2 Kasım 2011 Çarşamba

- Büyükşehir Belediyesi'nin Kırcami Açıklamasına AK Parti'den Yalanlama


AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Büyükşehir Belediyesi'nin, imar bekleyen Kırcami bölgesiyle ilgili planlama yetkisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda olduğu yönündeki açıklamasının, kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu savundu.

Köse, CHP'li Büyükşehir Belediyesi yönetiminin 'gizli gündeminde' Kırcami'yi planlama düşünce olmadığı için 'topu taca' attığını ileri sürdü. Köse, Başbakan Erdoğan'a 'pişkin' diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a da önce kendi söylediklerine bakması tavsiyesinde bulundu. Köse, seçim dönemi insanlara iş ve bedava elektrik vaat edip sonra bunları yalanlayanın Akaydın'ın kendisi olduğunu söyledi.

Antalya şehir gündeminin önemli gündem maddeleri arasında yer alan Kırcami'nin, planlanarak imara açılmasıyla ilgili gelişmeler üzerine AK Parti'den açıklama geldi. Geçen hafta içi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gönderilen bir yazıyı dayanak göstererek, bölgeyi planlama yetkisinin kendilerinde olmadığını açıklayan Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni yalanlayan Mustafa Köse, CHP'lilerin gizli gündeminde Kırcami'yi planlamamak olduğunu iddia etti. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Mustafa Köse, Kırcami'yi planlama çalışmalarının Hasan Subaşı'nın Antalya Belediye Başkanı olduğu dönemde başladığını hatırlattı.

O dönem, Makine Mühendisleri Odası Başkanı olan CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in, dava açarak o planları iptal ettirdiğini hatırlatan Köse, "Biz de Menderes Türel döneminde de Kırcami'nin planlamasına ilişkin gerekli bütün adımları attık. Kamu yararı kararı çıkartırdık, toprak koruma kararı aldırdık. 1/5 ve 25 binlik planları hazırlayarak, halkın istediği düzenlemeyi yaptık. O dönemde CHP yandaşı olduğu bilinen birtakım sivil toplum kuruluşları dava açtı. Bunu kendiliklerinden yapmadılar. CHP'nin ittirmesiyle yaptılar ve halkın yararına olan bu planlamayı iptal ettirdiler. Gerekçeleri de burası tarım arazi olduğu için planlama yapılamazdı." hatırlatmasında
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın gönderdiği yazıda, bölgenin tarım arazisi olduğu yönündeki mahkeme kararı hatırlatılarak, ona uygun planlama yapılırsa sivil toplum kuruluşlarının dava açmasının önüne geçileceğinin vurgulandığını aktaran Köse, "Bakanlık 'planlama yetkisi bende' demiyor ama Büyükşehir Belediyesi'nden öyle açıklama yapılıyor. Bunu neden söylüyorlar? Hocanın Kırcami itirafı var. Akaydın, 'içime sinmiyor' dedi. 'Burası tarım arazisi olmalı ve kalmalı. Buraya ilişkin belediyenin planlama yapması içime sinmiyor' dedi. Böyle diyen bir zihniyetin Kırcami'yi planlamak gibi bir yaklaşımı olamaz. Onların gizli gündeminde Kırcami'yi planlamamak var. Topu bir yere atmak için fırsat arıyorlar. 100 binlik planlar kanunen bakanlık yetkisinde. Bakanlık, 'üst plana uygun yapın, gereğini yerine getiren. Sonra başka CHP'li STK'lar bu planları iptal ettirir' diyor. Bakanlığın dediği bu. Planlama yetkisi Büyükşehir'dedir. Bakanlık, sadece Büyekşehir'e izlemesi gereken yola ilişkin yazı yazmıştır. "Yanlış yapıp topu taca atmayın' diyor. Belediyenin planlama isteği yok, ondan sonra 'yetki bakanlıkta' diyor." değerlendirmesinde bulundu.

Köse, "Samimi olsunlar, Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'li kurumlar samimi olsunlar. AK Parti olarak elimizden geleni vermeye hazırız. En çok çözüm isteyen biziz. Geçmişte adım attık, geçmişte engelleyen CHP'lilerdi. Bunu Antalya biliyor." dedi.

AKAYDIN'A 'PİŞKİN' CEVABI

Mustafa Köse, Türkiye'deki çürük yapıları, bedelini göze alarak yıkacakları açıklaması yapan Başbakan'a 'pişkin' diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a, şu sözlerle cevap verdi: "Kem söz sahibine aittir. Hangisi pişkinliktir onu kamuoyunun bilmesinde fayda var. Bir başbakanın, insanlar ölmesin, maddi manevi sıkıntılara uğramasın diyerek oy kaybedeceğini bilerek 'kaçaklara izin vermeyiz' demesi mi pişkinliktir, yoksa 100 bin kişiye iş vereceğim diye insanları kandırıp, Oyunu alıp, sonra bir sıfır fazla koymuşlar demek mi pişkinliktir? Başbakanın, oy kaybını bilmesine rağmen radikal adım atması mı, yoksa bedava elektrik vereceğim demek mi pişkinliktir? Antalya Ankara'dan zengin deyip sonra da Antalya'nın tarihi ve turistik zenginlikleri için söyledim demek mi pişkinliktir? Kamuoyunun takdirine bırakıyorum."

ABDURRAHMAN ARICI SEVİNCİ

Bir gazetecinin Abdurrahman Arıcı'nın Bakan yardımcısı olmasını sorması üzerine İl Başkanı Köse;Bu basın toplantısını biz sayın Abdurrahman Arıcı ile birlikte yapacaktık.Ancak kendisinin programı üzerine Ankara'da olması gerektiğinden yapamadık.Sayın Arıcı'nın bakan yardımısı olması hepimizi çok mutlu etti. Milletvekilliği döneminde çok faydalı yararlı çalışmalar yapan sayın Arıcı bu dönemde Kültür ve Turizm bakan yardımcısı olarak ta büyük hizmetler yapacaktır.Antalya için büyük kazançtır.buradan sayın Kültür ve Turizm bakanımıza da Abdurrahman Arıcı'yı bakan yardımcısı atamasından dolayı tebrik ediyoruz teşekkürlerimizi sunuyoruz dedi.

http://www.bizimantalya.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder