gerçekliği yoktur. Hiç kimse çıkıp da ’Ben Ak Parti’den para aldım’ diyemez. Çünkü böyle bir durum yok, akıl ve mantığa da aykırı zaten. Seçmene para dağıtma imkanı hiçbir partide olamaz. Örneğin miting için de ’para dağıtıldı, taşıma yapıldı’ gibi bir iftiraya maruz kaldık. Bunların hiçbiri gerçekle bağdaşmıyor. Biz hakikaten bugüne kadar gördüğümüz en düşük bütçeli seçim kampanyasını yürüttük ve seçimi kazandık. Antalya’da bu kadar düşük bütçeyle böyle bir büyükşehir belediye başkanlığının kazanılmış olması bana göre bir destandır" diye konuştu. Kaynak /akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder