9 Ağustos 2014 Cumartesi

CHP’NİN PENSİLVANYA UYANIKLIĞI

CHP PENSİLVANYA İÇİN BUNU DA YAPTI
Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’na Pensilvanya tartışmaları damga vurdu. Artık aralarındaki ilişkiyi gizleme ihtiyacı duymayan Cumhuriyet Halk Partisi, Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen Toros Kolejleri ile ilgili imar sorununu sadece gündem maddesi ile meclis gündeminden çıkarmak istedi. CHP’nin uyanıklığı, oturuma başkanlık eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in “Gündem maddelerini bende bilmiyorum. Lütfen açıklayın” ısrarı ile ortaya çıktı. Menderes Türel’in, CHP’liler’in
hem Atatürkçüyüm hem de Cumhuriyetçiyim diyerek Pensilvanya’ya mesaj göndermesini anlamakta zorlandığını ifade etmesinin, CHP’lileri zor duruma düşürdüğü görüldü.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Fethullah Gülen Cemaati’ne yakınlığı ile bilinen Toros Kolejleri’nin imar planlarının gündemden çıkartılması ile ilgili yaşanan tartışmalar damga vurdu. Cumhuriyet Halk Partisi, bazı gündem maddelerinin çıkarılmasını istedi.

Sadece gündem maddelerini veren CHP, bir madde ile ilgili oylamanın da gizli yapılmasını talep etti. CHP’nin asıl niyetini, oturuma başkanlık eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in maddelerin açıklanması için yaptığı ısrar ortaya çıkardı.

Maddelerin ne olduğunu kendisinin de bilmediğini ifade eden Türel “Bu gündem maddesinin içeriği nedir bilmiyorum. Konu neymiş bilelim. Halka açık bir toplantıdayız. Şeffaf bir yönetim sergiliyoruz. Neden gizli oylama istiyorsunuz gerekçesini bilelim, meclisi bilgilendirelim. Bu meclisin en doğal hakkı” dedi. Türel’in ısrarlarının ardından CHP’nin meclis gündeminden çıkarılması için gizli oylama yapılmasını istediği maddenin, Toros Kolejleri’nin imar sorunu ile ilgili olduğu anlaşıldı.Bunun üzerine Menderes Türel “Neden gizlediğiniz anlaşıldı. Her halde Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nden Pensilvanya’ya bir mesaj göndermek istiyor, CHP grubu” diye espri yaptı.

ANLAŞILIYOR Kİ CHP PENSİLVANYANIN UYDUSU OLMUŞ
Cumhuriyet Halk Partisi grubu, Toros Kolejleri ile ilgili maddelerin gündemden çıkarılması için önemli bir mücadele verirken, AK Parti grubu da bu konuda ilgili maddelerin gündem de kalmasını istedi. Bunun üzerine CHP’liler ilgili maddelerin muhakkak gündemden çıkartılması konusunda inanılmaz bir ısrar gösterdi. Türel de “Anlaşılıyor ki Atatürkçüyüm, Cumhuriyetçiyim diyen CHP; Pensilvanya’nın kuyruğu olmuş. Uydusu olmuş. Buradan Pensilvanya’ya bir mesaj vermek isteyebilirsiniz. Ancak biz burada gündemdeki maddelerin
çıkartılması hususunu uygun bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRELİN SÖZLERİ CHPLİLERİ ZOR DURUMDA BIRAKTI
Tartışmalar sırasında Menderes Türel’in, CHP’lilerin hem Atatürkçüyüm hem de Cumhuriyetçiyim diyerek Pensilvanya’ya mesaj göndermesini anlamadığını ifade etmesinin, CHP’lileri zor duruma düşürdüğü görüldü. Türel’in “Atatürkçü ve Cumhuriyetçi olduğu söylenen CHP ne hallere düştü. Yazık yazık” şeklinde mırıldandığı mikrofondan duyuldu.CHP grup sözcüsü Songül Başkaya’nın “Siyaset yapmayın başkanım.” Sözlerine Menderes Türel “ Yapacağım. Bunu Antalya’daki herkese söyleyeceğim. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Pensilvanya’dan nasıl uyduyla uzaktan idare edildiğini herkese söyleyeceğim” cevabını verdi. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek “ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak size yakışmaz. İl ve İlçe Başkanları değerlendirsin” ifadelerini kullandı.

TÜRELDEN HÜR İRADE UYARISI
Cumhuriyet Halk Partisi, AK Parti grubuna baskı yapıldığı iddiası ile Toros Koleji’nin imarı ile ilgili konuyla ilgili gizli oylama yapılmasını istedi. Ancak oylama esnasında oy kullanmayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e CHP grup sözcüsü Songül Başkaya, oyunu neden kullanmadın diye baskı yaptığı görüldü. Türel Başkaya’ya “Sayın başkana lütfen baskı yapmayın, herkes hür iradesi ile oyunu kullansın” ikazında bulundu.

HABER / Mehmet BULUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder