9 Temmuz 2015 Perşembe

Şahin yazdı '' Evcilmen, Uysal Ve Talya Otel.''..

'Muratpaşa Belediyesi Haziran 2014 meclisinde bu kaçak olduğu ileri sürülen 2 kat onaylandı. Talya Oteli’ni ilgilendiren plan değişikliğine mecliste CHP ve MHP’liler onay verdi. AK Parti grubu ise karşı çıktı. 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesindeki belediye meclisinde Talya Otel’in kaçak katlarına karşı çıkan bazı CHP’liler yeni mecliste yer almadığı için CHP grubu hiç fire vermedi. Antalya gündemini meşgul eden otelin 2 katında itirazlarını gündeme getiren AK Parti Grup Sözcüsü Cemal Lütfi Öner, yapılan değişikliğin falezlere zarar vereceği için ya 5 kat olarak yapılması ya da gerektiği şekilde tadilat yapılması suretiyle ruhsata geçilmesini önerdi. AK Parti’nin bu önerisi CHP’liler tarafında reddedildi. Öner’in dikkati üzerine gündem maddelerin büyük bir bölümünün altında ilgili komisyonların imzasının olmadığı ortaya çıktı.'   
İşte bu haberin birde arka planı var. Dikkat ederseniz Talya Otel Koç Grubuna ait bir otel, yani Türkiye'de milli burjuvazinin mimarı olan bir gruptan bahsediyoruz. Sermaye yapısı itibari ile çok büyük bir grup, TUSİAD gibi çok önemli bir kuruluşa sözü geçer. İşte Evcilmen muhtemelen böylesi bir grubun lobisine yenik düşmüş olabilir. 
                    
Ayrıca Talya Otel'in ruhsatına itiraz eden diğer CHP'li meclis üyelerinin de yeni mecliste yer almaması büyük bir tesadüf deyip geçiştirebiliriz. Hukukçu kimliği ile başkan olan Uysal döneminde bu otelle ilgili madde CHP ve MHP üyelerinin onayı ile meclisten geçmişti. Yatırım düşmanı filan değilim, sermaye karşısında yazabilmekten başka gücümde bulunmuyor. Evcilmen'in aday olmamasını Talya Otel'e de bağlamıyorum lakin iş dünyası lobisi daima siyasete yön verir. 
                  
Oysa Muratpaşa'da Talya Otel'e benzer o kadar çok yer var ki saymakla bitmez. Mesele üzüm yemekse ticaret dönsün meselesi ise eyvallah ancak büyük sermaye karşısında kılını kıpırdatmayanların küçük işletmelere kan kusturmaları ise halkçılık olmaması gerekir.
                 
Ben şahsen Uysal'ın bu dönemde güvendiği ve sevdiği insanların yönlendirmeleri ile meseleleri yorumladığını düşünüyorum. Muratpaşa Belediyesi rantı yüksek  sınırlar içindedir. Kulağıma bazı bilgiler geliyor. Üçlü saç ayağını oluşturan bazıları başkanı da yanıltarak, hukuku maniple ederek birilerinin kuyusuna su taşıyor. 
                  
Oysa Muratpaşa zaten dipsiz kuyu, nereye el atsan oradan ruhsatsız işletme, kaçak yapı çıkar. Bunları bugün haber yapmaya kalksan başkanlık süresi yetmez. Uysal serbest avukatlık yaptığı için piyasa şartlarını bilir. İnsanlar ne zorluklar ile işletmeler kuruyorlar. Dolayısı ile yasalar herkese eşit uygulansın, bir meclis üyeliğinin hamiliğinde bir araya gelen bürokratlardan bazıları şu anda konkordato ilan  etmiş birinin yönlendirmesi ile haksız yere bir işletmenin  ruhsatını iptal etme girişiminde bulunuyorlar. 
                
Muratpaşa'da  Başkan Uysal'ın aklı selim davranacağını düşünüyorum. Çünkü Uysal büyük hedefleri olan bir siyasetçi, nerden mi biliyorum? O'nu da bir başka köşede anlatırım. 
    
Kimse kusura bakmasın ama meydan boş değil, kendilerince mevzi aldığını düşünen müflis kişi ve onun mütemmim cüzleri  Kilit'li kapılar ardında kurduğu planların tamamıyla ilgili bilgiler anı anına geliyor. 
              
Bu bakımdan yakında büyük bir skandala neden olacak çalışmaları yaparken vatandaşın yıllardır elde ettiği birikimi keyfi uygulamalarınızla MHP'den CHP'ye fink atmış meclis üyelerinizle hiç edemezsiniz. 
                 
Küçük sermaye grupları karşısında gösterdiğiniz cengaverliği  büyük sermaye gruplarında da görmek isterdik, bu bakımdan Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal'ın bu işlere dur diyeceğinden eminim.
             
Hukuk maniple edilmeyecek kadar önemlidir. Araç yıkama yerlerinde ruhsat yok diye göz açtırmayancengaver belediye olmak kolay, iki üç garibanın ekmeğinden edersin, inisiyatif alır ses çıkarmasan da kimse sana neden buraları kapatmıyorsun demez bilakis kahraman olursun.
             
Bu bakımdan bir kez daha söylüyorum. Bir meclis üyeliği hamiliğinde üçlü bürokrat eşliğinde lütfen hukuku maniple ederek birilerinin kuyusuna su taşımayın kimsenin emeği ve ekmeğiyle oynamayın,iftar sofralarında verdiğiniz pozların da bir manası olsun. 
Selami Şahin / www.falezhaber.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder