1 Temmuz 2015 Çarşamba

Vali Türker“Yörüklük Kültürü, bölgemizde yaşatılması gereken değerlerimizden bir tanesi”

Antalya Valisi Muammer Türker
“YÖRÜKLÜK KÜLTÜRÜ BİZİM MİLLİ KÜLTÜR UNSURLARIMIZDAN BİR TANESİ”

Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği (YÖRSİAD) Başkanı Semih Beken ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri Antalya Valisi Muammer Türker'i makamında ziyaret etti. Muammer Türker, Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği’nin kültürünü sahiplenerek dernek faaliyetinde bulunuyor olmalarının takdire şayan olduğunu söyledi.

“Yörüklük Kültürü, bölgemizde yaşanılması ve yaşatılması gereken değerlerimizden bir tanesi”
Antalya Valisi Muammer Türker yaptığı açıklamasında “Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği ile bugün bir araya geldik. Sağ olsunlar bizlere nezaket ziyaretinde bulundular. Bilindiği üzere Antalya’da 2700’ün üzerinde çok sayıda dernek var. Sivil toplum hareketi çok fazla. Ama böyle iş hayatı ile sivil toplum hareketini, toplumun içinden çıktıkları kültürünü sahiplenerek böylesine bir dernek faaliyetinde bulunuyor olmaları gerçekten takdire şayan. Yörüklük Kültürü bizim milli kültür unsurlarımızdan bir tanesi. Yörüklük kültürü bölgemizde yaşanılması ve yaşatılması gereken değerlerimizden bir tanesi. Bunu eldeki iş hayatından doğan imkânlarla birleştirerek, topluma fayda olarak dönüştürmeleri YÖRSİAD’ın bir başarısı olarak görülmeli. Çalışma hayatlarında tüm YÖRSİAD üyelerine başarılar diliyorum. Bize de bu konuda ne tür bir destek geliyorsa, nasıl bir katkı gerekiyorsa onu da sağlayacağımızı ifade ediyorum” dedi.

Vali Türker’i İftar çadırına davet etti
YÖRSİAD Başkanı Semih Beken Vali Türker’i ilk kez ziyaret etme fırsatı bulduklarını ifade ederek, dernek ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi ve kendisini bu yıl 4.sünü düzenledikleri YÖRSİAD Geleneksel iftar çadırına davet etti.
Beken yaptığı açıklamasında, “ Bugün YÖRSİAD olarak sayın valimizi ziyarette bulunduk. Kendisine yapmış olduğumuz bir nezaket ziyaretiydi. Sayın valimize öncelikle kendimizi tanıttık ve yapmış olduğumuz faaliyetlerimizden bahsettik. Aynı zamanda bu yıl 4.sünü düzenlediğimiz YÖRSİAD Geleneksel iftar çadırımıza kendisini davet ettik. Eğer programları uygun olursa çadırımıza gelecek ve halkımız ile birlikte iftar açacağız. YÖRSİAD’a her zaman destek olacağını ifade eden sayın Valimize bizlerde çok teşekkür ediyoruz” dedi.


HABER / Mehmet BULUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder