30 Ocak 2016 Cumartesi

MÜSİAD'ın "Antalya Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Vekili Nazım Özdemir, "Üyelerimizle yaptığımız anketlerde, 2016'nın geçen yıldan daha iyi olacağına dair önemli işaretler aldık" dedi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Vekili Nazım Özdemir, "Üyelerimizle yaptığımız anketlerde, 2016'nın geçen yıldan daha iyi olacağına dair önemli işaretler aldık" dedi.
MÜSİAD'ın "Antalya Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı" Konyaaltı ilçesindeki bir otelde yapıldı.
Derneğin genel başkan vekili Özdemir, yaptığı konuşmada, 46 bin iş yeri ile temsil edilen MÜSİAD'ın, Türkiye ekonomisinin yüzde 20'sine denk gelen bir iş hacmine sahip olduğunu söyledi.
Bölgesel iş geliştirme toplantılarının iş bağlantıları kurulması açısından önemli olduğuna işaret eden Özdemir, bu toplantıların sürekli geliştirilerek devam ettirildiğini kaydetti.
7 Haziran seçiminden sonra Türkiye'de özellikle kötü bir atmosfer oluşturulmaya çalışıldığını hatırlatan Özdemir, "Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesiyle bir kaos oluşturularak ülke yönetiminin sürdürülemez bir ortama sürüklenmesi istendi. Ancak bunlara rağmen Türkiye ekonomisi 2015'in üçüncü yarısında bile yüzde 4 oranında bir büyüme sergiledi" diye konuştu.
Bu yıl için de umutlu olduklarını kaydeden Özdemir, "Üyelerimizle yaptığımız anketlerde, 2016'nın geçen yıldan daha iyi olacağına dair önemli işaretler aldık. Önümüze daha güvenle bakabildiğimiz bir 4 yıl var. Yeni açıklanan paketlerle ülke ekonomisinin daha iyi olacağına inanıyoruz" dedi.
Antalya Valisi Muammer Türker ise yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisine Antalya'nın turizm ve tarımsal alanda yaptığı katkıya değindi. Bu sektörlerdeki en önemli partnerlerinin Rusya olduğunu anımsatan Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Rusya ile yaşanan krizden en fazla etkilenen Antalya oldu. Tatil rezervasyonlarının yapıldığı bu dönemde, geriye doğru bir gidiş olduğunu görüyoruz. Ülke olarak bu sorunları aşacak tecrübe ve güce sahibiz. Bu sıkıntıları yapısal değişikliklerle daha da güçlenerek aşacağımıza inanıyorum."
MÜSİAD'ın ülke ekonomisinin önemli köşe taşlarından olduğunu ifade eden Türker, ekonomiyi büyütmek için gerçekleştirilen bölgeler iş geliştirme toplantılarını önemsediğini sözlerine ekledi.
Toplantıda, Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, katılımcılarla iş tecrübelerini paylaştı.

HABER / Mehmet BULUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder