2 Mart 2011 Çarşamba

Aday adayı bolluğu


12 Haziran’da yapılacak genel seçim öncesi partilerde aday adayı bolluğu yaşanıyor. AK Parti, CHP ve MHP’de resmi başvurular başlamamasına rağmen 100’e yakın isim öne çıktı.

Sayıları 100’e ulaştı

AK Parti, CHP ve MHP’de milletvekilliği adaylığı için resmi başvurular başlamamasına rağmen aday adaylarının sayısı 100’ü buldu. Aday adayı olmak için bir çok isim görevinden istifa ederken, resmi kurumlardan da istifa süresi de 12 Mart’ta sona eriyor. Görevlerinden istifa ederek milletvekilliği aday adaylığı açıklamasını yapan isimler ise köylerde, ilçelerde ve merkezde esnaf ve vatandaşı gezerek çalışmalarına başladı.



MHP’de kadın ağırlığı

Aday adayı bolluğu yaşanan parti CHP olurken, kadın aday adayları bakımından da MHP ön plana çıktı. AK Parti’de kulislerde konuşulan isimler ise genel merkezin aday adayı resmi başvuru sürecini başlatmasını bekliyor. AK Parti’de İl Başkanlığı görevinden istifa ederek aday adaylığını açıklayan Hüseyin Samani’nin yanı sıra 6 eski yöneticinin ismi bulunuyor. Mecliste grubu bulunmayan partilerde henüz bir hareketlilik olmaması dikkat çekiyor.



AK Parti’deki isimler

AK Parti’de ise şuana kadar resmi olarak aday adaylığı müracaatını yapan 7 isim yer alıyor. Milletvekilliği aday adaylığı için AK Parti Antalya İl eski Başkanı Hüseyin Samani, AK Parti Antalya İl Kadın Kolları eski Başkanı Gökçen Enç, Korkuteli eski İlçe Başkanı Hakkı Beşkazalı, Kepez İlçe Arge eski Başkanı Melike Kıran, Manavgat İlçe Tanıtım ve Medya Başkanı Abdullah Cengiz, Manavgat İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Öncel ve Konyaaltı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Barış Yılmaz görevlerinden istifa etti. Ancak kulislerde ise başta Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel, eski vekillerden Burhan Kılıç, Osman Akman, Gaye Doğanoğlu, İbrahim Türkiş, Bülent Arınç, Arif Ahmet Deniz Olgun, Hasan Subaşı gibi isimlerin ön plana çıktığı bu isimlerin dışında sürpriz isimlere de yer verileceği söylemleri yer alıyor. Mevcut milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu ve Sadık Badak’ın da yeniden aday adaylığı için müracaatta bulunacağı da kulislerdeki fısıltılar arasında yerini alırken, genel merkez tarafından aday adayı kayıt süreci başlatılmadığı için ise henüz partiye resmi başvuruların yapılmadığı belirtildi.



Kimler yok ki

CHP Antalya Örgütü’nde ise düzenledikleri basın toplantıları ile resmen aday adaylığını ilan eden isimlerin yanında görevlerinden istifa ederek, milletvekilliği aday adaylığı için çalışmalarını sürdüren isimler ön plana çıkarken, kulislerde de bir çok ismin aday adaylığı için girişimde bulunduğu belirtildi. İşte CHP’de milletvekilliği aday adaylığı noktasında öne çıkan isimler: Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, turizmci Bülent Kocabaş, Çevre Mühendisi Meral Mengi, Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdür Yardımcısı Mustafa Çetin, Elektrik Mühendisleri Odası eski Başkanı Ayhan Dolanay, Avukat Gürkut Acar, Mali Müşavir Mehmet Özbey, Mali Müşavir Mehmet Yılmaz, TOBB Enerji Grubu Meclis Üyesi Ali Rıza Sözen, Büyükşehir Belediyesi işçisi Recep Kaçar, Korkuteli eski İlçe Başkanı Ahmet Daloğlu, Kepez eski İlçe Başkanı Alican Deveci, Kaş eski İlçe Başkanı Halil Arıkan, eski il yöneticilerinden Sibel Gezen, Vahap Yılmaz Dershanelerinin sahibi Vahap Yılmaz, İbrahim Kurt, Barbaros Düzgün, Tabipler Odası Başkanı Arif Bulut, eski Başhekim Arif Bulut, Avukat ve eski il başkanlarından Ümit Uysal, Avukat Murat Bulat, Demre eski İlçe Başkanı Nusret Bayar, Doktor Sevindik Gizli, Avukat Dilek Özmen, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Bekir Kumbul, eski il başkanı Ömer Melli, eski milletvekili ve eski Alanya İlçe Başkanı Osman Özcan, eski milletvekillerinden Nail Kamacı, İl Kurultay Delegesi Giray Ercenk, parti meclis üyesi ve eski Baro Başkanı Zeki Durmaz, mevcut milletvekilleri Deniz Baykal, Tayfur Süner, Hüsnü Çöllü, Atilla Emek ve Osman Kaptan, eski Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Devrim Kök, eski milletvekillerinden Hüseyin Ekmekçioğlu ve Feridun Baloğlu, gazeteci Ahmet Başkaya, eski sayman Levent Kıldır, eski il yöneticisi Avukat Osman Selen, eski Merkez ilçe başkanı Durmuş Atıcı, İl Genel Meclis Üyesi Aydın Özer, CHP’nin AB temsilcisi Kader Sevinç, eski il kadın kolları başkanı Meral Kaya, eski Kepez Belediye Başkan adayı Abdi Yavuz, Abdil Karataş, Ramazan Kayar, Nusret Bayar, Abdullah Demir, Doktor İsmail Kılıç.



İşte MHP

MHP’de ise istifa ederek milletvekilliğine aday adaylığını açıklayan isimlerin dışında kulislerde konuşulan isimler arasında ön plana kadınların ismi çıkıyor. İl eski Başkan Yardımcısı Fevzi Yarbaş, eski İl Yönetim Kurulu Üyesi İsa Öztürk, Kumluca eski İlçe Başkanı Cengiz Murat Akbulut, Kepez İl Teşkilatı eski Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Aksoy ile Mustafa Ufuk Soy, Konyaaltı eski İlçe Başkan Yardımcısı Osman Kaya ve Manavgat İlçe eski Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Pullu milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa ederken, kulislerde ise eski milletvekillerinden Nesrin Ünal, eski il kadın kolları başkanı Zerrin Ekebil, eski il yöneticilerinden Avukat Ayça Sezer, Diş Hekimi Aysel Uysal Kulalı, Konyaaltı Belediyesi başkan adaylarından Mehtap Abay ise kadın milletvekili aday adayı olarak öne çıkan isimler arasında yer alıyor. Öte yandan halen doktorluk görevlerini sürdüren Suat Kayaalp, Adnan Kerküklü, Ramazan Eryılmaz, eski milletvekili Kemal Çelik, mevcut milletvekili Mehmet Günal, Osman Müderrisoğlu, Feridun Bahşi, mevcut Antalya milletvekili Tunca Toskay ve Ramazan Kal’ın isimleri de kulislerde öne çıkan isimler arasında yerini alıyor
http://www.antalyaekspres.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder