18 Haziran 2013 Salı

BAŞKAN BAYRAKTAR’dan AKAYDINA ELEŞTİRİ

AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar geçtiğimiz gün Antalya Büyükşehir Belediyesi Olağan Meclis toplantısında Kepez İlçesinde yapılmak istenen okul için onay verilmemesine tepki gösterdi.

AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar geçtiğimiz gün Antalya Büyükşehir Belediyesi Olağan Meclis toplantısında Kepez İlçesinde yapılmak istenen okul için onay verilmemesine tepki gösterdi. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın böyle bir maddeye hayır demesine şaşırdığını ifade eden Bayraktar "Konyaaltı Belediyesi'nde de aynı madde söz konusu idi. İkinci bir okulun yapılabilmesi için çekim mesafelerinin düşürülmesi ile ilgili maddeydi konu. Ne hikmetse Konyaaltı'ndaki maddeye onay verdiler, ama Kepez'deki okulun çekme mesafelerine ret verdiler" dedi. 

Bunu CHP zihniyetinin bir yansıması olarak algıladığını iddia eden Bayraktar konuşmalarını şöyle sürdürdü: 

"Akaydın'ın Antalya'ya seçildiği günden bugüne kadar hizmet konusunda maalesef sınıfta kaldığını biliyoruz. Bu konuda Antalya olarak hemfikiriz, ama bir eğitimci olarak eğitime maddi olarak bir katkısı olmaması da ayrı bir şey. Ama belediye genel gündem maddesinden Konyaaltı belediyesine CHP belediyesi olduğu için evet, diğerine AK Parti sınırları içerisinde olduğu için hayır denmesi doğrusu kamuoyunu, hem de bizi şaşırtmıştır. Burada Akaydın'ın kendi inisiyatifinin olmadığını düşünüyorum. Çünkü Akaydın bir eğitimci olarak zannetmiyorum ki bu işe hayır desin. Başarısız olabilir ama eğitim konusunda bu kadar duyarsız olabileceğini şahsen düşünmüyorum. Buradan şunu algılıyorum. Akaydın'a acaba baskı mı yapıldı? CHP zihniyeti 'burada AK Partili bir belediye var, AK Partili insanların daha çok olduğunu' mu söyledi de buradaki okulun fiziki ortamına düzen getirmesini engelledi?" 

Her kesin hata yapabileceğini, hatalardan dönülmesinin ise bir erdem olduğunu ifade eden Bayraktar Başkan Akaydın'dan hatayı düzeltmek adına okulların önünün kapatılmasındaki karardan dönülerek sürecin önünü açmayı talep etti. 

 

Gezi Parkı eylemlerine de değinen Bayraktar bu sürece Başkan Akaydın'ın da çok destek verdiğini, belki de Türkiye'deki en önemli aktörlerden birisi olduğunu ileri sürdü. Bayraktar "Başörtüsü konusunda da Akaydın üniversitedeki başörtü problemlerinin baş aktörlerinden birisi idi. Burada da öyle bir ideolojik yaklaşım yapmış olabilir. Orada PKK'nın da bayrağı vardı. İllegal örgütlerin de bayrağı da vardı. Bayrak demeyelim de paçavraları da vardı. Hem Türk bayrağımızı hem de Atatürk'ün posterini bunların seviyesine kadar düşürme nezaketsizliğini görmekten de biz hicap duyduk. Çok ciddi bir şekilde rahatsız olduk" şeklinde konuştu. 

 

Başbakan'ın Akaydın'a açtığı tazminat davasına da değinen Bayraktar şöyle konuştu: 

"Bizim bir üslubumuz, bizim bir hayamız var. Bu haya ve üslup çerçevesinde elbette ki eleştiriler yapılabilir. Elbette ki muhalefet yapılabilir. Bir memleketin başbakanına nasıl konuşulacağını da, hangi seviyede muhalefet edileceğini her kes bilir. Bununla ilgili gerekli adımlar atıldı, bir şey söylemeye gerek 
yok."
HABER EKSPER / Mehmet BULUT


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder